Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dilemat man

Po czym poznać że nowo poznana dziewczyna jest materialistką

Polecane posty

Gość dilemat man

Zapraszam ją więc wiadomo, że płacę za nią bo tak wypada. Więc po czym poznać czy panna nie leci na kasę, czy nie interesuje jej tylko to co mam a nie to co sobą reprezentuję ? Jakies propozycje ?

a reprezentujesz sobą coś? :P bo najczęściej takie problemy mają goście, którzy poza kasą (i to często jest marna kaska, która tylko im się wydaje KASĄ;) ) do zaoferowania mają jedynie lęki, obawy i kompleksy;)

Gość Szambelan
po czym poznać? Oddycha :classic_cool:

KAŻDA laska leci na kasę. Żony lecą na wypłatę.

Gość dilemat man
No nie zarabiam za dobrze, dlatego wlasnie chce wykluczyc czy dana panna jest materialistka bo nie wyobrazam sobie aby cala swoja kase wydawac na dziewczyne :-o A cos dla mnie to co ? Poza tym w zwiazku jest partnerstwo, kobiety tez powinny od czasu do czasu zaplacic za pare a nie tylko liczyc na drapane :-p

dilement man. jak poznac proste!!! ja nie lece na kase a wiec jak chodziłam ze swoim facetem gdzies do restauracji czy gdzies indziej gdzie musiał za mnie facet płacic nie mogłam tego zrobić i zawsze placilam za siebie. dla mnie ile facet ma w portfelu i jaki ma samochód nie obchodzi dlatego facet jest ze mna bo takiej osoby szukał a o takie kobiety trudno. musisz ja jakos sprawdzic ale jak daje za siebie placic to tylko o kase chodzi. patrz tez na co patrzy czy na drogie czy takie tanie...

to z czego robisz problem? jak zależy będzie jej zależało tylko na kasie ---- Ty tą kasą nie dysponujesz ----------- no to szybko zwinie żagle i Ci podziękuje za dalszą współpracę;) i po tym poznasz, że jej zależało tylko na kasie;) a poza tym, sam jesteś materialista :p jak człowiek nie jest materialistą, to się dzieli z osobą, na której mu zależy tym, co ma, i nie robi z tego problemu :p nie dość, że dupowaty, nie potrafi zarobić tyle, żeby być z tego zadowolonym, to jeszcze liczykrupa i dusigrosz, fuj, najgorszy możliwy typ: dusiNĘDZNYgrosz :p fuj... ten typ, co to wypomina, że zapłacił 3,5 za herbatę... błeee...

Każda kobieta jest w pewnym stopniu materialistką :P bo która nie lubi dostawać prezentów? :) Ale to, że takie jesteśmy wcale nie oznacza że nie patrzymy też na inne rzeczy :P

Gość Lenka ...
Agnie - kwintesencja prawdy ... Taka prawda! Kiedy facet jest ciekawy, to takich dylematów nie ma ... P.S. Kiedyś zabiegał o mnie taki dupek ... Koszmar! Znajomi mnie w to towarzystwo wrobili, na jego życzenie ... Facet był okropny, głupi i w ogóle burak ... nawet przystojny nie był ... :P Potem usłyszałam od znajomych, ze podobno lecę na kasę ... (tak się żalił, po naszym spotkaniu i rozpowiadał naokoło, że byłabym z nim, gdyby nie to, że nie jest wystarczająco bogaty) Szok! Choćby był oblepiony złotem nie miałby szans ... :O

Gość ale skapy buc i chce miec babę
:O

Gość Lenka ...
Poza tym przecież zawsze swój przyciąga swego.. Pustostan podobone pustkowie ... a materialista -materialistkę ... Sam fakt, że jeszcze nie było okazji do weryfikacji, a już się martwisz o swoją kasę ... nie wrózy nic dobrego ... Po co to ciągnąć, skoro Ci nie zależy?

Gość frufru
bardzo po prostu. daj sie jej gdzies zaprosic i pozwól zapłacic. jesli tego nie zrobi albo jak zrobi i strzeli focha - wszystko jasne.

Gość Lenka ...
Brzydki Niski Beznadziejny po tym że żyje instynkt zdobywania uposażonego samca mają w genach" - oto przykład ... :P

Mówi kup mi to, zapłać za mnie. Tak chyba wygląda typowa materialistka ?????? To ty jej coś powinieneś kupić z miłości, a nie dlatego, że ona ci karze :classic_cool:

Gość Lenka ...
Co to znaczy daj się zaprosić? :O Materializm to on zdradza, dziewczyny nie poznał, a już drży nad swoją kasą ... Materialistkę pozna się już podczas spotkań, bez wymuszania zaproszeń ... Widać, czy zwraca uwagę na auto itd. zamożność rodziny ...

Gość Lenka ...
niewidoczny - pewnie tak ... wymusza zakupy itp. Tak, to jest znak!

Lenka ... "Materializm to on zdradza, dziewczyny nie poznał, a już drży nad swoją kasą ... Materialistkę pozna się już podczas spotkań, bez wymuszania zaproszeń ... Widać, czy zwraca uwagę na auto itd. zamożność rodziny ... " Popieram :classic_cool:

Gość a oto moja przepowiednia
1. oglada samochod niby ze dyskretnie zerkajac, taksowka jedziecie tylko, jesli pijesz -drogie trunki oczywiscie 2. niektore ogladaja metki przy ubranich - naprawde 3. sprawdzaja,jakiej marki kosmetyki stoja w lazience 4. teoretycznie - zawsze czekaja az zaplacisz,same nigdy nie zaproponuja placenia po polowie, ale to tylko teoretycznie, bo jesli pozwalasz kobiecie placic za siebie, to cos z Toba nie tak i ma prawo Cie olac, w koncu to Ty ja zapraszasz i jest gosciem, szacunek dla kobiety i dla goscia:) 5. pytanie o wysokosc wyplaty, ewentualnie dyskretniej- czy odpowiada Ci zajmowane stanowisko i otrzymywane pieniadze? 6. podchwytliwe pytania w ciagu dnia powszedniego typu: ile moze kosztowac cos tam? zawsze pomnoz cene przez 10 i odpowiedz:) przeciez kupujesz drogie :D 7. pytania o podroze, nietypowe zainteresowania 8. doglebna analiza ubran, jesli znasz sie na nazwiskach projektantow, rzucisz kilka dobrych marek- mozesz wyrwac pania pieniazek:) 9. pytania o plany na wakacje- gdzie wyjezdzasz, na jak dlugo i komentarz: Uu, sporo bedzie ksztowac albo dyskretny usmiech zadowolenia pod nosem 10. pytania o znajomosci, koneksje 11. kim sa Twoi rodzice?- za to pytanie koncz jedzenie i koncz spotkanie

Gość ZAKOCHANA ASIA 26
dziewczyna tez czasem powinna zaprosic faceta na cos i sama zaplacic.Ja tez tak robie.Wtedy wiadomo ze jest ambitna i nie zyruje tylko na tym co facet jej postawi,ma klase i sama potrafi czasem zaplacic.

Gość materialistkaaa
Jestem materialistka,moge pomóc: jak szukałam sobie faceta dla mnie wazne było jakim samochodem po mnie przyjedzie. Oczywiscie pan bez auta nie miał szans nawet na jedno spotkanie. Płacenie w kinie,knajpach,pubuch. Podczas rozmowy poruszalismy generalnie wszystkie tematy i zawsze poruszana była kwestia gdzie pracuje i co robie. Pytanie o wakacje..jak wakacje w Polsce,facet skreslony. Hm mozna wiele wymieniać przykładów,ale uogólniajac materialske wyczujesz po jej doborze pytan i realcji na Toja odpowiedz. A wiec zycze powodzenia w szukaniu uczciwej dziewuszki :)

Gość ZAKOCHANA ASIA 26
materialista0laska,przeginasz...ze patrzysz na auto to spoko,ja tez patrze bo wygodna jestem,ale zeby skreslac goscia jak wakacje w polsce?nie no przesada...

Gość materialistkaaa
Tak robiłam ;) Mogłam sobie pozwolić na takie ostre restrykcje, ponieważ kandydaci na mojego partnera reprezentowali wysoki poziom zarobkowy i testowałam ich czy są sknerami,czy maja zaintersowania i czy ciekawi ich swiat.... bo po cóz mi bogaty mąż który woli mazury zamiast seszeli :)

Gość ZAKOCHANA ASIA 26
hehe,no ale czasem w Polsce tez mozna miec fajne wakacje poza tym ceny az tak bardzo sie nie roznia,no chyba ze ktos bywal na Cyprze itd;) Wiadomo ze troche sie patrzy na kase,takie zycie heh

kurde facet nie kumam primo jesli malo zarabiasz to Ci dynda czy jest materialistka, bo z niczego Cie nie ograbi. po drugie primo powiedz jej ile zarabisz(malo ma byc!)i zaraz sie dowiesz.

Gość AAAAAAAAAAASIA26
autor sam jest materialista,i dlatego ma takie dylematy. Prawdziwy facet z klasa nawet jak ma kase to nie ma takich rozkmin jesli laska jest fajna.Ale jak najbardziej-czasem babka tez powinna zaplacic.Nie czesto oczywiscie,ale z gestem jak juz nie byle gdzie.Tak uwazam.

Gość karaszka
zebrali sie liczykrupy, ktorzy mysla ze swoimi beznadziejnymi zartami, i dupowatym charakterem spotkaja ksiezniczke ktora do konca zycia bedzie im robic laske i splacac 30 letni kredyt, ..

Gość AASICA K0OCICA
DOBRE DOBRE :classic_cool:

Gość materialistkaaa
do karaszka : hahaha dobre i sama prawda!