Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od123

Przedłużona umowa o pracę w 15tc

Polecane posty

Gość od123

Cześć. Czy któraś z Was wie może czy istnieje jakiś przymus przyznania sie pracodawcy do bycia w ciąży? Jestem w 15tc i mam umowę do końca marca, jednak podpisałam już przedłużenie jej od 1 kwietnia na okres kilku lat. Czy pracodawca może się wykręcić od tej umowy dowiedziawszy się, że jestem w ciąży?

jak juz podpisałas umowę to nie moze się wykręcic ale lepiej jak sie dowie o ciąży po 1 kwietnia ;)

i nie istnieje zaden przymus, nie musisz mu oznajmiac ze jestes w ciązy, sam niedługo się domyśli jak zobaczy brzuszek:) Ja byłam w podobnej sytuacji i ciażą się pracodawcy nie chwaliłam

Gość od123
dzięki:)

Lepiej sie nie przyznawaj przed koncem marca bo moze zmienic zdanie i zmienic Ci umowe na taką \"tylko do dnia porodu\",bo powie ze zatailas przed nim fakt ze jestes w ciąży,wtedy po porodzie macierzynskie dostaniesz ale o urlopie wychowawczym mozesz zapomniec(dostaniesz go mając dluzszą umowe)! ale jesli minie 1 kwietnia to juz Ci nie moze cofnąc umowy,moze tylko krzywo patrzec na Ciebie za to ze zatailas ciąże i uprzykrzyc Ci prace do konca ciąży(wiele dziewczyn ma taki problem)POWODZENIA:)