Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pan_pepe

Dziobak to ssak znoszący jaja ! jak to możliwe ?

Polecane posty

Gość pan_pepe

Niech mi to ktoś wyjaśni !

Gość ja to myślę
Bo przez pomyłkę nie wyginął

Pragnę się podzielić moim (bardzo złym) przezyciem wczorajszym. Pamiętam jeszcze ze szkoły przesladowania za poddanie w wątpliwość istnienie dziobaka. Pani od biologii próbowała nam wmówić że są ssaki, które znoszą jajka. Gdy sie popukałem w czoło (taki gest wyrażający dezaprobate na wywody wykładowcy), wyproszono mnie z sali i kazano przyjść z rodzicami. Nad faktem pozyskania oceny, wpływającym obniżająco na moją i tak juz niską średnią nie będę sie rozwodził. Rodzice, cóż.. widac nie posiadali niezbędnego zasobu wiedzy by się opowiedzieć poktórejkolwiek stronie tego konfliktu. Jedyne co potrafili po wizycie w szkole to "weź się ty za naukę głupku" Ja jednak nie mogłem przeboleć tego wydarzenia. Zajżałem do encyklopedii .. nic tam nie było na temat dziobaka. O_O Definicja "ssak" nie pozostawiała wątpliwości. Nikt nie napisał że jakiś ssak znosi jajka. Wręcz przeciwnie. Ssaki sa żyworodne . Najmniejszej wzmianki o wyjątku powstałym w chorym wymysle bilogów, jakim jest dziobak. No cóż. Wniosek był jeden spisek ! Ale pod ciężarem zapamiętywania wiedzy do zapamiętania bo na tym ( i tylko na tym) polegała nauka w moich czasach. Z czasem zapomniałem o tym zgrzycie, jakim był wymyslony przez panią od biologii dziobak. Do wczoraj.. niestety. Znajomi z grzeczności (chyba wrodzonej) , zaprosili mnie na kawę. Włączyli tv 32 cale hmmm. A tam jakis program przyrodniczy, kangury, te widziałem w zoo, jakies inne .. I perełka (cholera mnie wzięla) dziobak !!! [ wielki szok i konsternacja. Ja wiem technika komputerowa potrafi cuda z obrazem komputerowym. Myśli zaczęły biegać mi po głowie jak ... (nie wiem) Jak wytłumaczyć znajomym że to taka sztuczka jak w parku jurajskim(taki film).. Patrze na nich, wszyscy ich córkę w to włączając udają że się nic nie stało .. normalnie wzrok wbity w ekran tv... Mówię im spokojnie to pewno jakiś film SF. Nie przejmujcie się. Spojrzeli się na mnie , tak jakoś dziwnie... Po powrocie do domu zagądam do encyklopedii. K*** jest ! Dziobak jest . Kiedy pani od biologi zdąrzyła sie postarać o ty by go tam umieszczono ?! Tragedia. Całe moje życie i poczucie bezpieczeństwa legło w gruzach. Na prawdę istnieją na świecie osoby i grupy nacisku by takie chore pomysły jak dziobak zalegalizować. Nie wierzcie w to że dziobaki istnieją. Nie denerwujcie się to tylko mystyfikacja na światową skale. Loże różne nie zasypuja gruszek w popiele. Jedyne wyjście by sie nie dac ogarniającej nas ze wsząd paranoi, robic sowoje. Taka czesem mnie tylko nachodzi refleksja.. psychiatra mnie ostrzegał przed takimi stanami jak bym zamierzał nie wrócic z przepustki.

Gość ja to myślę
Niestety dziobaki istnieją, tak samo jak istnieją ryby trzonopłetwe i dwudyszne. Ogólnie dziobaki nie są znane bo mieszkaja tylko w Australii. W Encyklopediach dziobak występuje, przynajmniej w Małej encyklopedii Pwn z 1975r. Przedtem dziobak mógł być w Polsce zakazany, wiecie - stalinizm, Chruszczow - odwilż potem Gomułka, a istota dziobaka to trochę tak jakby kontrrewolucyjna, więc mogli o nim nie nauczać w powszechniakach.