Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedzielny obiad

Jak to jest u kosmetyczki - pokazujecie swoje krocze

Polecane posty

Gość niedzielny obiad

gdy chcecie się wydepilowac woskiem.Nie krępujecie się?

Gość niedzielny obiad
zadna nie była.Chce sie wybrac ;)

Gość luizzzzzjana
Ja ide na 2 dni przed terminem porodu. Już się umówiłam. I też jestem ciekawa jak to wygląda bo nigdy nie byłam? Ja chce sie wydepilować na łyso więc chyba będę musiała pokazać całe krocze. Mam nadzieję, że trafie na ludzką kosmetyczkę i nie powie mi nic przykrego... bo nie ma co ukrywać... kobieta 2 dni przed terminem to niezbyt miły widok.

Gość hęęęęęęęęę
a jak zaczniesz u niej rodzić np na skutek bólu?

Gość luizzzzzjana
No mam nadzieję, że nie. :D

Gość pokłocona 30
ludzie jakie co poniektóre laski sa tepe

Gość anya__
bo?

Gość luizzzzzjana
Że niby ja?!? Bo chcę się wydepilować, żeby później nie wariować przez włosy wrastające w szew?

Gość kkkk3234
ja też jestem ciekawa jak to wygląda - chyba żadna nie była na takim "zabiegu "

Gość pokłocona 30
ale dwa dni przed porodem no porazka.Ja tez rodziłam i jakos włsy mi nie wrastały a miałam zwyczajnie ogolone .ale jak widac stara juz jestem i nie znma sie teraz moze juz wrastaja coponiektórym wygodnym dupom

Gość luizzzzzjana
mawronka Ja normlanie "cukruję" sobie krocze. Także ból mnie nie przeraża. A idę do kosmetyczki bo sama już nie dojdę wszędzie i wydepilowałabym się w łaty. ;)

Gość pokłocona 30
a czy ja mówie ze zrobiła mi to połozna?? macie racje idźcie sie depilowac dwa dni przed porodem widok pieknisty a i niezapomniane wrazenia

Gość luizzzzzjana
pokócona To chyba kwestia gustu. Ja się depiluję dla siebie. Pastą cukrową. Po prostu nie lubię mieć szczotki w majtkach. Tak wydaje mi się higieniczniej. Normalnie zrobiłabym to sama ale jak pisałam wyżej brzuch znacznie ogranicza mi dostęp i widoczność. :)

:(niemożliwe żeby nie bolało wyrywanie cebulek , a kosmetyczka poowwinna zrozumieć , w końcu to też kobieta

Gość luizzzzzjana
mawronka oczywiście, że trochę boli ale to ból do zniesienia. :) no i wprawna ręka załatwia sprawę w 5 minut. mnie tyle zajmuje wydepilowanie całego krocza pastą cukrową. A na miesiąc spokoj z włosami, zero podrażnień i wysypki pomaszynkowej. pytająca ja za cholerę sama nie dam rady. zza brzucha ledwo stopy widzę. ;)

?? spróbuję możę;) tylko że sama , dzieki za odpowiedź 🌼zdrowia Wam dwóm życzę:)

Gość co będzie
jeśli nie zdążę z depilacją przed porodem :/ ?

Gość sesasi
skąd wy bierzecie te zzagrobowe historie o paskudnych polożnych z zardzewialymi żyletkami? Za dużo W11!! Stanowczo za dużo :)

Gość luizzzzzjana
Miej w szafce maszynkę jednorazową. Jak Cię "chwyci" to ogolisz się maszynką z pomocą męża. Jak nie zdążysz w domu to położna Cię ogoli w szpitalu.

Gość luizzzzzjana
sesasi Moją siostrę goliła położna. 2 lata temu w wielkim szpitalu wojewódzkim. Żyletka była nowa. Zakładana przy siostrze. Ale maszynka wielorazowa i silnie podrdzewiała. Krem do golenia "Pollena" albo "Wars". Ja nie mam nic przeciwko położnym. Po prostu wolałabym załatwić depilację nie skręcając się w skurczach porodowych.

Gość sesasi
rodzilam "kilkakronie" i kilkrakrotnie bylam golona przez położną. Naprawde nie patrzylam jaką miala maszynke i krem bo mnie to w zasadzie malo obchodzilo. Bolalo jak cholera wiec mialam wieksze problemy czy krem do golenia jest krajowy czy zagraniczny. Polożne zawsze były miłe a całe "golenie" trwalo 20 sekund. bo to nie zabieg stylizacji fryzury tylko rutynowa czynność żeby krocze lepiej się goilo. Nie powinnaś być ogolona na ":łyso" bo wloski spelniają funkcję ochronną. W pologu jest to niezmiernie potrzebne zeby chronić ranę i narządy rozrodcze (ktore sa poobcierane i tkanka na nich jest naruszona) przed różnosciami które mogą zaatakowac doprowadzając do zakażenia i innych powikłań.

To czy boli, to kwestia tego jaki bardzo jesteś wrażliwa na ból. Depilacja krocza boli zajebiście, z miejsc po cebulkach często cieknie krew i ogólnie jest nie fajnie. Ja odkąd pamiętam codziennie jadę się maszynką do zera. Również zrobiłam to przed samym porodem sama, mimo ze brzuch miałam na miarę 4,5kg dziecka. To chyba kwestia wprawy. Znam swoje krocze jak własną kieszeń:) Na depilację krocza zdecydowałam sie raz i nawet nie byłam w stanie zrobić jej do końca:o

Gość co będzie
to dobrze ze nie trzeba przynajmniej o to sie martwic :/

Gość luizzzzzjana
sesasi Ja będę miała CC. I w szpitalu gdzie będę rodziła dostałam konkretne zalecenia. Miedzy innymi depilacja krocza, lewatywa lub aplikacja czopka glicerynowego. Powiedzili, że mogę to zrobić w domu i zgłosić się już "gotowa" lub zdać się na położne. Ja wolę sama. Co do golenia to mnie położna w szpitalu powiedziała, że lepiej na lyso bo po CC nie można wstawać przed 24 h a jak ciekną ci po nogach odchody poporodowe to łatwiej zachować higienę na gładkiej skórze bo wystarczy przetrzeć chusteczką z ciepłą wodą niż wyplątywać skrzepy z włosów. :O No i wzgórek też zalecała oglić bo cięcie jest na lini włosów a plaster/opatrunek na pół wzgórka.

Gość popieram.depilację
chodzę na depilację bikini i całego krocza od kilku lat. Zawsze zostawiam sobie tylko cieniutki paseczek z przodu;) Powiem szczerze, ze odczucie bólu zależy od kobiety i jej progu bólowego. Mnie zawsze bardziej od depilacji krocza bolała depilacja pod pachami. Dla kosmetyczki to nic strasznego, zdrożnego. Najpierw jest depilacja bikini, a następnie trzeba uklęknąć i wypiąć pupę. PO prostu! dla dobrej kosmetyczki to jest kwestia trzech sprawnych ruchów. PO depilacji trzeba tylko smarować się alantanem albo oliwką. Ale alantan lepszy;) jesli powiesz kosmetyczce, ze to twój pierwszy raz, to na pewno cię poinstruuje;) p.s. ja jestem zwolenniczką takiej depilacji i polecam ją każdej dziewczynie;) życzę powodzenia;)

a po jakim czasie włoski po depilacji odrastają? i czy odrastają słabsze? No ja się golę sama maszynką i przed porodem również sama się ogoliłam :)

Gość do popieram depilacje
a Ty sie naprawde nie wstydzisz tak z gołą dupą wypinac się na kosmetyczkę?