Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalla

jakie błędy ort. najbardziej was wkurzają?

Polecane posty

Gość lalla

Siedząc w necie spotykam się często z różnymi wypowiedziamy, których pisownia po prostu ODRZUCA. Zakładając ten temat nie chcę na nikim wieszać psów, tylko po prostu pośmiać się trochę. piszcie więc, jakie orty uważacie za najokropniejsze :P zacznę może od wymienienia tych, które mi najbardziej rzucają się w oczy: - pisanie "chodź" zamiast "choć", tragedia jak można tego nie odróżniać!!! np. "byłam z nim, chodź go nie kochałam" - na prawdę, poprostu i napewno. i ogólnie brak rozróżniania kiedy pisze się różne rzeczy razem, a kiedy osobno - raz widziałam jak ktoś napisał "nie na widzę" (co miało znaczyć "nienawidzę") a z klasycznych ort to: - świerzy - żeczy - lubiałem/lubiałam (w domyśle- chyba lubiłem/lubiłam) - jusz (już) - a mój "ulubiony" to FSHUT = WSCHÓD jakie są wasze typy?

Gość 666sex666
Moje hity: - cura, zamiast córka, - kture, zamiast które,

Gość lalla
zawsze jak widzę na forum błąd, to robię sobie screena i później godzinami masturbuję się patrząc wciąż na tego byka ortograficznego

Gość mloda...
odmiana wyrazow, jak np nie trawie Prawiczka i kropki zamiast Prawiczka i kropka ale juz kiedys pisalam o tym na forum :)

Gość lalla
aha, no i jeszcze wszechobecne "szłem" :P

Gość to....
wogołe??? tak to było?? powaliło mnięęęęę!!!!

Gość taka oooo
nie mam bledu ortografucznego... ale mnie drażni gdy ludzie mówią - "tu pisze"... a nie- "jest napisane"!!!

Gość z kąd lub
z kond :o:o:o:o:o

Gość lalla
inna wersja łóżka- łuszko :P też gdzieś kiedyś widziałam

Gość a jak zarejestrowałąś w urzedz
muj kolerzanka

Gość leinka
Najbardziej mnie smieszy tlumaczenie swojej ignorancji i lenistwa dysleksja:O Bledy przeczytane dzisiaj: puki mnustwo lerzacy zkad warzenie

Gość lalla
"skont jesteś i czego kcesz" ktoś znajomy kiedyś dostał smsa takiej treści :P

Gość jeuhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
wy polonistki od siedmiu bolesci,nie mam problemu z ortografia ale znam kilka osob,ktorzy sa dyslektykami i to nie ich wina!!mam kolege,ktory pisze mi w esmesach jusz,morze zamiast moze ale co na to poradze.Wiecej szacunku dla takich osob,skoro nie umieja pisac poprawnie to juz nie moga sie wypowiadac na forum mimo,ze sa to np bardzo madre wypowiedzi?czy dyslektyk nie moze byc inteligentny?????

Gość lalla
kolejny hit: "narzyczony" albo gorzej "nażyczony"

Gość lalla
boli mnie zomb :(

Gość lallaToJa
klasyk gatunku: wziąść a nie wziąć zabawne jest jeszcze nierozróżnianie czasowników \"rządzić\" i \"pożądać\", które jak wiadomo piszemy inaczej. potem widze takie kwiatki: \"wcale nie żądzę swoim chłopakiem\" \"on powiedział, że mnie porząda\" itp

Gość soulreaper
lóbię, czejść. moja znajoma tak pisze, ja dostaję kurwicy, ale za chuja nie wytłumaczysz, bo ona ma dysleksję, więc to ją zwalnia z pisania poprawnie :o