Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalla

jakie błędy ort. najbardziej was wkurzają?

Polecane posty

Gość Imagination1984
1234567890-098765432 - duzo osob tak robi niestety ;/ jakos wczesniej kilka lat temu nie bylo czegos takiego jak 'dysleksja' ;/ no ale tak najlatwiej tlumczyc swoje lenistwo.

Gość GoGoGonia
mnie wkurza co wszystko co wymieniliście powyżej i jeszcze: "leprzy", "gdzie kolwiek", "co kolwiek" itp.

Gość GoGoGonia
i jeszcze "z resztą"

Gość Imagination1984
właśnie w jednym topiku ktoś napisał "uwarzaż" ;||||||||||

Gość Anka..21
Hej. Z gory przpraszam za brak polskich liter. Jak bylam w liceum, nie mialam problemow z ortografia czy gramatyka. Po przeprowadzce do Aglii powoli zaczelam miec watpliwosci czy dobrze cos napislam, czy wstawilam przecinek prawidlowo itp. Moj facet to Anglik, studiuje w angielskim uniwersytecie, w pracy mowie po angielsku, wiec zwyczajnie malo praktykuje moj jezyk ojczysty. Zakazdym razem jak jade do Polski, kupuje sobie tam jakos polska ksiazke lub prosze znajomych, zeby mi przywiezli. To chyba jedyny sposób, zeby sobie odswiezyc umiejetnosci jezykowe. Czesto lapie sie na tym, ze szukam slow, mysle kilka sekund nad jednym wyrazem, bo w glowie mam tylko angielski odpowiednik. Kiedys smialam sie z ludzi, ktorzy wyjezdzali na pare lat, a potem "udawali", ze zapomnieli polski, teraz troche bardziej ich rozumiem. Powaznie, za granica jest ciezko kultywowac swoj jezyk ojczysty.

Gość hahhhhahhhaaaaa
zauwazone na allegro: - torebka w SZEJŚCIU kolorach - nie USÓWAM ofert - ŚWIERZA dostawa - CHAFTOWANA torebka

Gość dzejn
tez mam kwiatki z allegro: - bawełniane płutno - potrzewka (!!!) - w pierwszej chwili nie wiedzialam co to za slowo..w koncu zjarzylam, ze to chodzi o podszewke w ubraniu...

Gość igiełka ...
Łókochana .. :P

Gość Siema analfabetki
Mnie drazni zwrot TAKZE czasem TAGZE pisane razem w kontekscie np: jestem zmeczona, tak ze ide juz spac.... lub jutro mnie nie bedzie, tak ze nie gotuj mi obiadu..

Gość Siema analfabetki
Dla jasnosci slowo TAKZE oznacza TEZ.

Gość dzejn
wkurza mnie jeszcze brak rozroznienia miedzy rządzić i żądać... np. moj mąż mnie już nie porząda; nie dam soba żądzić...

Gość omg ja pierdziele
zamiast kaucji- KAŁCI (!!!) ps. "potrzewka" rulezz :P

Gość ortograficzne praktyczni żadne
przywykłem ... i ni eone decydują o mojej ocenie człowieka... błędy logiczne i zwykłe bezmyślne kretyństwo mnie wkoorwiają... a tych jest znacznie więcej niż "ortów" i tylko one sa wkoorwiające:(

Gość Młody Polak
Ja jestem z tego "nowego pokolenia" a nie mam żadnych problemów ortograficznych, interpunkcyjnych czy gramatycznych. Może to wynika z tego, że mam rodziców dziennikarzy. :) Błędy, które mnie najbardziej denerwują: - "znaleść", co jak co, ale ten błąd jest już w szczególności, nagminnie rozpowszechniony. - "objekt", tu nie Czechy a widziałem, że nawet dorośli ludzie popełniają taki prosty błąd. - "wziąść", jakiś czas temu też nie wiedziałem, jak to się właściwie pisze, ale dla chcącego nic trudnego. A najlepiej, jak kolega, usprawiedliwiając się, że pisze w pośpiechu, wypisuje takie kmioty, np. "jurz", "fszystko", itp. Ech, szkoda się denerwować.

Gość he-he-he-he
a mnie wkurza przede wszystkim mylenie "TAKŻE" w znaczeniu "też" z "TAK ŻE" (osobno pisane!!!) w znaczeniu "więc". Przykład: Była ładna pogoda, TAK ŻE (nie "także"!) poszliśmy na spacer. Byłem glodny, TAK ŻE poprosiłem o dokładkę. nauczcie się w końcu ludzie, że TAKŻE (pisane razem) to synonim słowa "też" i ma kompletnie inne znaczenie niż "tak że". no!

Gość kiok
zadko rzaden warze(w sensie wagi) terz puzniej rozumię otuz A najbardziej mnie wkurwia fakt, ze osoby popelniajace takie bledy maja to gleboko gdzies:O

Gość sexylady28
rozwaliło mnie "zakohalam się...":) poza tym: ktury, z kont jesteś?:D, itd., itp.

Gość he-he-he-he
ja bym mogła wymienić "milion" błędów, które mnie wkurzają :O chociażby pisanie osobno takich słów jak "na prawdę", "po jechać", "nie nawidzę", "po częstować" doprowadza mnie do białej gorączki... wiem, mam świra.