Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawew

Duzo z Was rodzilo po wyznaczonym terminie?

Polecane posty

Gość ciekawew

Zostalo mi kilka dni do erminu, ale mam wrazenie,ze bede chodzic w tej ciazy na zawsze. Czy jest tak wiele porodow po terminie. Jak to wygladalo u WAs?? jakie mialyscie objawy, nagle czy dzialo sie cos przez caly dzien. ??

Gość ciekawew
????

ja urodzilam tak jak w stopce 37 i 38 tydz u mnie zaczelo sie nagle i zawsze jak bylam w szpitalu slyszalam "w najblizszym tyg napewno nie urodzisz" w 1 ciazy mialam male skurcze caly dzien, ale mialam tak prawie zawsze, wiec zadna nowosc, wieczorem przestalam czuc ruchy, mialam skurcze-ale nic nadzwyczajnego, po 4 godzinach pojechalam do szpitala, uslyszalam ze z dzieckiem ok jutro maz ma po mnie przyjechac bo wychodze dali mi zastrzyki na skorcze bo do terminu mialam jeszcze kawalek ale w szpitalu odeszly mi wody i nst dnia maz przyjechal ale do dziecka :) przy 2 porodzie czulam male skurcze, ogolnie nowosc, bo cala ciaze nic nie czulam :) ale w tym dniu bylam badana (zero rozwarcia, skroconej szyjki itp) przez polozna mialam tez ktg i ponoc w najblizszym tygodniu napewno porod mi nie grozil... a po 2 godzinach odeszly nagle wody , spalam, poczulam ze cos peklo, wstalam i za 5 min polecialy mi wody, po ok 5 godzinach mala byla na swiecie :)

ja miałam termin tydzień wcześniejszy. Do ostatniego dnia pracowałam, a kiedy w nocy zaczęły się skurcze i nad ranem pojechałam do szpitala (tydzień po terminie) to wyrzucili mnie do domu, bo stwierdzili, że oni niejedną rodzącą już widzieli i jak u mnie zacznie się za tydzień, to będzie ok. Wróciłam po południu jak wody mi odeszły w domu i około północy urodziłam...

Gość ciekawew
no wlasnie zastanawialam sie,czy to musi sie objwaiac caly dzien, czy moze sie stac ot tak. Ja po9czuje czasmai uklucia, twardnienie brzucha, czasmami bol kregoslupa, ale to tyle. Szczerze mowiac nie wiem dokladnie co to sa skurcze, niestetty

Gość -z-oz
jaaaa :D tzn. mam czekać do poniedziałku, a to 41 tydzień. zawsze myślałam że "baranki" są w gorącej wodzie kąpane... a tu hmm.. nie pomaga nawet chodzenie po schodach ;) w każdym razie zerknęłam na usg z 12 tygodnia, gdzie TP to 2.04, a nie jak wynika z "OM" 21.03 liści z malin nie dostałam w aptece:( no i sobie czekam(y)...

Gość -z-oz
z tymi skurczami też mam problem - bo albo to skurcze, albo małe się rozpycha... ale chyba skurcze więc owe uruchamiają mi się codziennie wieczorem od paru dni - dziś akurat nie :( a następnie zasypiam. nie wiem w czym rzecz...

do autorki ---- pierwsze skórcze są bardzo podobne do tych mocniejszych miesiączkowych, więc na pewno ich nie przegapisz. Od razu będziesz wiedziała, że to one, bo już 9 miesięcy takich nie miałaś :) Powodzenia

Gość ciekawew
z-oz pisalysmy ostatnio na temat lisci i olejku rycynowego:) ale ja sie nie biore zxa olejek. a lsci tez nie dostalam. Tylko ciekawi mnie dlaczego jedna kobieta rodzi 10 dni po terminie a druga 10 przed terminem. W moim usg z 12 tyg*i to poodbno jest najbardziej prawdopodobna data ) wyszlo 3.04 . Jezeli tak opisujecie skurcze to ja chyba w ogole ich nie mam. :( Nie mozemy sie juz doczekac, a dziecko tylko w snach...

liscie malin dostaniesz do w zielarskim lub jakims innym sklepie medycznym :) ja pilam je z kolezanka bo ponoc pomagaly uniknac naciecia krocza i faktycznie ani ja ani ona nie bylysmy ciete -ale nie wiem na 100% czy to ich zasluga czy np malej wagi dziecka

liscie pije sie na pare tygodni przed porodem co do skurczy to ja przy 2 porodzie cala ciaze ich nie czulam a jak zaczelam rodzic to bolalo mnie leciutko tak jak na okres a na ktg nic nie wyszlo, najmniejszych skurczy-nic :-/ a po 2 godzinach odeszly mi wody, zaraz mialam rozwarcie na 1 cm i skrocona szyjke wiec wszystko przed Wami posprzatac mieszkanie, wykorzystac meza ;)

Pierwsze dziecko urodziłam, a raczej mi je wyjęli przezCC, bo nie chciało wyjsc dwa tygodnie po terminie, a drugie urodziłam SN 3 dni po terminie :)

czekałaś 9 miesięcy to poczekasz jeszcze tydzień lub dwa :) Nie radziłabym stosować ludowej medycyny, bo bardziej możesz dziecku zaszkodzić niż pomóc. A potem będziesz sobie w brodę pluła, po co to piłam... Moja teoria na temat obliczania daty porodu jest taka, że lekarze liczą według 28 dniowego cyklu a nie tak długiego jak w moim przypadku 35 dniowego. Stąd przesunięcie w czasie, bo owulacja musiała byc później niż w 14 dniu :)

Gość ciekawew
Evi moj niestety jest kompletnie przeciwny. nie chce na to pojsc, boli sie o glowke:) dzieczynki, ktore rodzilyscie po terminie-dlugie byly Wasze cykle miesiaczkowe?

Gość ciekawew
wiem, wiem poczekam bo nie mam wyjscia. Ja cykle przed miesiaczka mialam 22 dni, a ostatni 26

ja rodziłam 4 dni po terminie z om (9 po usg). u mnie zaczęło się dużo wcześniej bo od niedzieli chodziłam z regularnymi skurczami brzuszno-krzyżowymi co 7 minut a urodziłam w środę. na pewno nie przegapisz porodu :D :D :D

Gość ciekawew
Ja w ogole nie mysle, ze go przegapie. Po prostu teskno mi do tych malutkich nozek:)

ja przed 1 ciaza cykle mialam co 27-28 dni jak zaszlam w 2 ciaze to cykle mialam co ok 25 dni

A ja mam termin z okresu na 4.07, a z usg i moich obliczeń- 29.07, czyli prawie miesiac różnicy. I proste wyjaśnienie: mam pcos i miałam owulacje kilka tygodni później niż \"powinnam\". Tylko mój lekarz sie zastanawia, jak ja to w szpitalu wytłumacze, że tak długo zwlekałam (o ile poród będzie w terminie).

Gość dfgGg
Ja do szpitala poszłam tydzień po terminie i dostawałam zastrzyki na wywołanie porodu, po trzy dziennie. I w czwartym dniu zaczęłam rodzić, bardzo ciężko szło, bo i córcia duża była, 62cm 4440g :D. Po 15 mies rodziłam syna 2 tyg przed terminem w ekspresowym tempie:). Rano byłam w szpitalu bo wydawało mi się, że mam skurcze, a raczej byłam pewna, ale pielęgniarka odesłała mnie do domu, tylko zmierzyła mi ciśnienie ( brałam tabletki bo miałam z tym problem). ) 15.00 pojechałam spowrotem do szpitala, bo kręgosłup już bardzo bolał i brzuch i o 15.45 urodziłam syna, 60cm,4100 :).

11 dni po terminie - cc z powodu braku akcji porodowej

Gość ciekawew
no ja mam jeszcze 4 dni do terminu, a chyba nadal nic nie czuje, to sobie poczekam...

Gość Marta1979....
W dniu terminu :) Podobno rodzinne ,moja mama mnie i siostre urodzila w dniu terminu.

Ja urodziłam 13 dni po terminie, ale poród miałam wywoływany kroplówką z oksytocyną. :(

Gość koli25
czy ktos jeszcze ma ochote sie wypowiedziec?