Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smaki z dzieciństwa

Smaki z dzieciństwa

Polecane posty

Gość Smaki z dziecinstwa
Napój KASKADA

Gość napoj PTYS
z tarczyna :) cieple lody, (takie cukrowe pianki -MAMBINKI) galaretki pomaranczki...lizaki w ksztalcie plasterkow cytrusow...

Gość fffffooooo
cieply chleb z blyszczącą i popękaną skorką ze śmietaną i cukrem pychota ,oranżada w szklanych butelkach z porcelanowym kapslem ,pyszne wędlinki bez konserwantów ,guma do żucia Donald i kompoty u babuni

Gość fffffooooo
kto pamięta taki super serial z Peterem Strausem i Nikiem Nolte, byli braćmi Nolte grał złego brata chyba boksera, kurczę nie pamietam tytułu bo mam chyba już początki demencji

Gość Wunia84
Wafelki kuku rucku, soczki goal, dawne prince polo z kuwerturą zamiast czekolady, w złotym papierku. Gumy w kształcie papierosa, czekolada olimpijska. Kiedyś był baton prince, batoniki kleks (niedobre), baton triumph. Lody banana joe. Kapsle dunkin, potem tazosy, w które rzucało się bitką. Plastikowe, obcierające buty. Granie w gumę. Ech, długo by jeszcze wymieniać.

Gość lola 333
hehe bo ja za młoda jestem żeby wspominać coś czego juz nie ma:D:D:D

baton alibi, ta...gumy kulki, gumy papieros, lody koral w kubeczku, chipsy leys, żelki "szczęki wampira" :D

moije smaki z dziećnstwa : lizaki o smaku czekolady z tofii na patyku drewnianym, oranzada w taki paskach i zamiast do wodu to się ją sokało,gumy Kaczora Donalda, Gumy kulki, zupa mleczna ( to jest cos okropnego ;p), skora z ciepłego chleba, kanapka z masłem i z sola, ew, z cukrem, kako+kanapki z pomidorem lub martadela na patelni ;D(wakacyjna kolacja u babci), frytki samoróbki ;D

chrupki, w których były znaczki z herkulesa, mam te znaczki do dzis w pudelku :D haha

Gość tez mamusia
a czy ktos pamieta wode sodowa z saturatora, z sokiem,albo bez, teraz sobie przypomnialam i wymieklam, tylko te brudne szklanki, fuuuj....., ale woda-bajka

gumy donald, baton kuku ruku, baton bajka, lody śnieżynki, draże bambo, blok(w smaku trochę przypominał chałwę ale był większy)

Gość smakoszszsz
BATONY KRYMSKIE ktos ze starszego pokolenia pamięta? Świetne były, a jeszcze z tamtych czasów zachowała się czekolada Danusia nic nie streaciwszy na swojej smakowej atrakcyjności. Ja natomiast zamiast smaków zawsze będę pamiętać zapach świeżo pieczonego chleba z pobliskiej piekarni. Ile razy przechodzę obok jakiejś piekarni, w której akurat się wypieka, przystaję i delektuje sie przywołując we wspmnieniach dzieciństwo. Ot retrospekcja...

Gość sadswdfd
a pamietacie taka gazetke JA TY MY??MOj brat ja kupowal a jest z rocznika 70. I jak sie zbieralo karteczki albo naklejki do albomow, a potem na przerwach sie wymienialo??heh... albo jak ktos wspomonal wczesniej buty VANS ale byl szpan...ja osobiscie nie maialm bo mi sie nie podobaly ale polowa mojej podstawowki mialo.

Gość sadswdfd
sorrki, brat z rocznika 80. I pamietem jak zbieral te puszki i ustawial na szafie, taka kolekcja. Pamietem jak na ktores moje urodziny zamarzylam sobie dostac, uwaga: puszke coca coli. Byla dosc droga i dosc niedostepna w tamtych czasach

Gość tez mamusia
zbieralam plakaty roznych zespolow,kupowalo sie gazety ,jeeezu ,nie pamietam tytulow, skleroza?, wyklejalo sie tymi plakatami sciany

Gość tez mamusia
perfumy "byc moze", moja ciocia tym pachniala

ja pamiętam leciał jakiś program rozrywkowy na 2 bodajże w piątki tak ok 22. zawsze chciałam go ogladać ale zazwyczaj szybko chciało mi się spać, wiec się kładłam i prosiłam mame zeby mnie budziła na niego. oczywiście nigdy tego nie zrobiła bo to pora nie dla dzieci. chodziło o to ze były tam jakieś konkurencje i małżeństwa startowały...co to mogło być??? bo nie pamiątam

Gość MartaV3541
Korzystaliscie z preparatu o nazwie Pikovit D? Bo wyszukiwalam danych dotyczacych tego preparatu i postanowilam Was zapytac. Moze mozecie cokolwiek opowiedziec mi o tym leku? Warto go kupowac, sa dostepne jakies zamienniki? Na tej stronie zanalazlam troche danych o Pikovit D: http://www.listalekow.pl/pikovit-d/ - myslicie, ze warto sie tym zasugerowac? Nie w smak mi sie przejechac i wydac bezsensownie kase, dlatego postanowilam Was zapytac. Dzieki za wszelkie porady.

Gość Malena8888
Jeśli ktoś tęskni za smakiem batona "Bajka" produkowanego niegdyś przez Goplanę, dziś odnajdzie jego smak w czekoladzie śmietankowej z kawałkami ziaren kakaowych "Premium Luximo" produkowanej przez fabrykę czekolady "Milano" w Przeźmierowie i sprzedawanej przez "Biedronkę". Pychota i dobry skład! Z kolei poszukiwany przeze mnie smak chałwy z dzieciństwa odnajdziecie w chałwie greckiej na miodzie. Polecam!