Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtr

Przeczytałam że w ciąży najniebezpieczniejsze dni

Polecane posty

Gość trtr

to te dni miesiąca, w których dotąd występowało comiesięczne krwawienie. Wówczas to kobieta jest bardziej podatna na poronienia i dlatego na przykład w te właśnie dni warto powstrzymać się od seksu. Wiedziałyście o tym? Dla mnie to nowość i jedyna taka uwaga w serwisach o zdrowiu, z którą się spotkałam, dlatego śpieszę się nią podzielić.

nie słyszałam, żeby te dni były niebezpieczne, natomiast słyszałam, że mogą się wówczas nasilac objawy ciążowe (zwłaszcza w pierwszym trymestrze), więc być może nie jest to okres bez znaczenia i coś się faktycznie w organiźmie dzieje

Gość trtr
Niestety nie pamiętam gdzie to przeczytałam a jestem teraz na innym kompie ale może znajdę i wkleję wtedy link.

Gość ja nie slyszalam ale powiem
wam z doswiadczenia, ze mnie w dniach potencjalnej miesiaczki do tej pory (jestem w 21 tc) pobolewa brzuch, czego normalnie nie mam, wiec moze faktycznie cos sie dzieje wtedy w organizmie.

Gość trtr
O, udało mi się znaleźć ten fragment! W ogóle ten serwis medyczny jest wart przejrzenia. "Seks w ciąży Podczas prawidłowo rozwijającej się ciąży nie ma żadnych przeszkód przed współżyciem. Jeśli lekarz ginekolog nie widzi żadnych przeciwwskazań, seks można uprawiać podczas niemal całego okresu ciąży. Przeciwwskazaniami do współżycia jest ciąża zagrożona, ostatnie tygodnie ciąży oraz w dniach kiedy przeważnie pojawiała się miesiączka. Dni, w których zazwyczaj wypadała menstruacja są szczególnie zagrożone poronieniem. (...)" A to link do całości artykułu: http://www.biomedical.pl/ciaza/seks-w-ciazy-117.html

to samo wyczytalam w ksiazce Wisłockiej \"sztuka kochania\" i na poczatku unikalismy seksu w tych dniach

Gość trtr
No proszę... czyli już dawno to zostało spostrzeżone. (A ja mam tą książkę, uważam za bardzo dobrą a jednak nigdy je nie dokończyłam (a sciślej: tylko zaczęłam i przejrzałam). Teraz widzę że powinnam przeczytać w całości).

Pod warunkiem, że kobieta miała miesiączki regularnie, bo jak nie to nie tylko ona, ale i organizm nie ma pojecia kiedy te dni w czasie ciąży wypadają. :P