Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mniumniuniuniuuu

Ale sobie zrobiłam pyszny objadek

Polecane posty

Gość A po co ci
no to wiem już o co ci chodzi. Często od surówek robi sie taka "woda", normalka ;) A zwłaszcza jak samemu się robi. Bo z takiej ze sklepu to zazwyczaj nie ma

Gość A po co ci
yy.. :P

Gość ale bym zjadła placki
ziemniaczane

Gość Mniumniuniuniuuu
Angielskie sniadanie - ta fasolke nawet w anglii maja w kfc :|

Gość A po co ci
hehe.. placuchy miałam pare dni temu :P

Gość kkfgg6
autorko jak na 17 lat to super gotujesz.

Gość Mniumniuniuniuuu
ja bym teraz zjadla jakis dobry deserek..:) ostatnio zrobilam galaretkę w pucharkach dla rodzinki, pokroilam ja w kostki.. rozne kolory, warstwami, z bita smietana, puddingi8em waniliowo czekoladowym :) wygladalo pieknie :D!

Wy tutaj o obiedzie wiec poradzcie mi co moge zrobic sobie bo nie wiem :( rodzince robie kotleta schabowego , ziemniaki i salatka z cebulka oraz jogurtem naturalnym . Tez bym zjadla ale nie jem smazonych choc tak mnie korci ze szok :/ Gotowanego miesa i pieczonego mam juz dosc , pomidorow tez , o zup ach jarzynowych wole nie myslec . Ktos cos poleci?

Gość A po co ci
ja tam ostatnio miałam ochote na zupke warzywną. :P A wczoraj na pizze! I jeszcze jakoś niedawno na pulpeciki w sosie koperkowym. Ciągle mam na coś ochote :D

Gość kkfgg6
AUTORKO JAK TO MOZLIWE ZE MAZ DOPIERO 17 LAT A JUZ UMIESZ TAK GOTOWAC ? ODPOWIEDZ ..

Gość Mniumniuniuniuuu
nabijacie sie ze mnieee... :D zrobie cos bardziej skomplikowanego to wrzucę kiedys może :P troszke wiecej niz 17 :D

Gość A po co ci
kkfgg6 a jak to możliwe, że 15 latka jak ty tutaj siedzi??

Gość autorko nie przejmuj się
wiesz tu wszyscy za dobry obiad uważaja zupke chińska :P

Gość Mniumniuniuniuuu
ItsOnlyMexx_20 a lubisz brokułki? Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, następnie dodajemy szynkę pokrojoną w małe prostokąty. Brokuły mrożone kroimy na małe kawałki i wrzucamy na podsmażoną szynkę. Chwilę podsmażamy wszystko razem. Następnie zalewamy to śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec wrzucamy 2 trójkąty serka topionego i mieszamy, aż się rozpuści. Do sosu dodajemy ugotowany wcześniej makaron, wszystko starannie mieszamy i podajemy zaraz po przyrządzeniu. " uwielbiam :)!!!

Gość Mniumniuniuniuuu
tylko ja zawsze gotuje brokułki najpierw.. i trzeba pamietac zeby dosypać troszke cukru do wony zeby piekny kolorek zostal :)

Gość Mniumniuniuniuuu
autorko nie przejmuj się no przyznam sie ze juz powoli bierze mnie deprecha hehe :D

Gość A po co ci
no co wyy.. lepsze gorące kubki na obiad :) A nie jakieś zupki.. blee.

Gość A po co ci
ziemniaki wyszły z kadru :)

Gość Mniumniuniuniuuu
Ciesze sie ze sie nie odchudzam, ale gdybym kiedys np musiala urozmaicalabym najbardziej jak moge :) ostatnio bylam w restauracji francuskiej , jadlam lososia w socie jakims cytrusowym.. :) bylam troszke przerazona kiedy kelnerka zabrala mi noz i dala lopatę :D hehe..ale podolalam no i lepiej sie je :)

Mniamuniamu -czy jakos tak :D Oj lubie i to bardzo :D akurat mam w domu :D A mozna zamiast smietany dodac jogurtu naturalnego? nie lubie smiatny i dlatego pytam , nie zwazy sie?

Gość Mniumniuniuniuuu
ziemniaki usuniete photoshopem dla pana Vittorio Bimbetti poniewaz byl wielce zniesmaczony :)

Gość Mniumniuniuniuuu
chyba nie powinno.. wymieszaj zanim rozlejesz z tluszczykiem z patelni :) jedzac brkuloki czuje sie taka wielka :D!

albo spagetti ze szpinakiem z czosneczkiem i serkiem

Gość Mniumniuniuniuuu
ale bym zjadła placki - NIGDY nie jadłam szpinaku.. ale z opowiesci wydaje sie złyyy. Ale chyba nie jest tak źle ?

Gość Mniumniuniuniuuu
mi mała - kurcze raz mi mowia ze za duzo raz za malo :D o mniamciu :D

Gość A po co ci
też nie jadłam. A brokuły to w życiu 3 razy ;)

szpinak pyszny jest :) tylko oczywiście musi być dosmaczony - solą, pieprzem i wg mnie obowiązkowo czosnkiem Też nie jałam przez te legendy o szpinaku, że ble.. :) ale się przemogłam ,zrobiłam jedno danie na próbę ( z serwisu winiary - kieszonki z szynki - w środku spzinak, ćwiartka jajka na twardo, to złożone na pół i panierowane i smazone i pokochałam tak jak brokuły nie, brokuły kocham najbardziej :D

Gość Mniumniuniuniuuu
"stereotypowo" to brokuły tez chyba są 'złeee' ale to przeciez dzieci zaczynają tą mode na 'fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj, nie tknę tego" :D !!! ostatnio odwazylam sie sprobowac ząladkow mojej mamy ( tzn nie mojej mamy ahaha :D ) i.. no nie bylam zachwycona, ale nie bylo źle, przynajmniej juz wiem ze mozna to lubić :)