Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochanica_krola

Waga 16mc chłopca

Polecane posty

Gość kochanica_krola

Byliśmy dziś na szczepieniu z synem i trochę mnie przeraziła jego waga (choć w przychodni nie zrobiła ona wrażenia) - mianowicie 8800g!!! W grudniu syn ważył już 10kg, więc nie rozumiem skąd ten spadek :// Synek rozwija się świetnie, cały czas jest w ruchu, nie wygląda na zabiedzonego, wręcz przeciwnie - ma wilczy apetyt i ostatnio nawet miałam wrażenie ze przytył. Więc skąd ten spadek???? Dodam, że synek jest też malutki,nie osiągnął jeszcze 80cm. Bardzo mnie martwią te jego malutkie gabaryty, wciąż mieści się w ciuszki dla 9mc niemowląt (

Gość Moj syn ma 9 m-cy
i wazy 11,5 kg :D

a co na to lekarz ?? Nie mam pojęcia jak to jest z tym ale może warto dla świętego spokoju zrobić mu jakieś badania . Jak on wygląda w siatkach centylowych ??

Gość a moja corka
A moja corka ma 2 lata i 4 m-ce i wazy 9,8 kg. Ma 83 cm wzrostu. Robilam jej wszelkie badania( kał, mocz, krew, usg brzucha, ekg serca itp). Diagnoza taka: drobne, bardzo ruchliwe dziecko zdrowe jak ryba.

własnie, co na to lekarz? moja 4 mies córka wazy 8 kg

że jezeli chodzi o to zagadnienie to kazde dziecko bedzie wazyło inaczej bo składa sie na to zbyt duzo czynników wyjściowych takich jak żywienie,ruch itp jesli uważasz ze nie jest dziecko apatyczne,ma apetyt jest wesołe i ogólnie nie widac by mu cos było to ok widocznie takie wlasnie jest twoje dziecko i zaden lekarz tu nie pomoże

moja w maju konczy 2 lata i waży 9500 g i ma ok 82 cm wys.. nosi ubranka np. next na 9-12 spodnie - bo te jej nie spadają ;) :P a bluzeczki na 12-18 mies ;)

kazde dziecko jest inne. moj syn ma kolege ktory ma 19 miesiecy a jest raptem z 2 cm wyzszy od mojego plus waza mniej wiecej tak samo. a znam drugiego chlopca tez ok 19 miesiecy i jest o glowe wyzszy od mojego. pewnie taka jego uroda ale jesli bardzo sie martwisz to zrob mu podstawowe badania by sie upewnic ze masz zdrowego synka ktory po prostu spala kalorie :)

Ja mysle, ze nie ma powodow do niepokoju. Maly jest ruchliwy i spala kalorie;) Mozesz porobic badania dla swietego spokoju, ale skoro ma apetyt to na pewno wszystko jest w porzadku:)

Gość fgggstre
moja corka ma 15 mies i wazy 8, 5 kg i od kilu miesciecy waga ciagle w miejscu! ale ile ona sie nabiega! nie umie wysiedziec w miejscu! nietstey nie ma za dobrych wynikow moczu...:( dla spokoju zrob dziecku morfologie i mocz, jak wyniki beda ok nie zamartwiaj sie , taka jego uroda! a jeszce jedno czy rodzice sa szczupli? bo mzoe to geny, ja waze 46 kg i moja coreczka mzoe dlatego tez jest taka drobna...

Gość fgggstre
a wzrost? mysle ze to tez geny, moja corka jest wysoka ale ma to po ojcu

moj synek jak miał 16 mc to wazzły ok 11,5 teraz ma 19 mc i ok 12,5-13 nie wazyłam go ostatnio ale ta waga jest porazajaca mój synek miał 8 mc jak wazły 8250

moj synek jak miał 16 mc to wazzły ok 11,5 teraz ma 19 mc i ok 12,5-13 nie wazyłam go ostatnio ale ta waga jest porazajaca mój synek miał 8 mc jak wazły 8250

Gość zaraz koniec
Moj ma 17 miesiecy i wazy 12 kg.