Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka222

Farba Henna Color Venita Czarna Czekolada uzywal ktos??

Polecane posty

Gość kotka222

jak wychodzi kolor faktycznie ciemny braz czy moze jakis fiolet albo bordo bo kupilam a ta masa w tubce jest fioletowa...

Gość nie mka co sugerować się
kolorem masy w tubce.Kiedys miałam farbę o kolorze czekoladowy brąz,masa w tubce była taka pomarańczowo-karmelowa a wyszedł mi śliczny,głęboki brazik na włosach:)Przypuszczam,ze ta carna czekolada wyjdzie Ci faktycznie czarna albo w kolorze ciemny brąz,zazwyczaj wszystkie czekoladowe kolory wychodzą ciemne.Raczej czekoladowe kolory nie wychodzą na bordo lub filoet.Duzo tez zalezy od wyjsciowego koloru wlosow.

ja za farby z henną dziękuję. Owszem - są dobre, jeśli się wcześniej nie farbowało tradycyjnymi farbami. W przeciwnym wypadku efekty są różne. Ja farbowałam normalnymi, ale stwierdziłam, że może farby z henną mniej szkodzą. efektu nie było widać wcale. Odrosty, które chciałam zafarbować dalej były takie same. Za po potem jak znów położyłam zwykłą farbę wyszły mi ... czerwone w miejscach, gdzie była sama henna (czyli na odrostach). Jedynym wyjściem było zafarbowanie całej głowy na czarno. Nie muszę chyba mówić, w jakiej kondycji były moje włosy po tych przejściach...

Gość zgadza się henna jest dobra
tylko dla włosów,które nigdy wcześniej nie były farbowane chemicznymi środkami.

Gość andfegt
pezez pierwsze kilka myć ten kolor wyszedł mi na głowie kruczoczarn , potem się spłukiwał na ciemny brąz jednak gdy był kruczoczarny mialam na głowie delikatny poblask fioletu jednak zapewne to za sprawą tego iż niecały miesiąc wcześniej mialam na włosach przeprowadzoną trwałą ondulację . P.S. kruczoczarny kolor zapewne zawdzięczam kilkugodzinnemu trzymaniu garby na włosach

Gość leilah
przepraszam ze wyciągam wątek tak stary, ale czy moze mi powiedzieć co to są te "garby" ktore trzymalas na wlosach? garbniki? po co to robilas i co to daje wlosom? tez chce sie zafarbowac ta czarną venitą i jesli te garbniki tak wzmacniają efekt to chetnie sproboje. pozdrawiam :)

Gość dulce
Pewnie chodziło o trzymanie farby na włosach :) drobna literówka.

Gość przeraźliwie niespokojna
cześć, czy to chodzi o nr 19? Farbowałam (mam siwe) i po któymś razie (szostym? a farbuję co dwa tyg) zauważyłam fioletowy odcień.

Gość novaaa
tak ma fioletowy odcien tak w swietle ale po paru myciach juz go nie widac, ja uzywam raz henny raz chemicznej farby i mi nic dziewnego nie wychodzi:) ale to chyba zalezy od wlosow

Gość Lalilala
Ja robie zawsze wlosy ta wlasnie henna mojej babci, wczesniej obciela wszystie wlosy farbowane farbami chemicznymi i juz na takie calkiem biale, siwe wlosy robie jej ta henne :) Babcie myje glowe oczywiscie raz w tygodniu , a henne robie jej co miesiac . Henna wychodzi czarna, bardzo naturalny kolor , blyszczace , odzywione wlosy... No po prostu cudowne :) A odcien ma faktycznie taki lekko fioletowy, ale to tylko takie refleksy w sloncu widac, fajnie to wyglada, jakby te wlosy byly jakims olejkiem tak blyszczace i mieniace sie. Robie babci odrosty co miesiac, i na takie krotkie wlosy uzywam pol tubki i wcieram w glowe normalnie, a pozniej daje n to worek i chusta owijam glowe. I tak babcia sobie chodzi najlepiej jakies 6 godzin ( pisze , ze godzina starczy, ale nie jest to prawda- sprawdzone ;) ) . Takze wszystkim polecam ta henne, super sprawa!