Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra na miescie normalnie

MAMY CO JEST Z WAMI??????!!!!!!!!

Polecane posty

Gość masakra na miescie normalnie

Piękna pogoda to poszłam na spacer do parku a tam co? Co druga mama wygląda jakby lustra w domu nie miała:o Już nie chodzi mi o nie wiadomo jakie strojenie czy wizyty w salonie piękności no ale przepraszam ja się uczesałam, walnęłam szybki makijaż i jako tako ubrałam a tam same fleje. Na tyle mam co tam widziałam może ze dwie wyglądały normalnie:o tragedia!!!!!

Gość Konstancjakmwa
Co znaczy fleje?

Gość elka morelka
Też jestem zdania, że na macierzyńskim powinno się o siebie trochę zadbać. Sama od 3 m-cy zajmuję się dzieckiem, nikt mi do południa nie pomaga, bo dziadkowie w innej miejscowości, ale mam czas się uczesać, zrobić szybki makijaż i przyzwoicie ubrać. W końcu spacer to wyjście do ludzi, a poza tym robię to rónież dla własnego dobrego samopoczucia i oczywiście dla męza...

Gość nie wymagaj za dużo
od lur domowych, wystarczy ze zdjęły wałki z włosów i nie wyszły w podomkach.:classic_cool:

Gość nie wymagaj za dużo
* kur domowych miało być :p

Gość jak to przecież
gdy sie zostaje mamuska nie trzeba już dbać o siebie:classic_cool:

O kurcze na prawdę... Upsss a ja kupiłam nowe buty na obcasie i wybieram się do fryzjera... Kurcze dobrze że jeszcze nie poszłam;)

bez przesady. sama lubisz ładnie wyglądać, umalować się na spacer - ok, ale dlaczego narzucasz ten styl innym? Nie wszyscy muszą przywiązywać równą wagę do wyglądu. Żyj i daj żyć innym ;)

ja tez nie rozumiem tych kobiet co po porodzie przestaly dbac o siebie ja mam dwojke dzieci i nie wyobrazam sobie zebym na spacer wyszla bez makijazu i w powyciaganych dresach. zawsze zdaze zrobic makijaz i sie przyzwoicie ubrac i dzieki temu ja sie lepiej czuje :)

Gość jestem matkom
i już nie musze dbać o siebie! nalezy mi sie szacunek za to że urodziłam!

Nie kazda kobieta sie maluje to raz, a dwa - piaskownica czy plac zabaw to nie wybieg dla modelek. Ja idac do parku za kazdym razem wracam ubrudzona, wiec jaki jest sens ubierac szalowych ciuchow? A poza tym, skoro przeszkadza Ci wyglad innych matek, to na nie nie patrz i tyle.

Oj tapety od razu:) Ja np pudru nie używam. Mam ładną młodą skórę i puki co nie chce jej niszczyć ale lubię podkreślić cieniami kolor oczu lub dopasować do ubioru i trochę tuszu na rzęsach żeby spojrzenie ładniej wyglądało. A ubieram się po prostu ładnie. Czysto i schludnie. Może nie patrze w czym chodzą modelki na wybiegach ale powyciąganych swetrów i starych spodni nie ubieram

nikt nie mowi zeby na spacer wychodzic w szalowych ciuchach ale to nie znaczy zeby wychodzic w powyciaganych dresach a ja tez wlasnie takie mamuski codziennie widuje na spacerach

:D:D:D:D dzieki:) i tak nie ta uroda jest najwazniejsza tylko fakt, ze mi kasa w kieszeni zostaje bo nie wydaje na mazidla:D:D:D:D

Ja jeszcze ani razu nie widzialam, zeby jakas mama byla na spacerze w powyciaganych ubraniach (za wyjatkiem pobytu w Anglii, tam panie przychodzily w poplamionych i dziurawych ciuchach). ale tutaj? Nie zdarzylo mi sie nikogo takiego zobaczyc. A nawet gdyby.. co mnie to interesuje? Najwazniejsze, zebym sama nie wygladala jak kocmoluch, ale skoro innym to nie przeszkadza, to okej. Niech sobie kady chodzi w czym chce i jak chce.

u mnie jest tak. jak idziemy z Bartkiem i z mała na spacer, no to obowiazkowo jakas fajna mini, plaszczyk, szpileczki, bo ten moj dekiel lubi taki delikatny lansik:D ale jak idziemy same, to najlepiej czuje sie w trampkach, obcislych dzinsach i jakims topie pod bluza. Inna sprawa ze czasem mi fajek przez takie ciuchy nie chca sprzedac....Grunt zebysmy byly czyste, ladnie pachnialy i nie byly wymięte:)pozdrawiam wszystkie mamusie:)

Boooze! Ja bez makeupu na ulicę nie wyjdę, włosy myje i prostuję codziennie, a myje to nawet dwa razy dziennie czasami. I też dobrze mi z tym:)

Ale przeszkadza Wam to? Dlaczego w innych krajach kazdy chodzi jak chce i nikt nie robi z tego problemu, nikt sie nie smieje i jest to cos normalnego. A u nas jak ktos zle ubrany, nie umalowany to od razu wielkie halo i nagonka. Nie lepiej patrzec na siebie i nie oceniac innych?

no i o to wlasnie chodzi, by kazdej bylo z tym dobrze. mi jest dobrze z tym, ze mam długie krecone wlosy i nie musze ich ukladac bo i tak wygladaja zajebiscie, wystarczy ze sa swiezo umyte.a podkladu nawet nie umiem nakladac bo dzieki Bogu nie jest mi, odpukac potrzebny.niech kazdy robi, jak mu wygodnie:)nie ma sie co spinac nad poziom:)Grzywa, uwazaj z prostownica, wlosy sie niszcza...

A ja tez lubie sie umalowac,, ale to jak z mezem wychodze ;) albo na wieczorek romantyczny :) Tak na co dzien to wole wyjsc bez makijazu, dzieki temu skóra poodycha i sloneczka złapie... Dbam o siebie, bo robie relaksujace kapiele, maseczki wszelkiego rodzaju nawet na stopy :) Uczesana jestem, czysta równiez. Nie rozumiem okreslenia fleje, bo skad wiadomo jak te mamy \"niezadbane\" maja w domu? czy im w ogóle ktos pomaga,a moze maja wiecej dzieci, ja mam dwojke i wierz mi ze aby wyjsc z nimi na spacer okolo 10tej to nei mam czasu na make up. Sprzatam z rana, wstawiam pranie, jemy sniadania, ubieram przewijam dzieci, myjemy sie itd. makijaz odpada (zdazaaj sie wyjatki)

hehe... spooko spoko prostuję już od 4 lat, a włosy wyglądają zajebiście:) Maska raz w tygodniu i odzywka po umyciu. Przyznaje ze odżywki czasem nie nakładam bo czasu brak, ale staram się:) Powaga... ludzie pytają mnie w czym włosy myje, ze wyglądają tak jak wyglądają. Nie wiem. Moze to kwestia dobrego sprzętu do prostowania:)

Gość NIGDY nigdy nigdy
sie nie malowałam i co mam zacząc bo jak mnie spotkasz na miescie to pozniej na kafe napiszesz boze jaką widziałam matkę z wozkeim boze jak ona mogła wyjsc z domu bez makijazu :D :D