Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzylam sie na rodzine

siostra wpadla i ...

Polecane posty

Gość tez bym sie wkurzyla
tez bym sie wkurzyla, masz zupełna racje ze sie zloscisz, a rodzinie sie dziwie, przeciez to jest az za bardzo niesprawiedliwe, jak sie ma 2 dzieci trzeba dzielic wszystko rowno i tyle

Gość camember
autorko szczere wspolczucie:O napewno czujesz sie beznadziejnie:( strasznie niesprawiedliwa ta twoja rodzina, itu nie widze zadnej zazdrosci... nei dolozylabym napewno kasy na to wesele,jak nei ma pieniadzy mozna zrobic skromny slub i wtedy duze pieniadze nei beda potrzebne!!!! no paranoja jakas 17 gowniarz ktory nei skonczyl liceum jeszcze bedzie mial mieszkanie i wszytko????no taaaa:O

Gość zapewne masz racje
ze po prostu za mloda byla.. albo po prostu rodzice sie wstydza ze taka mloda jest i moze dlatego chca ja jak najszybciej ozenic

No wlasnie, wszytsko na tacy podane a ty tylko dokladaj, pomagaj i sie nie odzywaj. Jestem wkurzona ale co zrobic, to w koncu rodzina. Chetnie przestalabym sie do nich odzywac ale nie moge i w tym sie wszytko zamyka. Musialam to napisac.

Gość i ty zrob
sobie dziecko nie bedziesz zazdroscila........ ps to wspolczuje twojej siostrze. jakby moj brat zachowywal sie w ten sposob co ty to nie wiem co bym zrobila......

Gość wiesz ty co
a ta twoja siostra nic nie mówi? Nie mówi, że ty tez powinnaś coś mieć? Co to za siostra? :o

Gość i ty zrob
dlaczego jak dodajesz komenty to zmieniasz nick?? fakt ze nie sprawiedliwe jest to ale ja dla swej siostry chcialabym jak najlepiej..... przemysl to sobie

Gość gruthar
Żenić się w wieku 17 lat nawet z powodu ciąży jest głupotą. Przecież poważny związek nie opiera się tylko i wyłącznie na dziecku... za kilka lat jak czegoś się dorobią, to mogą myśleć o małżeństwie... szkoda gadać. Osobiście uważam, że siostra ma chociaż dobrze i powinnaś się z tego cieszyć. Ale jednak skoro Tobie rodzina nie okazała tyle pomocy, co jej, to jest to cholernie niesprawiedliwe. Mimo wszystko trochę bym dołożył, w końcu to nie siostry wina, że wszyscy okazują jej pomoc. A poza tym pewnie nie chodzi aż tak o Twoją siostrę, dam sobie rękę uciąć, że wszyscy troszczą się o głównie dziecko. Pozdrawiam ;)

Gość i ty zrob
ale ja jestem głupia i nie zwracaj na mnie uwagi :o 🖐️

tak swoją drogą czemu nie dali jej na skrobankę :classic_cool: wyszłoby dużo taniej niż kompletowanie szczęśliwej rodziny "na niby" :o

Gość i ty zrob
zwracam szacunek nie przeczytalam 2 czesci twojej wypowiedzi. jednak uwazam ze nie powinnas na siostre sie gniewac bo to nie jej wina.... pozdrawiam

Gość i ty zrob
to z 17.45 to jakis denny podszyw............

ej, jak przestaniesz się odzywać, to będzie, że jesteś "ta zła zazdrośnica" ; wg mnie powinnaś się odezwać, ale w takim klimacie, że JEST CI PRZYKRO, że czujesz się potraktowana niesprawiedliwie, jakbyś była od macochy, że masz wrażenie, że Ciebie nie kochają tak samo i że przez to jest Ci smutno i przykro (głównie o tym: przykro, smutno a nie wyliczenia, kto ile dostał; to jest bardziej do przyjęcia dla ludzi;) - z resztą, jak piszesz, radzisz sobie dość dobrze, więc nie o materialne korzyści Ci chodzi, tylko o jakąś sprawiedliwość - więc - zadzwoń, napisz i: przykro mi, smutno mi - co drugie słowo; bo to o to tak naprawdę chodzi...)

Gość zapytaj sie czy jak
.. zajdziesz w ciążę też ci fundną mieszkanie :)

Gość plamkaa
Dokladnie, wyjasnij mamie, że nie zazdrościsz siostrze, tylko jest Ci przykro bo o Ciebie nikt si nie martwił, a wcale nie było Ci łatwo.. A ze zbiórki wykręć się, mówiąc że nie możesz się dołożyć - oszczedzasz, bo chcesz mieć dziecko i zapwnic mu utrzymanie na godziwym poziomie,a TOBIE nikt w tym nie pomoże:)

eee, mowie, ze do siostry nic nie mam, nie jej wina, ze wszyscy ja rozpieszczaja bo jest najmlodsza. Dobrze, ze jej nikt nie zaproponowal, ze zda za nia mature. Postanowilam dac jej pieniadze w prezencie ale wesele organizuje rodzina i to rodzina niemal zarzadala zebym partcypowala w kosztach. Oczywscie nie ma znaczenia czy dam przed czy po weselu ale przynajmniej wyjdzie na moje. Wkurza mnie tylko, ze wszyscy mnie maja za wyrachowana karirowiczke bo zarabiam 2700 euro na reke miesiecznie a o dzieciach nie pomysle. Jednoczesnie jak bralam slub to kazdy przewidywal, ze pewnie zaraz pojawi sie dziecko i zebysmy wtedy nie przychodzili po pomoc bo nas otrzegali. Dziecka nie ma za to jest dobra praca, podroze i niezle zycie. I o to tez sa pretensje. Bo ja to mowia, dupa boli bardziej jak sie z wysokiego stolka spadnie. Nigdy im nie dogodze niestety.

Gość aarrrkkk
Moim zdaniem jak się nie ma kasy to się nie robi wesela tylko obiad w domu dla bliskich. taka mentalność Polaków ''Zastaw się a postaw się''. Rodzice powinni się wstydzić pytając Ciebie o kasę jak ich ani siostry nie stać to niech nie robią wesela.

Gość i ty zrob
cholernie to niesprawiedliwe ale takie jest zycie....... moze gdybys nie zaraiala tyle ile zarabiasz to wygladalo by to troche inaczej, nie wiem sama

Gość lalaallalalalaallalalalalalala
a ja bym wykrzyczala caly zal tej malej kurewce i jeszcze dodala ze nie mam zamiaru pomagac jej w niczym nawet jak ten jej bachor na swiat przyjdzie.twoja rodzina jest nic nie warta ze tak gowniarze pomaga a tobie nie chciala!

Gość rece opadaja
nawet grosza nie dolozylabym do calej tej 'imprezy' za to jak Ty bylas kiedys traktowana, a gdyby ktos mial jakies 'ale' powiedzialabym ze niestety ale mi nikt mieszkania nie zasponsoruje i ciulam z mezem kazdy grosz zeby sobie je kupic - bez pomocy niczyich rodzicow dziadkow czy reszty familii. jesli rodzicom tak zalezy to niech im chrzestni pomoga... oczywiscie ze powinnas dac jej cos ale nie sponsorowac wesela,czy urzadzac mieszkania - po prostu dac prezent weselny, taki jaka sam uznasz za stosowne...

Gość zazdrość mściwość
do niczego dobrego nie doprowadzą, pewnie oni myślą że skoro jesteś starsza i mieszkasz za granicą to masz już wszystko nie bądź zaborcza, zazdrosna, ani nic w tym stylu pokaż klasę i daj im w prezencie weselnym parę groszy, i tyle nie ma sensu niczego wypominać, możesz wspomnieć, że do wszystkiego doszłaś sama. Po co sobie krew zatruwać zbędnymi uczuciami

jezeli autorka tak posytapi to po jej siostrze splynie to jak po kaczce.i wciaz bedzie domagala sie czegos wiecej...tacy sa ludzie

Gość whitmorka
Wychodzi na to, ze warto zachowywac sie jak nieodpowiedzialna gowniara...Wspolczuje rodziny.

Gość zazdrość mściwość
zostawić ich w spokoju, niech sobie robią co chcą

Gość hmhmhmmm
ja rozumiem, że potraktowali Cię gorzej niż Twoją siostrę ale nazywać to dziecko bachorem...? w czym ono winne? zastanów się lepiej... moja siostra też wpadła i moja mama oddawała jej większość pieniędzy bo mieli strasznie trudno na początku a ja jadłam chleb ze smalcem przeważnie bo na nawet zwykłą kiełbase czy ser nie było, chodziłam w jednych spodniach całe liceum, ciągle mama musiała pożyczać- bo pieniędzy trzeba było na dwie rodziny i wcale nie miałam pretensji, wręcz przeciwnie, pomagałam siostrze jak mogłam do tej pory mama im pomaga bardzo dużo i przez to miałyśmy nie raz biedę a teraz ja się wyprowadziłam i nie dostałam nic i nie narzekam nigdy natomiast nie nazwałabym mojego siostrzeńca bachorem, od początku kochałam go strasznie, mimo, że z jego "powodu" ja i mama klepałyśmy biedę.. zastanow sie nad soba..

Gość nie rób z siebie hmhmhmmm
takiej swiętej Genowefy. Nigdy nikomu sie nie poskarżyłaś ? Nie wierze. Po za tym chyba nie doczytałaś tu wszystkiego ?

masz bardzo niesprawiedliwą rodzine. powiedz im to. ja bym wygarneła , ze mi nie pomogli, a młodszej nadskakuja we wszystkim :P ok wiadomo ze trzeba pomóc, bo sama sobie nie poradzi. ale zeby az tak ?? jednemu wszystko a drugiemu nic ?? niedobrze :o

Gość brawo brawo brawo*********
bardzo dobrze zrobiłas, postąpiłas !!! jestem z Tobą całym sercem !! ;) zrobiłabym tak samo

Cmm nie dziwię się autorce. Jednak skoro to wasza rodzina ładuje najwięcej kasy, to niech młodzi przed ślubem spiszą intercyzę. Bo w tak młodym wieku i przez wpadkę sa duże szanse, ze to małzeństwo się rozleci.

nie rób z siebie hmhmhmmm takiej swiętej Genowefy. Nigdy nikomu sie nie poskarżyłaś ? Nie wierze. Po za tym chyba nie doczytałaś tu wszystkiego ?tez w to nie wierze!mnie by bylo przykro gdybym byla na miejscu autorki zreszta bylam w podobnej chociaz nie takiej samej sytuacji,i czesto mowilam mojej mamie o tym jakie to niesprawiedliwe ze postepowala w okreslony sposob,az wreszcie zrozumiala ze mnie krzywdzi swoim postepowianiem i je zmienila.