Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

appetita

seks do 3 miesiąca ciązy

Polecane posty

jak to jest wiele razy czytała ze nie jest to zabronione, ale nie skazane, gdyz do 3 mies = 12 tc jest decydujacy w rozwoju płodu, wiec ingerencja czy czasem nawet ostry seks nie jest wskazany a wy uprawiałyscie seks do 3 mies ? pytałyscie lekarza czy mozna...?

Ja pytałam na pierwszej wizycie ( 6tc) Mi lekarz powiedział że mogę, do końca mogłam. Ale to może być sprawa indywidualna

Gość my normalnie baraszkowalismy
w sypialni, jak zwykle. Lekarza nie pytalam, bo jesli nie ma krwawien i plamien w ciazy to normalnie mozna sie kochac przez cala ciaze. Teraz jestem w 22 tc, synus zdrowo rosnie, ja czuje sie swietnie i ciaza przebiega wrecz wzorowo.

my normalnie się kochaliśmy przez pierwsze 5 miesięcy, później szyjka zaczęła się mocno skracać, dodam tylko ze to na pewno nie przez zabawy w sypiali :P tylko moje ambicje i zbytnie forsowanie. później ok 7 miesiąca gdy sytuacja ustabilizowała się i dostaliśmy zielone światło od lekarki to znów powróciliśmy do seksu. uważam że ciąża nie jest chorobą i o ile nie ma ważnych przeciwskazań, ciąża nie jest zagrożona a matka dobrze się czuje to nie należy rezygnować z seksu, ćwiczeń, pracy, aktywności wszelkiego rodzaju.

"...uważam że ciąża nie jest chorobą i o ile nie ma ważnych przeciwskazań, ciąża nie jest zagrożona a matka dobrze się czuje to nie należy rezygnować z seksu, ćwiczeń, pracy, aktywności wszelkiego rodzaju..." Popieram Mala Agatke w 100%!

hmmm jak się forsowałam. przede wszystkim bardzo dużo chodziłam. były wakacje a że ja piechur jestem to sobie wycieczki z braćmi moimi robilam i tak po 15 km dziennie spacerowaliśmy, a to do lasku a to nad jeziorko, potem wieczorem w domu posprzątać, pomóc mamie. czasem okna umyć, bo niskie są i do góry rąk podnosić nie trzeba a wręcz schylić się (mama mieszka w piwnicy domku jednorodzinnego, więc okna jakieś pół metra nad ziemią są :P ), a to firanki powiesić (tu już gorzej bo łapki do gory nosiłam). a to za dużo pływałam (basen pomagal mi na kręcgosłup więc chodzilam często). dużo różnych rzeczy niekoniecznie bezpiecznych :P ale jak tylko poczułam ze coś jest nie tak to przestawałam. np jak brzusio się stawial to dawalam sobie spokój. a szyjka po prostu sie skraca. na końcu 4 miesiaca miala u mnie długść 4 cm a w środku 5, po 2 tygodniach już tylko 2,5 cm i zaczęlo się robić niebezpiecznie. choć dopóki jest twarda i zamknięta to ok. i tak z 2 cm szyjką praktycznie do końca chodzilam :)

Hej, my nie kochaliśmy się przez pierwsze 10 tc, ale tylko dlatego że plamiłam i lekarz zaproponował mi wstrzemięźliwość, ale tylko zaproponował, nie zabronił kategorycznie! Także wydaję mi się że nie ma co się wstrzymywać:)

Jesli ciąża przebiega prawidłowo i nie ma przeciwwskazań, to nie trzeba rezygnować z seksu. U nas w żaden sposób nie wpłynął on na ciążę ani dziecko. Oczywiście bez szaleństw :P

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie: co to znaczy, ze brzuch sie "stawia"? Czytalam to wiele razy, ale nie wiem co to jest...Jak to rozpoznac?

ja nie mam pojecia co to znaczy tak samo jak skracanie szyki twardnienie brzucha moze podpowie nam jakas juz mama....:)

No wlasnie ja tak samo :) Czy to wszystko mozna jakos samemu zauwazyc czy tylko lekarz potrafi to wszystko wyczuc?

Gość gfh
Ja kocham się z mężem regularnie. Potrzebuję tego dla poczucia bezpieczeństwa, akceptacji, bliskości... Jednak uważam żeby nie przesadzać, zwłaszcza w dni około dotychczasowych miesiączek.

skracającej szyjki sama nie zauważysz, a jak brzuch zacznie twardnieć, to będziesz wiedziała, że to to ;) poczytaj o skurczach Haxtona-Briksa, bo to właśnie jest owo słynne twardnienie/stawianie brzucha ;)

stawianie się brzuszka - brzuch nagle robi się twardy, może być to dość nieprzyjemne uczucie, po chwili przestaje. możesz mieć takie uczucie ciągnięcia w dół w tym czasie. skracanie sie szyjki macicy - szyjka ma określoną długość, czasem zaczyna się skracać, robić coraz krótszą. jest to niebezpieczne bo może dojść dodatkowo do jej rozwarcia i w efekcie porodu. sama nie jesteś w stanie tego rozpoznać, jedynie lekarz podczas badania.

Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Teraz juz jest wszystko jasniejsze :)

mi lekarz zabronil seksu do 12 tc z powodu plamien ktore mialam potem to juz do konca ciazy nawet dzien przed porodem byl seks :)

Gość Refugio
Is it convenient to talk at the moment? http://denali2013.org/teachers-section/ motilium buy â âImmigration reformâ charade moving from âcomprehensiveâ super repressive Dem version lacking Republican support to fascist repressive piecemeal of the GOP,â posted on Facebook of Roberto Lovato, co-founder of Presente.org, the largest Latino online organization in the country.

Gość Chung
It's serious fda nexium plavix Of that, around $400 million has gone to Rocket frominvestors Kinnevik and Access Industries, while Rocket'sventures have raised the remainder from a range of investors, illustrating a desire for involvement in a sector which is stillgrowing fast and is proving increasingly profitable.

Gość Dorsey
We were at school together where to buy doxycycline âHe just thought that it was the best fit for him, where heâs at and especially for how it relates to him coming back,â Conley said. âHe can be on a winning team and be working his way in slowly.â