Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czemu ja

Od lat walczę z grzybkiem,już nie chce mi się żyć

Polecane posty

Gość czemu ja

Jestem załamana! Parę lat temu mój były partner zaraził mnie grzybicą. Leczyłam się z 2 lata, w końcu miałam spokój. Może raz do roku coś potem zaswędziało, ale nie rozwijało się bardziej, gin szybko pomagał. Myślałam, że ten koszmar za mną, a teraz... Od miesiąca znów mam problem :( Brałam gynalgin, potem gynoflor, który skończyłam brac ledwo 3 dni temu. Od 2 dni czułam lekkie swędzenie, dziś patrzę... a tu wejście do pochwy znów zaatakowane białym nalotem ! :( Jestem załamana, ile można? Mam nowego partnera i teraz ciągle muszę przekładać nasz \"pierwszy raz\" :( Zastosowałam dziś clotrimazolum, do gina mogę iść najszybciej za tydzień... I mam dość! Czy juz nigdy nie będzie normalnie? :(

Gość laurkaaaaaaaaaa
I tu widzisz wychodzi jedno..nie Twoje niedbalstwio tylko niewiedza:-) Po 1 grzybica jest w Twoim organiznie,wiec powinas przejsc na diete uboga w cukry, tłuszcze..pic duzo wody mineralnej i oczyscic sie z toksyn..Bierz tabletki i jedz duzo joguru naturaklnego, koniecznie pribiotyk i dwa jezeli juz współzylas przy grzybku to tabletki daj swojemu facetowi.Gwarantuje Ci ze wyleczysz sie raz na zawsze!! A do podmywania delikatny płyn..saszetka tamtum rosa i tanie tabletki dla Wam polece gyno femidazol:-)

Gość czemu ja
Nie jadam zbytnio cukrów, nie ciągnie mnie do słodyczy, nie słodzę herbaty. Nie pijam napoi gazowanych, soków itd, właściwie to pijam prawie tylko zieloną herbatę i wodę mineralną niegazowaną... Tłuszczy też nie jem zbyt wiele, mało smażonego, nie jadam fast foodów... :( Naprawdę, mam dość już wszystkiego :( Dziękuje jednak za wskazówki.

pipros o fluconazole sa na recepte bierze sie 3 tabletki polyka i pomaga, stosuj teraz tamtum ros a najlepiej zrob morfologie i ob moze masz jakis stan zapalny , organizm oslabiony i tak to ci nawraca

Gość czemu ja
Krew badałam rok temu o tej porze i wszystko było jak najbardziej ok (a wtedy też miałam co jakiś czas nawracające problemy...)

Gość laurkaaaaaaaaaa
Posłuchaj grzybki sa zazwyzaj nastepstwem antybiotykoterapii..sa w organizmie i dlatego musisz sie ich pozbyc..Jak pisala dziewczyna wyzej masz osłabiony organizm i wracaja..Odtruj go i bierz cały czas lacibios femina to chyba najlepszy na rynku priobrioty:-) Ja zeby odtruc swoj organizm pislam przez 5 dni tylko wode mineralan i soki..nie wiem czy bys wytrzymala ale polecam taka głodowke..W kazdym badz razie to dranstwo jest do wyleczenia:-)Czego Ci zycze;-)

Gość czemu ja
Chyba bym nie wytrzymała, jeszcze biorąc pod uwagę fakt, że... jestem zbyt chuda i próbuję przytyć, to strach pomyślec jak bym wyglądała po takiej głodówce ;) Ale fakt - często brałam antybiotyki, a półtora roku temu na antybiotykach byłam 3 miesiące :/

Gość laurkaaaaaaaaa
Kup to napisalam wczesniej..podmywaj sie tamtum rosa i nawet na noc podmyj sie jogutrm naturalnym..wez priobiotyk i bierz go dobry miesiac:-) Zapewniam ze sie wyleczysz i pamietaj ze przy kuracji antybiotami zawsze musisz brac cos osłonowego..czyli np lakcid, czy lacibios femina..Pozdrawiam

Gość laurkaaaaaaaaa
Teraz doczytalam..przy grzybicy orgaznizmu wlasnie nie mozna przytyc, w nocy sa poty, szczekanie zebami, niekiedy wypryski na twarzy i dekoldzie oraz temperatura podwyzszona(czasami)..Wyleczysz sie i po krzyku

Gość czemu ja
Większość tych opisów pasuje do mnie :( A do jakiego lekarza mam iść, jeśli podejrzewam tą grzybicę organizmu?

ineternista..lekarz 1 kontaktu..zleci badania..tzn musisz go poprosic , da leki a reszta to juz zalezy od Ciebie, czy chcesz sie wyleczyc..:-)Lub gin:-)

Gość czemu ja
Ehh, ciekawe kiedy to załatwię, jak jestem wiecznie w rozjazdach :(

Gość laurkaaaaaaaaa
Wez leki ktore Ci polecilam i stosuj dietke:-) Spoko wyleczysz sie

napisalas ze jestes w rozjazdach znaczy sie wszedzie podrozujesz, moze mziana wody i w ogole myjesz sie w roznych lazienkach wsnioskuje to tez sie moze przyczynic do grzybicy, zmiana wody rowniez, wiem bo sama raz znad morza jak wrocilam to mialam taki lekki stan. a plyn jaki uzywasz do higieny intymnej mi moja ginekolog polecila lactacyg femina z kwasem mlekowym, uzywam juz go z dobry rok i powiem wam ze swietny wszystkie stany zapalne itp, natychmiast zniakaja.

Gość atak grzybów
wejdz na topik "grzybica ukladu pokarmowego" tam masz wszystko opisane poczytaj o drożdżycy, candida albicans, kandydoza najlepiej wykryc grzyba za pomoca bodajze testu śródskórnego

Gość czemu ja
Do higieny używam z Ziaji płynu "ochrona przeciwgrzybicza" :/ Niby też zawiera pałeczki kwasu mlekowego. Dziś rano posmarowałam się Clotrimazolum i teraz już nie swędzi, jak oglądałam te miejsca, to ten nalot biały nad wejściem do pochwy też zniknął. Mam nadzieję, że to było po kuracji tamtymi tabletkami - kiedy one wypływały mocno podcierałam się papierem, może podrażniłam, wysuszyłam... Na noc spróbuję z tym jogurtem, mam nadzieję, że do soboty wieczór uporam się, bo na wtedy mam zaplanowany magiczny wieczór z moim chłopakiem :/ Dziękuję bardzo serdecznie za wszelkie porady! :*

Gość lyzeczka gleboka
poza tym, skoro dopiero po 2 latach zlapalas tego grzybka, to nie byl to nawrot tamtego tylko pewnie nowy. grzybka latwo zlapac, fakt, wtedy co mialas nawroty w ciagu tych 2 lat, to trzeba bylo zrobic posiew i okreslic, jaki to grzyb, poniewaz niektore leki nie dzialaja na niektore grzyby. dla mnie najskuteczniejsza jest kuracja dopochwowa pluz tabletki doustne, wczesniej leczylam sie co miesiac na grzybka i dostawalam gynalgin, gynoxin, clotrimazolum czopki i nic a jak dostalam gyno-femidazol wraz z flumyconem, to przeszlo jak reka odjal, wiec pewnie w jelitach siedzialy grzyby. co jest dobre to na pewno branie probiotykow (ja teraz lacibios femina wyprobowuje i jest ok) i zrezygnowanie z nadmiernej ilosci cukrow (nawet cera mi sie od tego poprawila). doraznie tantum rosa i masc clotrimazolum.

Gość czemu ja
Probiotyk doustny dopiero w niedzielę kupię, ale kupię po Waszych poleceniach. Narazie wczoraj kupiłam jogurty probiotyczne + jogurty naturalne, które wrzucam w siebie od wczoraj. Na noc posmarowałam się też tam jogurtem naturalnym, dziś rano Clotrimazolum, jeszcze popołudniu też posmaruję i na noc znów jogurtem. Dziś rano jest już lepiej - jakby całkiem ok, ten nalot też całkowicie zniknął. Może to jednak było z tego przesuszenia nabłonka :)

Może zabrzmi to nierealnie, ale moja gin poleciła mi kiedyś kupić wodny roztwór gencjany (tylko koniecznie WODNY), nasączyć nim tampon i założyć. Zmienić na noc i znów rano świeży. Maksymalnie trzy dni. Wiadomo, że cipka jest wtedy fioletowa, ale po kilku dniach się to zmyje. Po tych trzech dniach jogurt, albo te tabletki z kwasem mlekowym. Grzybica minęła mi jak ręką odjął :)

Gość czemu ja
o, a to brzmi bardzo intrygująco... ;)

Gość Agulka0123
Grzybica to objaw osłabienia organizmu. Wzmocnij go sobie od środka. Kup probiotyk np. lakmil. Zwykły tran również jest dobry. Codziennie jedz kefir i uważaj na antybiotyki.