Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katia303

Czekoladowy dach. Orzechowe okna. Jaki kolor elewacji?

Polecane posty

Czesc! Jestem w kropce. Chcialabym nieco ozywic swoj dom. Mam ciemny brązowy dach i dość ciemne brązowe okna. Co polecacie? Balustrady balkonowe są wykonane także z ciemnego drewna, podbitka dachowa także w ciemnym kolorze drewna. Są tu jacyś domowi styliści? :P

Ja bym zrobiła elewację do takich kolorów albo pomarańczową,ale nie taką rażącą,tylko bardziej stonowaną,albo żółtą.

Gość
ja zawsze i wszędzie preferuję białe elewacje - klasyczne, ponadczasowe... zdecydowanie odradzam pomarańcz i jego odcienie - ew. lekkie ecru lub lekki żółty

Gość najsmaczniejszy
byłby kremowy........pychotka,mniam ,mniam.......

Gość oliwka lub słoneczny kremowy
ten pierwszy jest bardziej wyrazisty, drugi bardziej uniwersalny

A bo zawsze opisuje swoj dom w kategoriach smakowych. ;) Tak, ecru czy tez blady zolty jest bardzo elegancji. Ale raczej ponury i smutny do takiej kolorystyki. Chodzi mi o uzyskanie efektu takiej 'swiezosci'. :) To nwy dom, chce dodatkowo, zeby promienial blaskiem.

Gość
tylko nie walnij czasami kakaowego beżu - znajomi mają - koszmar!

Gość
biel, biel, biel :D ten kolor na fotkach strasznie lipny - taki nowomodny - zupełnie jak pomarańcz

Tak, biel podoba mi sie nawet bardzo. ALE mieszkam w szczerym polu :) Osiedle nowych domkow, polna droga, ciagle jezdzi w dodatku nimi ciezki sprzet. Strasznie sie kurzy.. To raczej odpada. :(

Jak juz tak jedzeniowo to moze kawa z mlekiem albo wanilia albo cappuchino... A my tu tak w ogóle o lodach gadamy czy wystroju domu? :-)

Gość ja proponuję taki brudny
stonowany róż, tylko trzeba uważać z wyborem odcienia, zeby nie wyszedł ani zbyt cukierkowy, ani zbyt ponury

Gość
odradzam wyszukane kolory, które znienawidzisz po roku użytkowania - miaam tak kiedyś z niebieską i granatową ścianą

Gość ssłońce
Katia można wiedzieć jaki masz projekt?

zolte pomaranczowe rozwe itp domy dla mnie sa okropne...kojarza mi sie z okresem kiedy panowala moda na ocieplanie i takie specyficzne tynkowanie scian...ochyda....

ciepły żółty , lub czerwono biały,brązowe , odcień terakota , kilka kolorów

Gość Ups...........................
Ja bym pomalowała na żółto tylko mocny żółty bo i tak wyblaknie a co dwa lata nie będziesz malować.

Gość lightdd
kremowy albo delikatna brzoskwinia

Gość gość
Ja mam trochę inne pytanie, jaki dach? z czego i w jakim kolorze. Okna są brązowe (dokładnie orzech) elewacji nie ma, jaki będzie najbardziej uniwersalny?

Gość gość
Myślę, że najlepszy będzie dach z blacho dachówki, np. http://www.stalex.net.pl/. Co do koloru, to kwestia gustu, ale zdecydowanie musi być to ciepły kolor, np. żółty.

Gość gość
Ja mam podobną kolorystykę domu i elewacja jest przyjemnie żółta. Nie chodzi o taką żółć kanarkową, ale jedną z odcieni. Doradzili mi panowie z http://www.euro-rusztowania.pl/

Gość inga1243
Chodzi Ci o całą elewację czy o cokół? Jeśli masz czekoladowy dach i okna to dobrym rozwiązaniem byłoby zrobienie białej lub kremowej elewacji i cokołu w kontrastowym kolorze. Zerknij sobie na ten artykuł http://www.mgprojekt.com.pl/blog/jak-wykonac-cokol/#axzz37xMGO0Oh i najpierw zdecyduj z czego będzie wykonany cokół.