Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -z-oz

laktatory - który najlepszy / problemy z mlekiem

Polecane posty

Gość -z-oz

hej. używałam canpolu - z serii lovi, i był to ręczny laktator parę dni działał a teraz się blokuje :9 z tego co pamiętam, nie był specjalnie tani :/ moze któraś z was mogłaby polecić jakiś, który się nie psuje? problemem u mnie jest to że pokarm leci z trydem; Niuś tak nieziemsko męczy się ssąc, że nie chcę przystawiac go za kazdym razem p.s. a co można zrobić( poza herbatkami z kopru) zeby mieć więcej pokarmu? może jakaś specjalna dieta? martwi mnie to :( musiałam dokarmiać małego sztucznie juz w szpitalu :/ bo za bardzo spadał z wagi :((( będę wdzięczna za odp...

Gość ciekawew
z-oz z tego co pamietam to bylas po terminie, widze ze masz juz swoje malenstwo przy sobie. Gratulacje, ja jestem dzien po terminie i NIC

Gość -z-oz
hmm.. a masz zgodny termin usg i ten liczony według ostatniej miesiączki? ja miałam 2 różne i stwierdzili że jestem w terminie...a na wypisie i tak napisali, że "po" w każdym razie, jeśli jesteś po terminie, to polecam badania KTG - szpital ma obowiązek zrobić ;) mnie wzięli zaraz po zgłoszeniu się na izbę przyjęć i po chwili odkąd tam trafiłam, dostałam bolesnych skurczy pierwszy raz - myślę że to wpływ oddziału. pełno noworodków i te sprawy. mój ma już 5 dni życzę Ci powiedzenia, i - jeśli uda się naturalnie rodzić - słuchaj położnych ;-)

Gość najlepiej przystawiać dziecko
jak najczęsciej choc na chwilkę. Wtedy pokarm się naprodukuje. wiem ze jest z hiip herbatka pobudzająca laktację - moze ona pomoze=- choc ja jej nie uzywałam. A laktator mam ręczny avent i przyznam ze jest spoko i elektryczny medeli choć on mnei wkurza bo wcale tak super pokarmu nei wyciąga. Jak mam bardzo nabrzmiale piersi to spoko ale jak tak średnia to mleko nie leci i musze się gimnastykowac. Pozdrawiam

Gość -z-oz
staram sie przystawiac ;) aje leszcze cos mnie niepokoi, niewiem czy slusznie - maly wyglda na to ze bardzo sie meczy ssaniem, zipie, "kwika"...

Gość ciekawew
ja mam termin z usg na 3.04 a z om na 7.04 wiec niby jestem w terminie. no zobaczymy, ktg mi nie robili i nie mowili,ze mam przyjsc

Gość -z-oz
mi nie mowili, a pozniej dziwili sie ze po terminie to pierwsze, bo mozna czy nawet powinno sie od 39 tyg. robic...

Gość avent
Zdecydowanie laktator z aventu. A herbatka jak tu wcześniej ktoś pisał z HiPP dla kobiet karmiących, wspomagająca laktację. No i oczywiście jak najczęstsze przystawianie do piersi jak najmniej dokarmiać sztucznym

Polecam Medele elektryczna. Polecana przez szpital ,w ktoym rodzilam i polozna, ktora do mnie przychpdzila. Takze koleaznki zgodnie polecaly. Wyprobowalam i bylam bardzo zadowolona, dlatego polecam dalej.

ja tez polecam Medele!:) elektryczna ! mój mały jak miałam kryzys laktacyjny dostał butle bo płakał z glodu i od tego czau zero cycka! teraz odciagam i staram sie mu dawac swoje mleko! a bez tego laktatora nie było by takiej mozliwosci!! polecam !! a na mała ilosc mleka siedziałąm co 40 min z laktatortem ok 30 min!! ale udało sie teraz 180 sciagam:)