Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Czy facet będzie zdolny poczekać z seksem do ślubu?

Polecane posty

\"a ten łaczy sie dla mnie z miloscią\" bardzo pięknie powiedziane. Dobranoc, ja już spadam. I życzę szczęścia by odnalazł Cię ten Ktoś. pozdr

prawiczek i kropka 1987 - ale my nie mówimy o katolickim spojrzeniu na ten temat, przynajmniej nikt (prócz Ciebie) do tej pory nie wspominał o Bogu. Katolik to jasna sprawa jaki powinien mieć pogląd.

Gość dziewczyna po 20tce
"tak kiedy zaczynamy pobudzac umysl pragniemy jeszcze bardziej, jak jestesmy samotni to tez sa jakies potrzeby u jednych zaspokajane u innych nie polglowki emocjonalne są wszedzie i nie jest to wina tego ze uprawiają seks, po porostu tacy sie juz urodzili " nie napisalam o pobudzaniu i zaspokajaniu , ale o samoswiadomosci seksualnej o poglowkach emocjonalnych nie bylo w kontekscie seksu jeszcze raz prosze czytac ze zrozumieniem

Gość może lepiej pożyjecie trochę
i dorośniecie, bo jak dotychczas to teoretyzujecie bez sensu jak kangur zza kredensu, Czekać to można w kiblu na przyjście sraczki a nie z seksem do ślubu, posrańce pokolenia JP2, przynajmiej burdele i agencje towarzyskie mogą się bez przeszkud rozwijać, jeszcze takich idiotów jak wy nie będzie brakowało. Żałosne koniotłuki.

Gość może lepiej pożyjecie trochę
przeszkód bo przeszkody, pardosik

Gość pau86
może lepiej pożyjecie trochę i prawiczek i kropka 1987 - przeczytajcie temat trochę, nikt nie napisał nic o pokoleniu jp2 czy o czymkolwiek związanym z chrześcijaństwem. Mnie z pewnością nie można nazwać katolikiem, a zaszufladkowanie mnie do subkultury jp2 naprawdę ich obraża. Jak napisałem na wstępie mojej pierwsze wypowiedzi, są katolicy i wyznawcy innych religii którzy nie uprawiają seksu przed ślubem bo tak karzą im dogmaty i są osoby takie jak ja które starają się nie mieszać religii w te sprawy (dwa, że ich religijność to sprawa bardzo wątpliwa). Chętnie posłucham gdzie w moich "teoriach" kryją się błędy i dlaczego się mylę. Samo stwierdzenie, że to bez sensu nic mi nie mówi ani nie przekonuje. Żeby nie było wątpliwości, jeśli ktoś chce się odnieść do tego co piszę to może traktować mnie jak agnostyka (tak na potrzeby dyskusji, jest to najlepsze przybliżenie, nie do końca prawdziwe, ale to nie jest przedmiotem tematu, chodzi mi tylko o odżegnanie się od Boga w rozmowie)

Gość taa inni mają chemie po 2 minu
a tu do slubu chcą czekac :D nie wiecie ze seks najlepiej uprawiac na pierwszej radce? jestescie dorosli, chemia was wziela wiec do dziela po co sobie zalowac:O

Gość ula15
Uważam że facet jeśli naprawde kocha kobiete taka jaka jest to nie jest dla niego problemme czekanie, wkońcu gdy ją poznaje podoba mu sie taka jaka jest i spotyka sie z nia np. pol roku i pociaga go tak jak jest wiec skoro jest fajnie i dziewczyna chce poczekac do slubu, to uwazam ze facet ktory NAPRAWDE kocha to poczeka i to uszanuje nawet jesli juz nie jestes dziewica to jest twoja decyzja i powinien ja uszanowac, to ty musisz byc pewna ze jest to wlasciwa osoba z ktora chcesz to zrobic. a faceci chca zebysmy sie im oddaly i taknaprawde kochaja nas za to ze wskakujemy z nimi do lozka a nie za to jakie jestesmy. Wiec jesli naprawde CIE KOCHA to poczeka, a jesli nie to wez go olej nie jest ciebie wart i chce cie tylko wykorzystac, a moze zalozyl sie z kolesiami ze cie zaliczy i tak naprawde wcale nie ma co do ciebie zadnych powaznych zamiarow Faceci od nas wymagaja duzo ale sami od siebie nic, od nas chcieliby oddania i seksu przed slubem, a czy oni chociac raz bez okazji kupili nam kwiaty?? NIE, takze dziewczyny taki ktory nie chce czekac jest patalachem, odpuscie go sobie bo tylko wam zmarnuje zycie. nie jest warty tego. A jak jest tak spragniony seksu to moze pownien kobiety swojego zycia szukac na trasie albo w burdelu, tamte panie zawsze sa chetne i z wielkim usmiechem wskocza im do lozka;p pozdro

To jest decyzja tej dziewczyny i nie wiem dlaczego jej koleżanka poddaje tę decyzję pod dyskusję.To jest wyłącznie sprawa tej dziewczyny i jej mężczyzny.Bądźcie tolerancyjni i szanujcie zdanie innych osób.

Gość tak mowie ja_jarzabek
prawdziwa milosc przetrwa nawet to

Gość ONA = 24
Tak jak powyżej napisano..TO JEST SPRAWA INDYWIDUALNA. W związek wchodzimy z pewnymi oczekiwaniami, a seks niewątpliwie do takich należy. Nie warto się spieszyć niezależnie od wieku. Współżyje się nie tylko fizycznie, ale i duchowo. Wynikiem seksu może być także ciąża. Dzisiejsze czasy dają możliwość poznania się w wielu sytuacjach, także poprzez wspólne mieszkanie. Jeżeli chłopak/mężczyzna nie chce czekać do ślubu, a dziewczyna nie jest gotowa, aby się z Nim kochać pojawia się konflikt. Sprawa jest delikatna i warto ją przedyskutować wspólnie. Mężczyźni na ogół nie chcą czekać do ślubu, bo wydłużył się czas oczekiwania na to wydarzenie. Pojawia się też pytanie: dlaczego para, która zna się rok, lubi, przyjaźni, ma czekać z seksem do ślubu? Warto zastanowić się nad argumentami i solidnie je przedstawić drugiej stronie, tak, aby nie poczuła się po pierwsze odtrącona, po drugie postawiona przed podjętą bez niej decyzją, a po trzecie potraktowana nieufnie i niepewnie.

Gość hehe ale taka prawada jest
To co tutaj pisała autorka wcale nie jest takie abstrakcyjne sam poznałem kobiete która twierdziła ze teraz bedzie juz ułozona bo sie wczesniej wyszalała i facet ma czekac ..wyszalała tnz = seks tego samego dnia w którym poznała faceta , seks z kobieta , trojkat ..i rózne takie ...ale przyszły maż ma czekać no ja pierdole :D .. beka z frajera .

Oczywiście, że może takiego spotkać, dużo bardziej bym się przejmował jej przeszłością, jeśli by była taka jak z wypowiedzi powyżej, niż tym że nie chce seksu w związku, aż do ślubu.

Gość gość
Raczej nie znam kobiet ktore byly by dziewicami w wieku 26-28 lat ani facetow wiec to już przestarzały model seks po slubie

Gość gość
seks to nasz chleb powszedni

Gość gość
Obecnie to chyba większym problemem jest to, że faceci W OGÓLE nie chcą czekać na cokolwiek. Od razu chcieliby używać, najlepiej na pierwszej randce. Mało jest dojrzałych facetów, którzy chcą czegoś więcej niż: seks, zabawa. Większość za cel obiera jak największą liczbę "dup". Wszystko bez zobowiązań, tylko potem przez takie układy cierpią kobiety, bo Pan zrobi dziecko i umywa ręce. Druga sprawa, że kobiety też przestały się szanować i oddają się byle gdzie, byle komu. Część traktuje to jako znak wielkiego powodzenia u płci przeciwnej, inne boją się, że chłopak je zostawi, a są i takie, które "lubią ten sport". Generalnie coraz częściej ludzie przestają się zachowywać jak istoty myślące, zmieniają się w zwierzęta, którym rządzą potrzeby fizjologiczne.

Gość gość
Ludie powinni sie dobierac na zasadzie podobienstw. Niedziewica i roochacz, dieciata i dieciaty, dziewica i prawiczek niezaleznie od wieku.