Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1987

Jestem w ciąży, ale... z 5 dzieci!!!

Polecane posty

Gość Kasia1987

Witam :) Od jakiegoś czasu miałam pewne objawy. Nudności, wymioty, zaczęłam coraz więcej jeść, podwyższona stała temperatura ciała, brak okresu na czas itp. To chyba normalne, że zaczęłam podejrzewać, że jestem w ciąży. Zrobiłam test - wynik pozytywny. Bardzo się z narzeczonym ucieszyliśmy :) Za miesiąc nasz ślub więc będzie pięknie :) Poszłam do ginekologa i... usłyszałam: "Ciąża mnoga. Pięcioraczki". Jestem w szoku, mój narzeczony mówi, że jak już robić dzieci to z rozmachem :P On się cieszy. A ja... jestem przerażona... wizją ciąży, kiedy już będzie zaawansowana (o matko ile ja przytyję?), wizją długiego porodu, no i boję się, że później sobie nie poradzimy z piątką dzieci. Co innego dwoje, nawet troje. Ale pięcioro...! Był ktoś może w takiej sytuacji? Jeśli tak to opowiadajcie jak wyglądał przebieg ciąży, poród no i jak było później z opieką... Pozdrawiam :)

Gość sdfrt
wejdź sobie na topik ciąży bliźniaczej,pogadaj z dziewczynami tam:) gratuluję i nie myśł o tym ile przytyjesz ale o tym żeby jak najdłużej donosić

pwnie bralas tabsy,co? tez sie boje,ze potem bede miec wiecej niz jedno...choc z blizniaczkow bym sie cieszyla :) bedzie dobrze...jedna ciaza i po sprawie:) odchowasz szybko,w jednym wieku,beda sioe razem bawic:)

Gratuluję! Może najlepiej zrobisz jeśli skontaktujesz się z innymi mamami pięcioraczków, wiem, ze mają w necie swoje strony. Ciąża mnoga musi być pod szczególną opieką lekarską. Dbaj o siebie - o was :).

Gość Kasia1987
dziękuję 🌻

Gość Kasia1987
No fakt brałam tabsy. Liczyłam się, z tym, że może bliźniaki :P Ale 5 :D W życiu bym nie pomyślała :)

Gość Kasia1987
prywatna sekretarka - czemu myślisz, że prowokacja?? :( A może znacie adresy stron innych mam pięcioraczków?? :)

Gość sdfrt
a zdajesz sobie sprawę co znaczy tak mnoga ciąża?

Gość Kasia1987
Dziękuję 🌻 Mam 22 lata, mój narzeczony 24.

A bedziecie mieli pomoc dziadkow? Bo sami nie dacie rady, nie chodzi nawet finansowo ale np nakarmic, czy przewinac badz przytulic...

Gość sdfrt
napiałabym cos więcej na ten temat,ale serca nie mam.Dziewczyna szczęśliwa więc po co jej to psuć.:) jeszcze raz gratuuję i znajdźcie dobrych specjalistów

Gość Gratuluję
Ja jestem właśnie w 6 miesiącu z bliźniakami :D

Gość Kasia1987
A myślicie, że nie jestem przerażona... tak na szczęście będziemy mięli pomoc dziadków, ponieważ ani moja mama, ani mama narzeczonego już nie pracują... pierwsze co mi przyszło do głowy jak się dowiedziałam (pewnie zabrzmi to komicznie) to jakie wybrać imiona :P Mieliśmy z partnerem wybrane imię dla chłopca i imię dla dziewczynki... ale teraz trzeba się będzie zastanowić... będą na pewno 2 dziewczynki i 2 chłopców, niestety jednego maleństwa płci nie znamy... było tak ułożone, że lekarz na usg nie mógł określić, czy to chłopiec, czy dziewczynka... :)

Gość sdfrt
to w którym tygodniu jesteś???

Gość Kasia1987
Gratuluję - ja również Ci gratuluję :)

Gość w ktorym jestes tygodniu
tak z ciekawosci pytam :)

Gość Kasia1987
17 tydzień... Będzie na pewno Maja i Filip ;]

Gość sdfrt
a przez te 17 tygodni nie zuważyłas ciaży?bo w pierwszym poscie napisałaś ,że dopiero sie dowiedziałaś:D

Gość ja .....
raczej BRAWO KLAUDIU ;] prowokatorko forumowa ;] ciekawe kiedy poronisz? ty lubisz tak konczyc swoje wyimaginowane ciaze ;]

Gość sdfrt
na dobrym sprzęcie da

Gość a ja ze Szczecina
Będzie Maja i Filip o ile urodzi się chociaż jedna dziewczynka albo chociaż jeden chłopiec;)Musisz brać pod uwagę że będzie np.5 dziewczynek..i nie będzie Filipka;) Gratuluję;)

Gość cos mi tu prowokacja
zajezdza

Gość Kasia1987
Ale ja nie napisałam, że dopiero się dowiedziała tylko opisałam sytuację, jak się dowiedziałam. Szok jest nadal choć już trochę czasu minęło, ale to się miesza ze strachem i wciąż nie mogę uwierzyć... Jakbym się dopiero dowiedziała to na pewno moją pierwszą reakcją nie byłoby pisanie na kafe :D Piszę z nudów, bo siedzę w domu i się obijam od kilku dni :P Na święta posprzątane, na robienie potraw za wcześnie, no to piszę tutaj :)