Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1987

Jestem w ciąży, ale... z 5 dzieci!!!

Polecane posty

Gość klaudia klaudynka jak nic

Gość no raczej***
Niedawno zorientowałą się ze jest w ciąży,za miesiąc ślub.... W 17 tyg z pięcioraczkami to brzuch już bardzo duży.Przy bliżniaczej ciąży jest dużo większy.

Gość ja .....
droga kasiu, ciaza piecioracza jest z zasady zagrozona i w zyciu ci nie uwierze ze sprzatalabys, nistety, taki sa realia - w ciazy powyzej 3 plodow lezysz i pachniesz - potwierdzi to kazdy gin ;] prowokacja jak nic ;]

Mam nadzieje ze sobie swietnie poradzicie. Dobrze ze macie do pomocy dziadkow. A jak finansowo, dacie rade?

Gość Kasia1987
czemu to bierzecie za prowokację?? ;/ ludzie tutaj bywają czasem dziwni... płeć dziecka można już określić nawet w 15 tc... a ja ze Szczecina - będą na pewno 2 dziewczynki i 2 chłopców ;] tylko jedna dzidzia nie wiem jaką będzie miała płeć :)

Gość ja .....
poza tym o iloesci plodow dowiedzialabys sie na pierwszym usg

Gość jestes w 17 tc ciazy
mnogiej i juz znasz plec prawie wszystkich dzieci?? Cos mi to smierdzi prowo :P W 17 tc plec jednego dziecka mozna zauwazyc przy odrobienie szczescia w zaleznosci jak sie ulozy, ale wcale nie musi byc jeszcze bardzo widoczna, a co dopiero 5 dzieci, ktore sa stosunkwo mniejsze niz jedno... Autorla chyba kreci :)

Gość ja .....
w 15 tygodniu to mozesz sobie najwyzej powrozyc bo narzady plciowe rozwijaja sie do 16 tc i do tego zasu zaden NORMALNY lekarz nie podejmie sie oceny.

Gość Kasia1987
Ludzie czytacie to co chcecie przeczytać... Napisałam "na święta już posprzątane", a nie "na święta już posprzątałam". Jasne, że ja tylko chodziłam i wycierałam kurz, a myciem okien, trzepaniem dywanów itp. zajęła się teściowa. Po ślubie już jesteśmy, napisałam, że w momencie, gdy się dowiedziałam myślałam "ślub za miesiąc"...

Gość wpisałam w google
na zwyklym usg byłoby ciężko ale na 4d? moja siostra tez jakos w 14tc poznala plec blizniakow

Gość gryzzelda po pierwsze ty
mieszkasz w Norwegii, a nie w Szczecinie, po drugie mialas duzo szczescia, w mi w 13 tc zaden lekarz nie chcial potwierdzic plci, bo kazdy mowil, ze to za wczesniej i moze sie pomylic. Plec dokladnie okreslaja sie z 99% pewnoscia od ok 20 tc i to powie ci kazdy lekarz. Wiekszosc nie podejmuje sie takiego zdania we wczesnej ciazy, bo jest za duze prawdopodobienstwo pomylki. Jak sobie poczytacie o rozwoju narzadow plciowych to zobaczycie, ze nawet do 15-16 tc moga byc one wygladem zblizone do siebie (oczywiscie wygladem jaki my widzimy na usg)

bez przesady ja plec poznalam u syna w 15 tyg u corki w 13 tyg i bylo tak super widac-no ale mi usg robil specjalista ktory w necie ma opinie nie mylacego sie ;) poza tym to sama nie wiem czy wierzyc czy nie... raczej nie wierze :(

acha i ja plec mialam poznawana na zwyklym usg ;) pozniej na 4d mialam potwierdzona ale to dopiero w 25 tyg oczywiscie wszystko sie sprawdzilo tak jak mowil lekarz ;) nawet wage obliczyl idealnie :)

Gość Kasia1987
ja - o ilości płodów dowiedziałam się już dawno a o płci w poniedziałek... czy to takie dziwne, że od razu jak się dowiedziałam, że będę mamą pięcioraczków nie poleciałam do kompa i nie napisałam tego na kefe?? Wtedy nawet nie myślałam o niczym innym jak o tym jak to będzie. Teraz po czasie napisałam... choć może nie powinnam, bo ludzie tutaj czyjeś szczęście biorą, albo za "zło konieczne do przeczytania i skrytykowania" albo za prowokację ;/ oczywiście nie o wszystkich mówię 🌻

Gość wpisałam w google
norwegia czy szczecin... zalezy czy oszczedzasz na lekarzu, jak idziesz do dobrego to Ci potrafi okreslic

moge zeskanowac zdj z usg mojego syna w 15 tyg slepy zauwazylby co wisi miedzy nogami :) - super wygladalo i nikt nie mial watpliwosci ;) nie mowcie ze nie widac tak wczesnie plci-bo widac, wystarczy przejechac sie do naprawde dobrego specjalisty od usg ;)

Gość co prawda to prawda
w 13 tygodniu mozna okreslic juz plec, lekarz musi miec tez dobry sprzet (ok.11-12 tygodnia zaczynaja sie roznicowac narzady plciowe) ale to ze autorka zna w 17 tygodniu plec 4 dzieci, w to nie uwierze. bardzo trudno jest cokolwiek dojrzec przy takiej ilosci dzieciaczkow prowokacja

najpierw w Polsce byłam w 13 tc i lekarz powiedział "ręki sobie uciąć nie dam, ale jakbym miał obstawiać..." a niecały tydzień później byłam w Norwegii i położna niezależnie powiedziała to samo. Więc bez różnicy, czy Polska, czy Norwegia liczy się sprzęt i umiejętności lekarza.

Gość Kasia1987
dziwicie się, że w 17 tc znam płeć... a czy uważacie, że jak jestem w ciąży z pięcioraczkami to chodzę do pierwszego lepszego gina?? Chodzę do specjalisty, który mi powiedział, że ciążę można poznać od 15 tc, chociaż to oczywiście zależy od tego jak płód się rozwija....

Gość Kasia1987
chyba stąd idę, bo zaczynam się denerwować, a nie powinnam... :(:(:(

no właśnie, na dwoje babka wróżyła... albo prowokacja, albo i nie. a z bliźniętami syjamskimi, też tak było, że to niby prowokacja. Evi, a twój lekarz, owszem bardzo dobry, u mnie się nie pomylił w 14 tyg, ale u mojej bratowej tak.

Gość no to jeszcze ja o tym
okreslaniu plci :) Mieszkam w Holandii i tutaj tak jak ktos tam wczesniej napisal, zadna polozna nie podejmie sie okreslenie plci przed 20 tc, bo wtedy jest to zbyt niepewne (rozroznienie narzadow malo wyrazne) mimo, ze np. badanie przezeirnosci karkowej mialam robone na poczatku 14 tc na bardzo dobrym i nowym sprzecie. My dowiedzielismy sie, ze bedziemy miec synusia na poczatku 21 tc podczas badania polowkowego i synek ulozyl sie tak, ze najpierw polozna myslala, ze to dziewczynka, ale po ok. 15 min jak sie malutki zaczal krecic i w pewnym momencie ulozyl sie tak, ze nozki mial na bok i bylo wyraznie widac miednice, jajeczka i malutkiego ptaszka ;), co mamy rowniez uwiecznione na zdjeciu, wiec tak to bylo u nas, stad ja tez mam watpliwosci czy jesli plec okreslona jest w 13-14 tc to jest wiarygodna. Ale to tak na marginesie ;)

jesli to prawda to gratuluje... a czy prawda to sie okaze bo napewno w telewizji cos wspomna... wkoncu nie codzien rodza sie piecioraczki... a co do plci to lekarz widzial juz w 17tc wlasnie... i powiedzial ze jest pewny na 100% bo widac bardzo wyraznie... nawet mi pokazywal ale ja tam nic nie widzialam... no ale przeciez to on jest lekarzem i w dodatku bardzo doswiadczonym wiec dalczego mialam mu nie wierzyc... no i mial racje i na kazdym usg tylko to potwierdzal... na moja prosbe bo ja nie bylam przekonana a on za kazdym razem mi powtarzal: "mowilem przeciez juz ze dziewczynka na 100% a jak mowie na 100% to znaczy na 100% i nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo"... fakt, ze sprzet mial bardzo dobry...

Gość ghtrhrth
przecież seks z dziećmi ( bo przeciez jego konsekwencją jest ciąża) jest karalny. a ty jeszcze z 5 na raz??

Gość ok dziewczyny moze i
wam plec okreslili wczesnie jak mowicie, ale nie przy 5 dzieci!! Wy piszecie o jednym, gora dwojce, ale przy piatce ja NIE WIERZE, ze w 17 tc okreslaja plec!

Gość co prawda to prawda
no i widzicie kolezanka nie potrafi okreslic ile cm ma w pasie. chyba doczytuje na google ile moglaby miec, gdyby byla w ciazy. :P

Gość hahahaa no wlasnie buszuje
teraz po google i szuka ile ma w pasie :p