Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie

pierścionek zaręczynowy na którym palcu???

Polecane posty

Gość takie pytanie

dziewczyny jak to jest właściwie z tym pierścionkiem??? Widzę że częśc dziewczyn nosi na palcu serdecznym prawej ręki (chyba zdecydowana większość) a po slubie przekłada na środkowy, inne od razu zakładają na środkowy a są i takie które pierscionek i obrączke noszą na tym samym palcu!!! To jak to właściwie jest???? Jak się powinno nosić???

choć w sumei ja na serdecznym nosić nie będę, bo mi kipesko z obrączką będzie się komponował i przełożę na inny....ale chyba na drugą rękę, bo na środkowy mi nie wejdzie :P

Gość takie pytanie
no ale nosić na jednym palcu i obrączkę i pierscionek to jednak chyba za duzo jak na jeden palec???

Gość i kwestia dobrania
już przy zakupie pierścionka została uwzględniona kwestia tego, że obrączka będzie na tym samym palcu. Ale jeśli macie pierścionki szerokie(okazałe) to polecam jednak przełożyć na inny palec

Gość sdfsdf
a ja bede nosila obraczke na prawej,a zareczynowy na lewej.nie widzi mi sie noszenie obydwu na jednym palcu?!!? jak dla mnie niewygoda. tak jest odmierzone i tak bedzie.

ja noszę na palcu obrączkowym,po ślubie przekładam na lewy serdeczny.

A ja kiedys wyczytalam ze powninno nosic sie na palucu serdecznym ale lewej reki, bez zadnego przekladania pozniej.

Gość blackcat
w momencie zaręczyn zakłada sie na serdeczny prawej reki (tam gdzie bedzie obrączka) bo wg tradycji jest to "rezerwacja" miejsca na obrączkę ;) później mozna dołożyć obrączkę lub przełożyć pierścionek na inny palec.

Gość blackcat
niewielka - to jest zwyczaj anglosaski (usa, Wielka Brytania i niektóre kraje zachodu tak przyjęły i tak noszą a u nas jest inaczej :) )

ja tez nosze na palcu serdecznym lewej reki i niejednokrotnie czytalam ze w POLSCE nosi sie pierscionek na lewej rece, wiec nie koniecznie jest to zwyczaj \"anglosaski\"... skoro zapozyczamy wiele rzeczy i traducji z zachodu widocznie ta tez dawno u nas zagoscila... wiekszosc moich kolezanek i dziewczyn z rodziny (hmm wlasciwie to chyba wszystkie jakie znam) nosza pierscionek zareczynowy na palcu serdecznym lewej reki...