Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karla83

podwyższona temp i test negatywny

Polecane posty

Witam, może ktoś mi pomoże. Jestem w 29 dc. Od 16 dni mam podwyższoną temp. w 6 dniu wysokich temp był spadek od 0,4 stopnia i 7 dnia skok o 0,4 w górę. Moje niższe temp. były od 36,0 do 36,2. Wyższe od 36,3 do 36,6. Dzisiaj 16 dzień wyższych temp i wygląda ona mniej więcej tak 36,51; 36,61; 36,54. Przez pierwsze 6 dni bardzo bolały mnie jajniki, jakby mi je ktoś zgniatał. Od 4 dni bolą mnie piersi i czasami kłuje prawy jajnki. Dzisiaj rano zrobiłam test i wyszedł negatywnie. Czy mogę być w ciąży? Współżyłam w dni płodne, potwierdzone temp, śluzem i testami owulacyjnymi, więc dlaczego test wyszedł negatywnie?

Bardzo chciałabym aby to była ciąża, dlatego tak się zawiodłam tym testem. Tylko @ cały czas nie widać. Może zna się ktoś na NPR i podpowie mi czy można coś wyczytać z tych moich danych

Wrzuć rozpiskę swoich temperatur, będzie jasny obraz. Czasem to, co dziewczyna bierze za początek fazy lutealnej - w rzeczywistością jest jeszcze folikularną lub okołoowulacyjną.

1 dc - 36,5 2 dc - 36,3 3 dc - 36,1 4 dc - 36,1 5 dc - 36,0 6 dc - 36,1 7 dc - 36,1 8 dc - 36,2 9 dc - 36,25 10 dc - 36,38 - zakłócona, mało snu, dużo alkoholu dzien wczesniej, pomiar 45 minut później niż zwykle 11 dc - 36,25 - Test owu - kreska trochę jaśniejsza 12 dc - 36,15 - Test owu - negatywny 13 dc - 36,15 - Test owu - pozytywny - dwie równe kreski 14 dc - 36,28 - Test owu - negatywny 15 dc - 36,30 16 dc - 36,38 17 dc - 36,48 18 dc - 36,48 19 dc - 36,09 20 dc - 36,48 21 dc - 36,51 - test rano z moczu negatywny 22 dc - 36,41 23 dc - 36,38 24 dc - 36,51 25 dc - 36,38 26 dc - 36,35 27 dc - 36,61 28 dc - 36,51 29 dc - 36,54

test rano z moczu w 29 dc, a nie w 21, pomyliłam się. Temp mierzę codziennie rano w ustach o 6.00 termometrem elektronicznym, Dzięki ngLka z góry za pomoc

A co z oznaczeniami śluzu w cyklu? Oznaczasz, czy posługujesz się samą termiczną? Mierzysz codziennie o jednej stałej godzinie - przed ósmą -(nawet w weekendy?), w jednym miejscy, przy styku z błonami, zaraz po przebudzeniu i jeszcze przed wstaniem?Pytam, bo ma to duże znaczenie dla analizy.

tak, termometr mam pod poduszką mierzę codziennie o 6. rano w ustach, w wekendy też. śluz jak białko jajka był 13 dc. staram się go obserwować. Potem był taki biały jak budyń. Nie bardzo jeszcze umiem obesrwować szyjkę, zauważyłam w 25 i 26 dc że była nisko i była miękka i rozpulchniona. Bardzo mnie to zdziwiło, bo pierwszy raz wyczułam coś takiego

Ok.Zakładając, że po 13 dc śluz nie miał już ani jednej z cech: przejrzysty, wodnisty, rozciągliwy, śliski, mokry - szczyt śluzu uznamy na 13 dc (a od przeszłego cyklu postaraj się jednak notować odczucia, bo wystarczy, że śluz jest gęsty, biały ale daje odczucie śliskości - i to jest nadal śluz wysoce płodny).Szóstka przedwzrostowa: 13 12, 11, 9, 8, 7 dcFaktycznie 16 dni wyższej.A wcześniej nigdy tak długiej nie miałaś? Jeśli nie, to jest szansa (choć ciąże podejrzewa się powyżej 18, ja kilka razy miałam f.l. = 16 i nawet 17 dni).Poczekaj, bo okres może jeszcze przyjść. A jeśli nie nadejdzie, to wykonaj test po weekendzie i w przypadku negatywnego wyniku - wybierz się do lekarza na USG.

Czasem test jest za mało czuły, mocz za bardzo rozrzedzony, późne zagnieżdżenie = późna produkcja hormonu ciążowego. możliwości jest wiele.

muszę uzbroić się w cierpliwość i poczekam, może @ przyjdzie, a jak nie to zrobię kolejny test. Dzięki ngLka wiedziałam, że na Ciebie można liczyć 🌻

Witam, dopisuję ciąg dalszy do moich temp. 30 dc - 36,64 31 dc - 36,61 32 dc - 36,61 - test z moczu negatywny 33 dc - 36,54 To już 20 dzień z podwyższoną temp a testy nadal negatywne.

dzisiaj popołudniu byłam na badaniu Bety. koszt 27.50 zł, wyniki jutro z rana. Laboratorium otwierają o 7.15, a ja zaczynam pracę o 7.30. Chyba będę pierwsza pod drzwiami tego laboratorium

Gość tmmmpppppp
zycze powodzenia i tzryamam kciuki daj znac jaki wynik :)

Wizyta u ginekologa wskazana. To wcale nie musi byc ciąża - może być torbiel, na przykład, czy jakikolwiek stan zapalny.

Niestety nie mam dobrych wieści. Wynik poniżej 0,1 i jak byk napisane nie będąca w ciąży. Dzisiaj dzwonię do mojego gina

1 dc - 36,38 2 dc - 36,28 3 dc - 36,22 4 dc - 36,20 5 dc - 36,12 6 dc - 36,24 7 dc - 36,28 - współzycie 8 dc - 36,48 (zakłócona- wczoraj byłam na solarium, dzisiaj jestem spieczona na raka) 9 dc - 36,25 - współżycie 10 dc - 36,24 - współżycie 11 dc - 36,02 12 dc - 35,99 13 dc - 36,12 14 dc - 36,25 15 dc - 36,22 - współżycie rano 16 dc - 36,12 17 dc - 36,22 18 dc - 35,96 19 dc - 35,89 - ból podbrzusza, wrażliwość piersi 20 dc - 36,21 - test owulacyjny pozytywny, ból podbrzusza, wrażliwość piersi 21 dc - 36,25 - śluz rozciągliwy, ślisko, wrażliwość piersi, współżycie wierczorem 22 dc - 36,32 23 dc - 36,25 - ból lewego jajnika - współżycie rano 24 dc - 36,22

zaczęłam kolejny cykl, nie bardzo umiem wyznaczyć owulację. Myślicie, że ona już była, czy mam jeszcze czekać? Mam nieregularne cykle. Od ponad roku biorę bromergon na obniżenie prolaktyny. to jest mój pierwszy cykl po odstawieniu luteiny.

witam, byłam ostatnio u gina, dostałam luteinę na wywołanie @. potem jak ją dostanę to mam zacząć brać clostilbegyt od 3 do 7 dc, a potem estrofem mite od 8 do 12 dc. W 13 -14 dc mam się zgłosić na usg, a jak wszystko będzie ok to dalej luteinę. Mój A ma do czasu USG zrobić badanie nasienia. Przyznam szczerze że zareagował bardzo dojrzale i nie protestował. Po prostu potraktował to tak jakby musiało być i już. Jestem z niego dumna. czy któraś z was stosowała już taki zestaw leków? Do tego wszystkie cały czas biorę Bromergon. Tak się zastanawiam czy mój organizm wytrzyma taką dawkę leków, czy miałyście jakieś skutki uboczne po tych lekach?