Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia h.

bolesne skurcze nóg w 7miesiącu ciąży...

Polecane posty

Mam pytanie czy okropnie bolesne skurcze łydek i stóp w ciąży są normalne?? Od kilku dni mam okropne skurcze, które trwają czasem bardzo długo, a jak łapie mnie skurcz stopy to aż część stopy mi strasznie wykrzywia. Mam pytanie czy to normalne czy powinnam natychmiast zgłosić się do swojego lekarza??

Gość Marta1979....
Normalne ja tez tak mialam ,kup magnez i przejdzie.

Gość mi sie
gryzelda ty brzydalu bleee Musisz brac magnetz 2 x dziennie przez okolo6 tyg to przejdzie

Gość Juuuussstka
No mi tez to dokuczało....to było straszne ale potem przechodzi jestem juz w 9 miesiacu ciąży i juz mi to nie dokucza oczywiście było to spowodowane brakiem magnezu i tyle:) zaczełam brać mazgnez i potas i juz wzystko było w porzadku:)

Gość mi sie
ale musisz brac magnez dlugo zeby przeszlo conajmniej miesiac lub 6 tyg bo dopiero po takim czasie przeszlo, na poczatku jak zaczelam brac to bylo jeszcze gorzej wiecej skurczy mialam i czesciej lekarz kazal brac po 2 tabletki i w koncu przeszlo ale po 6tyg dopiero, ale zaczely sie gorsze rzeczy tak ze juz te skurcze byly do wytrzyamnia

Gość mi sie
nie pisz do mnie bo mi sie dzwiga

Gość mi sie
przejdzie tylko musisz ten magnez brac 2 x i przez dosc dlugi czas niz skurcze mina bezpowrotnie

mi sie ---> nie zaczepiaj mnie to nie będę co ciebie pisać. Chyba proste, prawda? Wrzucasz mi z jakiegoś konkretnego powodu, czy z nudów?

jak złapie Cię skurcz łydki to złap za palce stóp i mocno ciągnij do siebie tak żeby naciągnąć mięsień łydki, to przejdzie

ja miałam skurcze nóg prawie całą ciążę (zresztą od kiedy pamiętam miewałam do nich skłonności) mój lekarz zalecił aspargin 3 * 1 tabletka i pomagło a propos seszensue, zazdroszczę Ci, że miałaś taki skurcz, że mogłaś się ruszyć, bo ja miałam w ciąży w nocy dwa mega skurcze łydki i stopy jednocześnie, że nie byłam w stanie się ruszyć, wyłam z bólu, a mąż masował

Gość hakuna4
Witajcie, ja jestem w 7 miesiącu i też mam problem ze skurczami ( przy pierwszym dziecku nie wiedziała, że wogóle coś takiego istnieje). Od trzech tygodni łykam magnez z wit. b6, potas, pije wapno, sok pomidorowy, jem czekoladę, ale skurcze wcale nei ustepują. Mam je co noc, a ostatnio zaczynają się już wieczorem. I tak po kilka w ciągu nocy. Też tak miałyście?

Gość JustynaCarek
Ja brałam Chela Mag B6 i nawet nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży i nogi zaczęły mnie boleć i sobie zamówiłam te tabletki. Nic mnie po nich nie bolało, a więc myslę, że warto zamówić.