Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alis.haze

moja 13 miesieczna córcia spadła ze schodów

Polecane posty

Gość alis.haze

moja córcia spadła ze schodów ma 2 guzy na głowce niewielkie i slad na pleckach niewiem czy jechac na pogotowie bo mała tylko chwilke płakała po chwili zachowywała sie jak gdyby nic sie nie stało smiała sie i bawiła jak zwykle teraz spi a ja niewiem czy ja budzic, bo tak o tym mysleć zaczełam,obbadałam ja i martwie sie czy w srodku w głowce moze jej sie cos stac........ wyladowała na brzuszku ale nie ma sladów na nim

Gość lkjhgfd...
dziecko po upadku nie powinno spac !minimum 6h.o ktorej spadla?

Gość alis.haze
40 MIN TEMU JAKOS

jezzzu... nie powinno dziecko spać.. :O ja kiedyś uderzyłam głową o lód. Pierwsze co zrobiłam po powrocie do domu, to poszłam spać.. Po pewnym czasie wymioty się pojawiły i do szpitala biegem. Miałam lekki wstrząs mózgu.. Wg mnie powinnaś na pogotowie pojechać i zacząć gadać, że dziecko ryczało i wymiotowało - wtedy na poważnie potraktują Twoje dziecko. Zrobią wszystkie badania etc. Bo jak przedstawisz to jak to tutaj napisałaś, to mogą dojść do wniosku, że nic dzieciakowi nie jest.. a to może być błąd..

Gość alis.haze
DLACZEGO nie powinna spać?

Gość nad czym ty sie zastanawiasz
zamiast jechać z córką na pogotowie to ty na kafe piszesz???!!!

Gość wenerka
tak mowia, a czemu po porodzie niepozwalaja spac/? obudz ja i lepiej niech lekarz zobaczy.......

Aby sprawdzac jej reakcje, np czy nie jest spowolniona. Ale z tym zabranianiem spania to lella przesada. Zalózmy, ze lezy w szpitalu z podejrzeniem o wstrzas mózgu- tez nikt by jej od spania nie odciagal... mierzyloby jej sie regularnie tetno, cisnienie, i patrzylo w zrenice. I spalaby dalej :-)

Gość 5684678578567
bo jakbys miała wylew krwi do mózgu to na spiacym dziecku nie zauważysz, a tak jak bedzie przytomna i bedzie sie cos działo to od razu widac po zachowaniu

Gość alis.haze
mojej znajomej tez w podobnym wieku spadł chłopczyk ze schodów zbadali go i tyle wysłali do domu bo nic nie stwierdzili

Ja spalam i po porodzie?! Co to za metody, odciagac ludzi/ dzieci od spania???

Gość 5684678578567
no tak ale spi w szpitalu i lekarze badaja zrenice, odruchy. a taka matka jak ma badac. nie zna sie na tym.

Faktycznie, najlepiej byloby udac sie z córcia do lekarza... do ambulatorium chirurgicznego.

Gość alis.haze
jakie ma objawy wylew do mózgu?

Gość aaannnu
to przecież zależy z jakiej wysokości spadła... bo jeśli z 3 schodków to pewnie nic jej nie jest, a jeśli z 13, to już niedobrze...

Wystarczy co jakis czas zaswiecic w oczy, i reakcje zrenic zobaczyc. Maja sie zwezac, i jednakowo po obu stronach. Zaden problem. Jak sie mierzy tetno, wiemy wszyscy ;-) a cisnienie? U spiacego i tak spada.

kobieto! ja Cie prosze! weź dziecko i biegiem do szpitala.. to jest malutkie dziecko.. trzeba zbadać i wykluczyc ewentulany wstrzas mózgu itp.. sen po uderzeniu w glowe nie jest dobry faktycznie. budź dziecko i na pogotowie TYLKO ŻE! musisz to tak rozegrać że dziecko godzine temu spadlo ze schodów wymiotowało, płakało i stało się nagle senne. wtedy będą wykonane wszystkie badania i zajmą sie porządnie Twoim dzieckiem. Mam jednak nadzieje że wszystko w porządku:) 😍 napisz prosze jutro co z maleństwem zajrzę tutaj. pozdrawiam

Gość alis.haze
sprawdzałam jej reakcje jest okej reaguje na kazdy dotyk i światło- mało jej nieobudziłam

Gość nie bagatelizuj sprawy
W mojej rodzinie chlopczyk 2-letni spadl ze schodow,rodzice zbagatelizowali upadek -twierdzili podobnie jak Ty,nic zlego sie nie dzialo z dzieckiem.. Wiele lat bylo spokoju.Tymczasem w wieku dorastania pojawily sie ostre bole glowy.I wtedy do szpitala.Okazalo sie,ze mial tetniaka od upadku.Zaliczyl kilka szpitali,wozili go od lekarza do lekarza.Zaden lekarz nie odwazyl sie go zoperowac,poniewaz grozilo to paralizem,strata sluchu,wzroku itp.Tetniak byl w niebezpiecznym miejscu .Dalej konczyc juz nie bede..niestety zakonczylo sie tragedia. Prosze Cie,jedz na pogotowie.To nie zarty!!

Gość nie bagatelizuj sprawy
to jest glowa,mozg!!!!!

Gość z ilu tych schodow spadłanie
straszcie tak dziewczyny chociaz mojemu wujkoi spadły na głowe klucze jak byl mały i jest głuchoniemy

Gość ciotki klotki
NIe wiem co zrobi autorka, bo to w końcu jej dziecko i jej sprawa. Ja bym z moim dzieckiem pojechała do szpitala. Nawet gdyby się okazało, że wszystko jest ok, to byłabym poprostu spokojna. 🖐️

Gość w sumie dziecko nie raz guza n
nabije-za malo konkretow napisała jak do tego doszło -ile schodow etc ale ja cała poobijana to niezle musiala leciec

ja i siostra jak bylysmy małe to nie mało guzów tez na glowie mialysmy hihi a brat to ojej ;)) wszystkie dzieci przechodzą to! jestesmy do tego przystosowani, czaszka nas chroni wiec spoko:) ale sprawdzic nie zaszkodzi, prawda?

nie przesadzajcie, z każdym guzem na pogotowie biegacie?? i co jej tam powiedzą? Nic. Zapakują ewentualnie do szpitala na obserwację na min 3 dni i będzie miała święta z głowy :O a potem okaże się, że nic jej nie jest jakby miała wstrząs mózgu, to by płakała nie chwlę tylko długo i od razu miałaby objawy ja też się raz tak dałam wyrolować, tylko moja skoczyła na ziemię z czubka drzewa, nic jej nie było, bo skoczyła na nogi ale potem wymiotowała, głowa ją bolała i się wystraszyłam siedziała w szpitalu 5 dni na obserwacji z podejrzenim wstrząsu mózgu na podejrzeniach się skończyło tylko ją pokłuli kroplówkami i dobrze, że jakiegoś wzw nie załapała :O szkoda męczyć dziecko

Gość grunt to nie dać spać
ja pirniczę wy tego nie wiecie?????????????????????????????????????????????????????????