Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reactiva

jak sie czujecie gdy pomyslicie ze i tak kiedys umrzecie..?

Polecane posty

też sie nad tym zastanawiałam i dlatego dziękuje Bogu że jestem katoliczką jak już pisałam moim zdaniem on pójdzie do piekła ale nie wykluczam że Bóg to inaczej urządził dla tych co nie mieli wyboru w którą wiarę wierzyć

ktos kiedys napisał krótka historie ludzkości"ludzie rodzili sie,cierpieli i umierali"... troche to jednak dla mnie fatalistyczne podejscie,pociesz sie tym ze wszystkie zywe istoty czeka taki sam los...moze zycie jest nieunikniona porażką,a smierc wyrokiem z ktorym zyjemy az do jego nastapienia,kto wierzy w byt transcendentalny zapewne łatwiej znosi fakt swojej ziemskiej skończonosci,moze taki był zamysł Boga ...a kryteria Boskiej sprawiedliwosci i sensu moga byc skrajnie rożne od naszych-ludzkich...tak wiec nalezy życ pełnia zycia miec swiadomosc ziemskiej skończonosci ,lecz nie przejmowac sie tym faktem ,oswoic sie z nim i poprostu życ...

Gość witaj autorko tak czytam i
reactiva uwazam jak Ty ze jakbym sie gdzies indziej urodzila to bylabym innej wiary, w sumie ja nie jestem 100%-owa katoliczka i tak:p bo mam watpliwosci:) nie wierze slepo i uwazam ze nie nalezy we wszystko wierzyc co powie kosciol :o tylko chodzi mi o to,ze czemu nasz Bog jest tak zuchwaly mozna powiedzeic, ze stresla inne religie i w sumie potepi innych potem i i tak trafia wszyscy do anszego piekla:p tylko jak moga tam trafic jak w nie nie wierza bo nie sa katolikami?:p

Gość reactiva
Jesli chodzi o znaki to przeciez one zawsze byly .Trzesienia czy powodzie, gwalty chyba wieksze niz teraz bo bylo wieksze bezprawie.Nie bylo mediow wiec nikt o sobie nic nie wiedzial.Teraz mozemy na bierzaco dowiadywac sie co dzieje sie na drugim koncu swiata.

ja bym tego za zuchwałe nie uważała ponieważ podpieram się Biblią i to w nią wierze a nie w jakieś tam dyrdymały o reinkarnacji wymyślone przez postronnych ludzi

a powiedz mi wierzysz w Adama i Ewe, a nie w ewolucje tak? bo chyba jak ktos sie uwaza za katolika amysli jednoczesnie,ze pochodzimy od małpy to popelnia grzech,prawda?

Gość iouyou
bo to w katolicyzmie jest papież?

Gość reactiva
Powroce do pytanie skad wiesz ze biblia jest autentycznie świeta, ze mozna jej bezgranicznie ufac.Przez tyle lat nie zostala przekrecona i wogole napisana tylko dla jakiegos porzadku ziemskiego.

Bóg dał ludziom Biblię księgę napisaną pod natchnieniem Ducha świętego a jeśli chodzi o te inne religie to nie jest Jego wina że jakiś człowiek bądź pewna grupa ludzi uważała się za mądrzejszych i wymyśliła sobie coś innego. A inni za ich przykładem zaczęli w to wierzyć bo jak by nie patrzeć to tak zrodziły się inne religie

Gość reactiva
Jestem katoliczka bo rodzice mnie ochrzcili, jak wiekszosc was.ALe nie jestem nia z przekonania

biblia moze byc tak jak plotka, ze zaczelo sei od rzeczy zwylkych, a teraz mmay biblie napisana jak super bajka z roznymi super zjawiskami itd:p

Gość Jakiś Człowiek
Czytałem kiedyś o eksperymencie. Jest mało znany bo był dość kontrowersyjny. Jacyś naukowcy opracowali urządzenie wyłapujące fale mózgowe. Połączyli to z jakimś sygnalizatorem. Ludzie podłączeni do tego samą myślą powodowali uruchomienie sygnału. Wypróbowano to na śmiertelnie chorych. W większości przypadków chwilę po śmierci odzywał się sygnał... Nie wiem czy to prawda ale jeśli tak to chyba nasza świadomość nie umiera razem z nami...

ja WIERZE a u mnie jest to jednoznaczne z wiedzą ze Biblii mówi nam prawdę i zapisane jest w niej autentyczne Słowo Boże

obejrzyjcie sobie filmik na google, byl taki o tym jak powstala ansza religia i jak wszytsko jest wytłumaczone tam, dlaczego adam i ewa, dlaczego 3 dnia zmartwychwstanie itd, chyba bardziej mnie ten film przekonuje niz to ze keidys zyl ktos taki jak Jezus, kto potrafil uzdrawiac i byl taki wspanialy:o

Gość reactiva
Poczytajcie wiecej na temat biblii a dowiecie sie ze kosciol katolicki poprzerabial co nieco dla swoich korzysci.I historie kosciola poczytajcie.

Gość reactiva
jaki jest tytul tego filmu?daj namiary

a ty wierzysz w to co jest tam napisane skąd ta pewność że ktoś nie napisał tego by odciągnąć katolików od ich wiary. Widzisz to jest to samo o co oskarżasz mnie WSZYSTKO jest kwestią Wiary

Gość iouyou
ewolucja człwieka to bujda z zwierzat to mogła tam sobie i byc

deszczowa, ale ja Cie nie oskarzam absoltnie:D niech wierza jadni, inni wcale a inni wierza polowicznie:p co do filmiku to nie mam juz go w ulubionych:o a byl naparwde fajny, ogaldałam go 3 razy i dawał mi wiele do myslenia, nasza wiara to bujda i tyle:o

Gość reactiva
EEe nie zauwazylam zeby ktos tu kogos oskarżał.Nie wyolbrzymiaj.Kazdy pisze to co mysli.SZukam autentycznosci samej biblii ale w jej swietosc.Jest w niej kilka kwestii ktora mnie przeraza i z czym sie trudno mi sie zgodzic

Gość iouyou
to jak wyjasnisz objawienia, uzdrowienia co moze powiesz ze ukartował to wszystko kościół katolicki?

uzdrowienia? no ale skad wiesz, ze one mialy miejsce?:D:D:D w koncu to tylko zostało napisane w biblii tak??:D a masz na to 100% potiwerdzenia?

Gość reactiva
Szukalam czegos w opowiesciach ludzi ktorzy mieli jakis kontakt ze zmarłymi.To tez bylaby jakas nadzieja.Cokolwiek.Czym wiecej porownuje wiery tym wiecej sie utwierdzam w katolicyzm.Chrzescijanstwo tak ale nie katolicyzm.Kosciol chcial przez wieki przechytrzyc szarego czlowieka i cenil sobie korzysci materialne.Jest wiele cytatow z biblii ktore sa ewidentnie naiwnie interpretowane przez koscioł katolicki.Cud w Fatimie mnie zastanawia...

Gość iouyou
nie chodzi o biblie uzdrowienia np jak ludzi sie modlili do roznych świętych, do JPII

Gość reactiva
No wlasnie jakie uzdrowienia...kto je widzial albo kto o nich napisał.A moze byli podstawieni..?

autorka sie myli, jak po śmierci moze nas niebyc?? Jakby tak było to życie było by bez sensu! A jak wyjaśni zjawiska paranormalne? Pojawianie sie duchów i jak wyjaśnie wszystkie cuda ? Są takie przypadki uzdrowień, ze nawet lekarze przyznają, ze to cud... A jak wyjaśnisz opowiadania ludzi co przezyli śmierć kliniczną?? Po takim przeżyciu, zmieniają swoją osobowość, nastawienie do ludzi... Wiem, ze każdy człowiek potrzebuje dowodów, by uwierzyć w coś ale z Bogiem jwst inaczej...\"Błogosławieni Ci, którzy niewiedzieli a uwierzyli\", jak wyjaśniesz te słowa? Bóg isnieje, inaczej by u nas nie było...

a ja jeszcze mysle nad jednym, ok niech bedzie,ze jest to pieklo wiec czemu ktos kto morduje ludzie, gwałci itd.pojdzie do piekla po smierci i ja tez. On za morderstwa, odbierania tak cudownego zycia innym, krzywdzenie itd.a ja za to ze nie biegam co tydzien do kosciola i ze sie kocham z facetem przed slubem:p to tez nie jest sprawiedliwe:o

cudowne uzdrowienia występują u ludzi którzy sie żarliwie modlą do Boga ale także u takich co niedoceniają jego milosci i lekceważą go...Dlaczego? Dlatego, bo Bóg chce dać takim ludziom znak, ze istnieje i namawia do zmiany dotychczasowego zycia na lepsze...