Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reactiva

jak sie czujecie gdy pomyslicie ze i tak kiedys umrzecie..?

Polecane posty

Gość iouyou
jest takie czasopismo gdzie opisywane sa uzdrowienia takich zwykłych ludzi, ale jest ogólnie duzo tego jest, trzeba tylko poszukać

Deszczowa, wierzysz w Biblie, a pewnie nawet nie wiesz jak powstala. Biblia to polaczenie roznych ksiag powstalych w roznych czasach i miejscach, napisanych w roznych jezykach. Najpierw Zydzi wybrali niektore z tych Ksieg i zadecydowali, ktore sa swiete, a ktore nie, potem to samo zrobili chrzescijanie, znowu sie zebrali i zdecydowali, ktore im odpowiadaja, a ktore nie. Druga sprawa jest, ze teksty Biblii zostaly napisane w innych czasach gdy ludzie mieli inny swiatopoglad i dzis nie dosc, ze nie da sie ich doslownie przetlumaczyc na jezyk polski to staja sie dla nas niezrozumiale. Slowa uzywane przez tamte spoleczenstwa czesto nie maja swoich odpowiednikow w jezyku polskim. No i jeszcze pozostaje kwestia tego, ze Kosciol Katolicki uzywa tylko wybranych fragmentow Biblii i tlumaczy je sobie wedlug wlasnego uznania, a ty w to slepo wierzysz i jeszcze myslisz, ze to jedyna sluszna religia.

Gość witaj autorko tak czytam i
dlaczego kosciol ma parwo mi do lozka zagladac i potem ejszcze ksiadz mnie opieprzac na spowiedzi,ze to robie????????????????????:O:O:O:O:O ksiadz to tez czlowiek i nienawidze pieprzenia,ze to jakas alska boska dała mu ta moc ze mi moze gzrechy odpuszczac:o jak mozna obcemu facetowi tak samo czlowiekowi jak ja mowic swoje grzachy?:o spowiedz to GŁUPIA sparwa!!!!!!!!!!!!

Gość iouyou
hee co to wogóle za porównanie?

jeśli zły czlowiek zmieni sie pod koniec życia na ziemi to Bóg to doceni i taki człowiek, tzn. złodziej, morderca jak sie zmieni i uwierzy w Bożą miłość to będzie 100 kroć lepszy od czlowieka, który żyl z dnia na dzien, robiąc dobre i złe uczynki...

enamorada madrze pisze;)

Deszczowa i jesli religia katolicka jest jedyna sluszna, to dlaczego sie ciagle zmienia? Jak moze sie zmieniac cos, co jest sluszne i nieomylne?

tak, uwierzy na tydzien przed smierci w Boga i te zycia jakie odebral innym juz nie beda tak mu liczone jak gdyby nie wierzyl tak? to dopiero głupota !!!!!!!!

taki czlowiek ma szanse na czyściec... a nie na piekło...A jeśli żałuje tego co zrobił to wina zostanie mu odpuszczona

Gość iouyou
enamorada gdyby to była prawda to trabiliby o tym w mediach wszem i wobec bo za nic nie przegapiliby okazji oplucia, ponizenia kościoła a słyszałyście o całunie turyńskim, czy chuście św weroniki?

tedi_ -złe uczynki i dobre które człowiek popełnia za życia Bóg skrzetnie spisuje w Niebiosach by po śmierci dokonac bilansu naszego życia i wyplacic kazdemu należne mu odsetki...-to jest dobry scenariusz bajki dla dzieci do lat 7....

czytaliscie swiadectwo tej Glorri czy jak jej tam bylo?:P tej trafionej przez piorun?

Gość iouyou
czytałam

Gdyby co bylo prawda? To, co napisalam? Przeciez to ogolnie znana historia Biblii, uczy sie tego na lekcjach historii. Smieszne, ze chrzescijanie nawet nie dosc, ze nie znaja Biblii to jeszcze nawet nie wiedza jak powstala ani jak powstal katolicyzm. Ani nawet sie tym nie interesuja.

moje podejście do śmierci zmieniło się gdy zginęła moja chrześnica :-( byłam na jej komuni, kilka dni później odebrała zdjęcia od fotografa i na przejściu dla pieszych zabiło ją auto na miejscu :-( zdjęcia się rozsypały i wylądowały w ogródkach mieszkańców osiedla :-( wiatr je rozwiewał a ulica we krwi teraz wiem - dzisiaj żyjesz - jutro może cię nie być to dotyczy każdego

bo ja cyztalam i...:o

Gość do deszczowa
widać że Ty nawet nie znasz historii religii i piszesz bzdury. A jak czytałaś Biblię to chyba wiesz, że naród wybrany to Zydzi. Poza tym Biblia posiada wiele sprzeczności. No i to, że wierzący w inne religie niż katolicyzm pójdą do "piekła" katolickiego to już chyba największa głupota. Jesteś kolejną nawiedzoną katoliczką bez własnego rozumu i mysli.... A piekło to jest na Ziemi...

Gość iouyou
a skad niy mozesz wiedziec ze biblie zle przetłumaczono, teraz patrzy sie kościołowi na ręce jak nigdy

Gość a ja jako niewierząca
ale zyjąca wg zasad moralnych, która pomaga potrzebującycm, to gdzie trafię według "katolików"? :-)

Gość PjakPrzeznaczenie
Ja się boję stanąć przed Bogiem i czekać na kare za aborcje 😭

Gość iouyou
jezeli ktos nigdy nie miał styczności z religia katolicka albo nie miał szans sie przyłaczyc do koscioła to pewni ze nie pojdzie to piekła co to wogole za rozumowanie, to Bog zna dusze człowieka, wie co sie w niej dzieje i według tego ocenia a nie według tego kto jest katolikiem,co nie zmienia faktu za katolicyzm jest jedyna sluszna religią

Gość Kościół popełnił wiele zbrodni
poczytajcie, a się dowiecie ile zamordował niewinnych ludzi....

Gość iouyou
poczytajcie ile zbrodni popełniono dla kościoła

Gość reactiva
i wszystko sprowadza do jednego ze nie jest na tyle autentyczna zeby w nia wierzyc, choc i madre slowa sa w pismie...Cuda, cudenka nawet kosciol nie wszystkie cuda akceptuje.jak dla mnie to fatima jest najblizsza naszych czasow do uwierzenia w nia, ale trzeba by bylo i na jej temat wiele poczytac ale skad wziac zrodla.czytam stwierdzenia ludzi ktorzy polowe swojego zycia poswiecili na badaniu autentycznosci i swietosci biblii i za wiele z tego nie wynika procz tego, ze trzeba by uwierzyc w to nie majac wiekszych dowodow.Ja wierze ze zyl Chrystus i nauczal ale kim on byl tak naprawde? Mam nadzieje ze starczy mi zycia i doczekam sie chwili kiedy z cala pewnoscia mojego serca powiem ze ,,wierze w ciebie,,i powiem to z przekonania i milosci do niego a nie tak na wszelki wypadek zeby jakby co nie pojsc do piekła.

Nie chodzi o to, ze Biblia zostala zle przetlumaczona, zostala przetlumaczona najlepiej jak mozna ja bylo przetlumaczyc. Problem w tym, ze slownictwo ksztaltuje sie wraz z potrzebami spoleczenstwa. Nasze spoleczenstwo nie uzywa wielu slow uzywanych w starozytnosci przez spoleczenstwa zamieszkajace tereny Bliskiego Wschodu i po prostu nie da sie oddac znaczenia wielu slow, a niektore z nich juz dawno nie istnieja nawet na tamtejszych terenach a co dopiero we wspolczesnej Polsce.

Gość iouyou
hmm no nie wiem, teraz to raczej sekty przeinaczaja słowa w swoich specjalenie przetłumaczanych bibliach do swoich potrzeb

Gość ja miałam grypę i po dwoch tyg
stał sie cud, bo cudownie wyzdrowiałam bez tabletek, tylko się modliłam. To dowód na istnienie Boga.

Gość iouyou
reactiva--jest tyle kasiązek o fatimie o świętych o uzdrowieniach o proroctwach musisz poczytać a przedewszystkim sama doświadczyć przemiany a wtedy wiele rzeczy stanie sie dla Ciebie jaśniejszych

Gość srały muchy będzien wiosna