Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozart

sauna na drogi oddechowe

Polecane posty

Gość mozart

Kiedyś pisałam ,że od 2 lat badzo męczy mnie uporczywy kaszel, który najczęściej występuje rano tuz po przebudzeniu. Odkąd zaczęłam chodzić na saunę kaszel z dnia na dzień ustepuję, Jestem szczęśliwa z tego powodu, ktoś jak nie miał z tym problemu nie wie co to za ulga. Czy ktoś z Was też ma podobne spostrzeżenia

Gość doktorek gregorek
Moze wystarczyl by nawilzacz powietrza, w saunie jest bardzo wysoka wilgotnosc i moze to ci dobrze robi ? :D

Gość end
tak z katarem wlasnie dopadl a sauny nie mam :( tez kiedys chodzilem . dobra sprawa

Gość mozart
nawilzacz odpada ponieważ na ścianch w kuchni i sypialni robi się pleśń z która cały czas walcze. Nie wiem może tylko wydaje mi sie że sauna mi pomaga, ale wcześniej brałam tabletki przepisane pzrez lekarza i nic nie pomagało.

Gość doktorek gregorek
Zarodniki plesni mogą dawac wlasnie objawy w postaci kaszlu , a jak masz plesn/grzyba na scianie to pasuje do siebie az za bardzo :P

Gość doktorek gregorek
Jak wyjedziesz gdzies na tydzien albo dwa to kaszel nie znika dziwnym trafem ? Grzybki to naprawde cholerstwo nawet rakotwórcze .....

Gość mozart
przestraszyłeś mnie, chyba musze sie wyprowadzić:(

Gość doktorek gregorek
Grzyb na scianie moze dac u czlowieka bardzo interesujace objawy. Od kaszlu zaczynajac a na halucynacjach i nowotworach konczac. Zawsze mozna zeskrobac i oddac do analizy i innej opcji nie ma jak chcesz z tym cos zrobic :D

Gość doktorek gregorek
Zawsze mnie smieszylo takie lekkie podejscie do grzyba na scianie "a jest sobie to niech sobie jest" ale splesnialego chleba to nikt jesc nie chce raczej... a rozicy wielkiej nie ma, bo non stop oddychasz zarodnikami tego co masz na scianie - niestety

Gość mozart
dziekuję doktorku, odpowiedx mi jeszcze na jedno pytanie, ponieważ od kilku dni mam na przedramieniu krostki które są bardziej widoczne pod światłem. Nie swędzą mnie ale nie wiem co to może być

Gość doktorek gregorek
Bez zobaczenia i pomacania diagnozy nie stawiam ;)

Gość mozart
pomacania?:D:D

Gość doktorek gregorek
Krostka krostce nie rowna, jedna gladka inna z wystajacym cypelkiem, co w macaniu dziwnego ;)

Gość mozart
Krostki podobne są do gęsiej skórki, no może przesadziłam. jak juz wcześniej pisałam nie swędzą ogólnie nie pzreszkadzają mi tylko wcześniej ich nie miałam i zastanawiam sie co to jest

Gość doktorek gregorek
Podraznienie od ramiaczka, uczulenie na perfumy, albo na nowy ciuch... posmaruj sudocremem jak masz a jak nie to zwyklym nivea bez dodatków ;) Nie umrzesz.

Gość mozart
nie to raczej nie od perfum itd. no cóż moze samo zniknie. Dziękuje :)

Gość gość
Witam wszystkich. Muszę Wam powiedzieć, że z mojego doświadczenia sauna działa zarówno dobrze leczniczo już w przypadku infekcji, ale działa też świetnie jako profilaktyka przeciw chorobom. Dwa lata temu zaczęłam chodzić na saunę w klubie fitness, do którego uczęszczam. Od tamtej pory sauna tak wpisała się w moje życie, że postanowiłam wybudować ją w domu. Świetna sprawa, którą bardzo wszystkim polecam. Jedyne na co zwróćcie uwagę to na firmę, która będzie Wam ją budować. Warto parę groszy dopłacić a mieć w domu świetnych fachowców, którzy sprawią, że uzasadnione będzie wydanie pieniędzy na budowę sauny. Ja z czystym sumieniem mogę polecić ekipę sauny fińskie Wellnessland Marek Brodacki. Czy będziecie kupować u nich czy nie warto zadzwonić i porozmawiać. Pomimo wielu zleceń zawsze mają czas na rozmowę z klientem. Jakby ktoś chciał to tutaj jest adres strony http://www.wellness-sauny.pl

Gość wiki99
Hmm, u nas w domu jest Baby Sanity i raczej problemów z tym modelem większych nie mamy. Fakt, mógłby ewentualnie być trochę tańszy, ale poza tym – inhalacja jest szybka, dokładna, nic w kompresorze nie huczy, aerozol jest łagodny dla dróg oddechowych małego dziecka itp. Sam kształt bardzo ciekawie rozwiązany, wszystko jest opływowe, więc nie ma szans, żeby dziecku cokolwiek się stało podczas korzystania.

Gość daria99x
Mogę polecić mój Pro, kosztuje całkiem okej bo 200 zł co przy innych inhalatorach jakoś źle nie wypada, a gwarancji dają pięć lat.

Gość gość
Przydał nam się w domu inhalator, kupowaliśmy Baby Sanity już jakiś czas temu i ciągle chodzi tak samo efektywnie, cicho i też mgiełka nie ucieka w niekontrolowany sposób także jest wydajnie.

Gość gość
Jak się prawidłowo inhalować krok po kroku objaśniają w artykułach na http://inhalacja.pl, dobrze prowadzona strona, z aktualnymi informacjami a nie jakimiś sprzed dekady...które już nie obowiązują.

Gość gość
Miało sens kupienie inhalatora Pro on się nadaje do każdej terapii nieważne czy to jest gardło, czy płuca tak samo fajnie aerozol wprowadza, mogę polecić.

Gość gość
Widzę u siebie że lek się wchłania, po każdej sesji czuć na drogach oddechowych ten efekt, inhalator mam Pro, stosunkowo dużą gwarancję na niego dają bo do 5 lat nawet.

Gość gość
Sauna n drogi oddechowe czy zatoki, dobry pomysł. Polecam wybrać się do Term Rzymskich na Seans Powiew Alaski. Seans z kryształkami mięty i olejkiem z eukaliptusa. Znakomicie wpływa na drogi oddechowe i oczyszcza zatoki. Wiadomo że aby taki seans fał skuteczny wynik nie wystarczy być raz na takim seansie. Tylko kilkanaście takich zabiegów. Po pierwszym takim seansie efekt się odczuwa najbardziej ale jak pisałem wyżej trzeba ich co najmniej kilkanaście.

Gość gość
Na różnych lekach inhaluje Alergia Stop, jak na tej klasy inhalator to dużo nie kosztował, gwarancję na niego dają 24 miesiące.

Gość gość
Można dobrą inhalację zrobić na naszym Pro korzystamy już prawie rok i sporo infekcji udało się ugasić dość szybko właśnie przez wziewną terapię.

Gość gość
Jak chce się niemowlaka inhalaować to na pewno sprzętu musi być pod tym względem jakoś atestowany, my mamy Baby i sobie radzi, nie męczy nam malucha, a efekty terapii faktycznie widać

Gość gość
Jeżeli macie większe problemy z drogami oddechowymi to powinniście wykonać odpowiednie badania. Polecam wam zgłosić się do www.skopia.pl we Wrocławiu. Wykonują tam badania bronchoskopii, które skupiają się na górnych drogach oddechowych.

Gość gość
Sama sauna trochę pomoże na drogi oddechowe ale nie za wiele!! Aby taki pobyt miał skutek najlepiej wybrać się do sauny na seans Powiew Alaski z kryształkami mięty i olejkiem z Eukaliptusa. Taki Seans odbywa się w Termach Rzymskich w Czeladzi

Gość gość
Wiesz co, ten nasz inhalator Pro radzi sobie fajnie, nie marnuje lekarstwa, jest w stanie podać aerozol szybko bez wysiadywania długiego przy rurce