Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kssssssssssssssssiondz

do informatyków - siec wifi jak uruchomić?

Polecane posty

mam KARTY SIECIOWE --> USB ADSL2 WAN ADAPTER tyle....

Gość agmar50
Gdyby były stery i nikt nie grzebał w systemie to ikona by była w trayu. Chyba że ktoś wyłączył ją z widoku w trayu, ale po co ktoś miałby to robić...

Gość doktorek gregorek
Albo CD albo akryta partycja z obrazem systemu ;) wiec mi nie bajeruj ze serwisant cokolwiek wgrywa, bo by tracil 3/4 czasu na klikanie w zasranym windowsie :P

doktorek, wiesz to z autopsji? praktyczna wiedza...z ksiazek nie wyniosles

Gość doktorek gregorek
Jak nie ma ikony w trayu to sprawa jest smierdzaca, mozna zaryzykowac recovery, ale wtedy to dopiero bedzie kipisz :P

Gość doktorek gregorek
Komputery firmowe czy to laptop czy stacjonarny ma najczesciej preinstalowany system, plyte CD, albo ukryta partycje, nikt tam nic nie wgrywa bo to zwykla strata czasu. Powiedzmy z autopsji.

Gość agmar50
kobieta ma problem a ty sobie jaja robisz, skąd się tacy ludzie biorą...może od razu format C:\ ? albo DoD...

doktorek, to bylo ironiczne, odnosnie pracy serwisantow....

Gość tak to właśne to
Panowie przecież widać że tej karty nie ma lub jest wyłączona/uszkodzona a wy tu o ukrytych partycjach . Bo na bank żółtego znaku zapytania to nie ma.

Gość doktorek gregorek
Nie robie sobie jaj, ma laptopa z OS ktory byl wgrany fabrycznie... jak to w laptopie. Wiec z jakiej paki ikonka zniknela ;) tylko mi nie mow ze preinstalowany system nie ma sterownikow ;)

Gość agmar50
Masz włączone autoukrywanie nieaktywnych ikon? Sprawdź to klikając prawym przyciskiem myszy na pasek zadań, z menu wybierz właściwości i w zakładce pasek zadań na dole jest opcja ukrywania niaktywnych ikon. Masz ją wlączoną?

Gość grzyp
tam był dr-dos :classic_cool:

Gość agmar50
System prawdopodobnie ma stery skoro preinstalowany no i jest wpis w menedżerze urządzeń. Próbujemy teraz dociec co z ikonką ;)

Gość doktorek gregorek
Albo nie ma karty wifi , bo jeden laptop wychodzi w 10 wersjach :P Jeden nie ma bluetooth, drugi nie ma wifi, trzeci ma wszystko, czwarty ma wiekszy dysk, piaty ma czytnik kart.... A w modelu roznia sie jedna literką :P

Gość doktorek gregorek
USB ADSL2 WAN ADAPTER USB ADSL2 WAN ADAPTER no jak to jest wpis od wi-fi to chyba za duzo wypiles ;)

Gość agmar50
Skoro jest przycisk od adaptera wifi to chyba sprawa jest oczywista...

Gość pocałujcie mnie w dupe

Gość doktorek gregorek
Wlasnie ze nie, widzialem laptopy z przyciskiem wi-fi bez fabrycznej karty :) sam karpia strzelilem :P

odkrylam ukryte i jest to samo co wczesniej, bo wystarczylo jakby rozsunac i wszystkie sa, tzn. nie ma zadnych dodatkowych

Gość doktorek gregorek
Obudowy tez sa jedne i te same do wszystkich modeli danej grupy ;) moze byc przycisk i nie byc karty, albo dziura na karte pamieci a nie byc czytnika :D oszczednosc przede wszystkim ;p

Gość agmar50
Jedno pytanko jeszcze- zakładam że masz system win XP? Jesli nie to nie instaluj z tego linka, pod viste sa inne stery

Gość doktorek gregorek
I wyskoczy no adapter :P albo cos w ten desen ;)

UDAŁO SIĘ !!!!!!! tzn. nie do konca, al emma nowa ikone polaczenie bezprzewodowe i jak klikam w opcje wyskakuje mi cala lista dostpenych osob :):):):) postaram sie zaraz podpiac do jakiejs

Gość doktorek gregorek
Trzeba bylo zapytac czy nie ma znaku zapytania w menedzerze urzadzeń , ale chyba zucil by sie jej w oczy :D jak nie ma to i karty nie ma ;) niespodzianka :P

Gość agmar50
No i oto chodziło, jeśli jakaś nie ma szyfrowania ani filtracji mac to masz hot-spota :)

Gość doktorek gregorek
O prosze :P to szukaj "niezabezpieczona siec bezprzewodowa" o tych zabezpieczonych nawet nie śnij ;)

no widze :) bo trzeba jakies hasla i klucze, ale sa niezebzpieczone, licze ze nikt nie bedzie staral sie wlamac mi do kompa, ja do innych tez nie bede sie wkradac, tylko rozumiem musze wylaczyc neostarade, by sie polaczyc z tamta? dla proby, bo jestem w domu i nie musze miec bezprzwodowej w tej chwili DZIEKUJE :):):) 🌼

Gość doktorek gregorek
No tak, musisz sie rozlaczyc z neostrada.

Gość agmar50
No generalnie lepiej się rozłącz z tą neostradą jak masz korzystać z wifi. Nie eksperymentowałem nigdy w ten sposób ale lepiej mieć włączoną tylko jedną sieć naraz.