Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwina16

Co mozna zrobic ze schabu? Szybko, latwo i tanio?

Polecane posty

Gość malwina16

Mam zrobic obiad. Wiadomo ziemniaki, surowka i cos jeszcze. Mam mieso ze schabu. Co mozna z niego zrobic oczywiscie poza kotletami. Prosze o rady. Mam nadzieje ze tym razem temat nie zostanie skasowany:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malwina16
Prosze o jakas podpowiedz. Wiem ze to moze sie wydawac smieszne ze ktos nie umie ale ja mam 16 lat i mozna powiedziec gotuje dopiero po raz pierwszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mała
to zrób lepiej kotlety bo skoro gotujesz pierwszy raz to bardzo możliwe że ci nie wyjdzie i zmarnujesz ten schab.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malwina16
Ale wlasnie mi chodzi o cos latwego. Nieraz widzialam takie fajne przepisy ze daje sie ser lub szynke czy cos i tyle. I wlasnie sie zastanawiam czy ktos nie ma jakiegos takiego fajnego prostego przepisu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka mała
możesz je rozbić tak jak kotlety, (tylko cienko zeby się upiekły w środku) sypiesz solą, pieprzem, dajesz troszkę masła, ser albo szynkę, alnbo pieczarki co masz i zawijasz jak roladki. Możesz w bułce i jajku obtoczyć i smażyć na patelni a możesz je dusić pod przykryciem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz przygotować jak na kotlet - czyli rozbijasz mięso, ale potem zawijasz, albo po prostu skłądasz na pół, do środka dajesz np podsmażone pokrojone pieczarki, albo serek (dałam kiedyś twarozek z cebulką solą i pieprzem), albo żółty ser, boki jeszcze raz zbijasz razem zeby się skleiły i zeby nadzienie nie wylazło i normalnie panierujesz (jajko i bułka tarta) solisz trochę, pieprzysz i na patelnię. Ewentualnie możesz zrobić bez panierki - rozbite mięso dajesz do marynaty (kupujesz gotową w płynie lub w proszku albo mieszasz oliwę z przyprawami, solą - np różne zioła, albo papryka w proszku, albo przyprawa do kebabu) na trochę do lodówki zeby się przegryzło i tak smażysz. Powodzenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malwina16
Dziekuje Wam bardzo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozesz tez
delikatnie rozbic jak na kotlety opruszyc sola pieprzem i papryczka obsmazyc na patelni (na zloto ok 2 min z kazdej strony) i dac na brytfanke/naczynie zaroodporne podlac 2-3 lyz wody, na to plasterek pomidora, plaster sera zoltego i pokrojone oliwki delikatnie opruszyc ziolami i do piekarnika na 15-20 min polecam goraco pyychota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×