Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

balbinka123

Kobiety w ciąży czasem przesadzają.

Polecane posty

Wczoraj stoję w kolejce po lody z automatu ( kolejka była spora z 30 osób ) a gdzieś na końcu stała kobieta w ciąży z matką lub teściową ( mniejsza z tym ) i ta powiedzmy matka mówi do niej, że ona to bez kolejki powinna stać, a ta kobieta w ciąży ją poparła. No myślałam, że wybuchnę śmichem. Każdy ma ją przepuścić bo ona chce loda zjeść ? Ja rozumiem ustąpić miejsca w autobusie czy u lekarza, bo zawsze ustępuję osobie starszej lub kobiecie w ciąży, ale po loda ? Wiadome jest, że nie wszystkie kobiety w ciąży takie są, ale niektóre to naprawdę przesadzają. Poszła na spacer, ma ochotę na loda to chyba znaczy, że dobrze się czuję tym bardziej że sobie żartowała i się śmiała z tą drugą kobieta, więc nie rozumiem dlaczego niby każdy ma ją przepuścić, bo jej się nie chce stać ? A komu chce się stać w kolejce ? Jeżeli nie chce postać 5 minut czy 10 to niech po prostu zrezygnuje z loda albo kupi gdzieś indziej. Nie rozumiem czasem wymagań ciężarnych wobec innych osób, niektóre znacznie przesadzają.

Gość helat
w kazdym srodowisku zdarzaja sie takie przypadki;),podobnie jest ze staruszkami,czy bezczelnoscia mlodych mezczyzn i kobiet/niekoniecznie w ciazy/.

Jak sama napisalas \"że sobie żartowała i się śmiała z tą drugą kobieta\",wiec moze to tez byl taki zart?A jesli nie to zeczywiscie przesada.

Gość a mnie do lez rozbawia
mpk zawalony jak nic wsiada stadko emerytow i emerytek...podeszly wiek....nie ma jak sie obrocic w mpk-u a panie nachalnie wymuszaja miejsce scisk niesamowity bo starsze bo schorowane bo ciezko stac i co? i mpk zatrzymuje sie 50m od energrtka gdzie lud chodzi rachunki oplacac i mnie omalo co nie stratuja i na wyscigi po prostu stanekam jak wryta stado pedzacych emerytow i tak co miesiac.kurwa

kashi one sobie żartowały na inny temat ( że jest gruba czy coś takiego ) a akurat w tym temacie o którym napisałam to mówiły całkiem poważnie. Jeszcze dodała " no Cię przepuszczą, jasne".

Gość eve252
Ja mówiąc szczerze po czesci rozumiem ta kobiete , ale moze to dlatego ze ja sie źle czuje ,czesto słabo mi sie robi ,cały czas mi niedobrze i jak wyjde na spacer to nie dlatego ze super sie czuje tylko po to by sie dotlenic ,pewnie loda tez bym zjadła ,ale w takiej kolejce bym nie stała bo pewnie wczesniej bym zemdlała :/:/:/

Dziewczyny, sama jestem w 26 tc i jakoś śmiać mi się zachciało jak przeczytałam o tym zdarzeniu z lodami1 SZok... spacer lody sama przyjemność, ale wykorzystywać fakt ciąży, żeby szybciej kupić loda, chyba nie miała bym tyle odwagi! Ale, np w tesco jest kasa gdzie pierwszeństwo mają inwalidzi i kobiety w ciąży, więc tam potrafię się upomnieć, ale tylko przy tej kasie:)

Gość milenaaaa
Ja też bym nie ustąpiła miejsca w takiej sytuacji, tak samo jak bym nie ustąpiła po zapiekankę lub hamburgera. Tym bardziej jak taka osoba twierdzi, że ludzie "powinni" ustąpić miejsca bo ona jest w ciąży i ma ochotę na loda.

tez sie dziwie kobiecie, ja wszedzie grzecznie stoje w kolejkach, czy to na poczcie, czy do kasy w sklepie tylko na poczcie zawsze jest problem bo na mojej nie ma numerkow, wiec wchodze, pytam sie kto jest ostatni i mowie "to ja bede za Panem/Pania" i siadam sobie na krzeselku, jak przychodzi moja kolej to wstaje i zawsze znajdzie sie ktos kto mnie opierdzieli ze sie wpycham, masakra...

ja mam wyjatkowe szczescie bo jak ja bylam w ciazy to mnie wszyscy przepuszczali w kolejkach czy to na poczcie czy w jakims urzedzie (nie zawsze korzystalam-jak np. mialam gdzie usiasc to sobie siadalam i czekalam na swoja kolej)... nawet sie sama nie musialam upominac tylko jak wchodzilam to od razu wszyscy mowili zebym bez kolejki szla... mowie oczywiscie o zaawansowanej ciazy... tylko ze ja nigdy nie stalam w kolejce po lody bo mialam zagrozona ciaze i wychodzilam tylko w sytuacjach przymusowych z domu... a jak mi sie lodow zachcialo to meza wysylalam... wiadomo ze jak gdzies ciezarna stoi dla wlasnej przyjemnosci a nie z koniecznosci to ja nie widze powodow aby jej ustepowac... no chyba zeby miala cukrzyce i lapalo ja niedocukrzenie i musiala by szybko tego loda zjesc bo inaczej zemdleje :P

Gość nie dość że bezczelna w ciąży
i gruba to jeszcze lody wpierdala. Przepuścić ciężarną po loda!!! Bo się poleję. Mógł się jakiś przytomny dżentelmen z kolejki odezwać że on jej chętnie da loda do buzi bez kolejki :classic_cool:. To by się głupie babska zmyły.