Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DzieckoSzczęścia

Od kiedz jest się STARY/STARA?

Polecane posty

Witam, przekroczyłam niedawno magiczną granicę z 25 na 26 lat. Od tego czasu rodzinka mi nieźle dokucza tekstami typu \'stara baba\'. Ja sama też myślałam, że skończywszy 26 lat położe się i będe czekała na śmierć. Jednak tak się nie stało, czuje się raczej dobrze, jakbym przeniosła się w jakiś inny wymiar odnośnie własnej osobowości, tj. mogę powiedzieć, iż jestem już kobietą. A uważam się nadal za młodą osobę, może już nie tak całkiem młodziutką jak 20latka ale młodą. Tym bardziej, że przy nadawniu totolotka ostatnio dwa razy z rzędu zostałam poproszona o dowód ;-) Ale jak to jest z tą granicą, że większość ludzi powyżej 25 lat zaczyna się czuć już na poważnie staro? Moje koleżanki, które mają te urodziny jeszcze przed sobą, bardzo się ich boją i rozpaczają. Moim skromnym zdaniem to dlatego, że od teraz to jest się już bliżej niz dalej 30tki.

ja uważam że starośc zaczyna się tak od 70 roku życia więc Ty według moich przekonań przeżyjesz drugie tyle ile masz teraz i jeszcze będziesz młoda..:D

Gość lucrezia
ja mam 33 i ciągle czuję się młodą dziewczyną, choć już czasem zaczyna boleć tu i tam :o

no nie no, mlode jestesmy i juz! mlode, ale dorosle. chociaz ostatnio sie dziwnie poczulam, jak znalazlam sie w sytuacji, w ktorej musialam mowic per "pan" do czlowieka, ktory byl w moim wieku... na rozmowach kwalifikacyjnych inaczej nie wypada :O

Gość czasem 20 latki
wyglądaja na stare baby,,, wiec nie wiem czy można tu mówic o wieku,,,ważne jak i na ile sie wyglada

Tez tak uwazam ale zauwazam, ze jest taka opinia spoleczna, ze po przekroczeniu 25 lat juz zaczynaja cie spostrzegac jaka stara, szczegolnie gdy jest sie kobieta. Kiedys nawet pewien prawie 40 letni kawaler ktory nie ma scszescia do kobiet probowal mi wmowic, ze majac wiecej niz 25 lat jest sie juz \"przeterminowana\", zalosne.

Tez tak uwazam ale zauwazam, ze jest taka opinia spoleczna, ze po przekroczeniu 25 lat juz zaczynaja cie spostrzegac jaka stara, szczegolnie gdy jest sie kobieta. Kiedys nawet pewien prawie 40 letni kawaler ktory nie ma scszescia do kobiet probowal mi wmowic, ze majac wiecej niz 25 lat jest sie juz "przeterminowana", zalosne.

Gość moim zddaniemmm najlepsze są k
kobiety po 30 maja wtedy prace kase na ciuszki kosmetyki,mają mzdrzej w głowie,,,,,, no ja mam taka koleżanke która ma 25 lat a wygląda jak grubo po 30..zmarszczki otyłosc,,wiec czaem starsza lepiej wyglada niż młodsza