Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda matka22

prosze o pomoc! jestem zalamana!

Polecane posty

Gość młoda matka22

Wczoraj kochalam sie z chlopakiem i sie zapomnielismy zabezpieczyc a dzisiaj szukam po internecie i sprawdzam we wszystkich kalendarzykach dni plodnych ze wczoraj byl moj plodny dzien. Czy to co mi wyszlo to moze byc prawda?jesli w trzech czy czterech kalendarzykach dni plodnych mi wyszlo ze wczoraj byl ten dzien.Blagam o odpowiedz!

Gość młoda matka22
No ale ja nie licze na to ze mi ktos powie czy jestem w ciazy tylko chce sie dowiedziec czy mozna ufac tym kalkulatorom dni plodnych! Czy taki kalk mogl sie pomylic?

Gość wezwijcie lekarza
masz jeszcze czas zażyć postinor. Kalkulatory raczej się nie mylą.

Gość jeśli masz regularne miesiaczk
to niestety jest szansa na ciążę jeśli kalkulator tak pokazuje. Z tym, że kalkulatorom się nie bardzo wierzy, nic nie zastąpi samoobserwacji.

Kalkulatorom się nie ufa, dlatego możesz zajść w każdym dniu cyklu, jeśli się nie obserwujesz.nie taka odpowiedź, jakiej oczekiwałaś - ale taka prawda. Ryzyko jest niezależnie od tego co kalkulator pokazuje. Bo obliczyć to się da tylko w cyklu zakończonym. Faza poowulacyjna jest względnie stała, stąd po przyjściu miesiączki wiadomo mniej więcej kiedy była owulacja, zaś bez obserwacji nie przewidzisz, czy w następnym cyklu będzie tak samo, podobnie, czy skrajnie różnie.

Gość młoda matka22
A jak mam obliczyc kiedy teraz bede miala miec miesiaczke?

Gość kayyyyyyyyyyyyyyyyyyq
Masz jeszcze czas, idź do lekarza po tabletkę "po" i po sprawie. No chyba że wolisz czekać do ewentualnego okresu, a gdy nie nadejdzie rozpaczać.

Gość ninnnaaaa
młoda matka22-Ty o x godz.(zalezy o ktorej przyjmuje w Twojej m-ści )powinnas stac przed gabinetem gonelkologa i poprosic o tabletke po jezeli nie planujesz zajsc w ciaze i postapiliscie tak pochopnjie,ze nie zabezpieczyliscei sie. Masz 22 lata a móżdżek 10 latki.