Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szeroka w pasie

Duża główka u płodu - czy któraś tak miała

Polecane posty

Gość Szeroka w pasie

w stosunku do sługosci kości udowej wielkość główki jest starsza o 10 dni, jestem w 22/23 tygodniu

Gość Szeroka w pasie
up

Moj synek mial duza glowke. Poczatkowo niby starsza o 6 dni, potem to sie powiekszalo. Ja sie martwilam, szukalam informacji a zupelnie niepotrzebnie. Urodzil sie z normalna glowka (wymiar dokladnie w srodku normy) i tak samo mial na badaniu na 6 tygodni. Pamietaj, ze usg to jednak badanie szacunkowe( jesli chodzi o wymiary), wiele zalezy od sprzetu, od doswiadczenia wykonujacego usg i od tego jak sie ulozy dziecko. Nie martw sie;)

Gusiaq ma rację. Jeśli lekarz nie powiedział nic na ten temat, to nic się nie martw. Dla własnego spokoju, możesz iśc do kogoś innego na usg, żeby to skon trolował. lepsze to niż się zamartwiać i szukać wiadomości w necie. Różnice są naprawde duże czasami i okazuje się, że jest wszystko ok. Wszystko zależy od sprzętu, od dziecka, od lekarza. A pamiętaj spokojna mama, to spokojne dziecko. A czytając i poszukując informacji w necie, można się naprawdę najeść strachu.

Gość szeroka w pasie
macie rację, lekarz była zachwycona moimi wynikami i nie sądzę, zeby zbagatelizowała taki wynik, jeśli miałby być niebezpieczny, zwłaszcza, ze ma duże doświadczenie w zawodzie

Gość łeb jak wiadro
znajomych dziecko tez miało większa głowe...i urodziło się z wodogłowiem...

Przy wodoglowiu to raczej ta roznica by byla wieksza niz 10 dni... ja sie tez lekarza pytalam to mnie uspokajal. A najgorsze to martwiaca sie mamusia. Wiec dziewczyny nie straszcie:)

Gość szeroka w pasie
łeb jak wiadro - nie ma to jak walnąć z grubej rury, moja znajoma miała 7 tyg różnicy między wiekeim główki a dł.kosci udowej i urodziła normalne dziecko, 10 dni to jeszcze 5 w zapasie, bo na wydruku mam +-15 dni

u nas bylo kosc udowa- brzuszek- glowka: 34tc-36tc-40tc. tez sie martwilam, ale nie bylo czym, bo synel ma sliczna, mala glowke :D

...nie chce mi sie opisywać bo właśnie młody wstał,napiszę tylko żebyś nie nie martwiła na zapsas bo błąd na usg 1 mm to na wpisie aż 1cm..... Mój młody od 30 tyg ciązy miał główkę za dużo o 6,7 tygodni-dobrze czytasz,a ja multum badań i co 2 tyg usg:( Dziecko urodziło się z główką w środkowej części wykresu czyli normalnie.Nie denerwuj się i bierz poprawkę na usg......pozdrawiam🌼

Gość szeroka w pasie
DZIĘKI DZIewczyny naprawdę nardzo bardzo!!! az tak strasznie się nie zamartwiałam, bo przecież różnica nie jest aż tak duża, ale wiadomo, ze matka zawsze chce żeby wszystko było idealnie:) wielka buźka 😘