Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana maksymalnie

Moja kocica umarła i osierociła małe kotki, czym je karmic?

Polecane posty

Gość Dobra rada ciociaa
Jesli nie masz butelki (w mixolu takie sa z anatomicznymi smoczkami) to karm lepiej strzykawka. W tej chwili najlepsza bylaby 2ml, bo ma mala srednice i latwo jest delikatnie dozowac. Rozrabiaj w malym kieliszku z okraglem dnem wewnatrz (wtedy latwiej sie wyciaga), wsyp jedna miarke proszku mleka (ja zwykle uzywam NAN2) i do tego ze 3ml przegotowanej cieplej wody. Jak sie uniejetnie wpuszcza to fajnie sie miesza. Potem nabierz do strzykawki i podawaj z boku pyszczka, zeby nie zalac. I przy karmieniu nie przewracaj na plecki tylko trzymaj brzuszkiem w dol. Wtedy zmniejsza sie ryzyko zachlystowego zapalenia pluc. Takie same kociaki wychowuje Gerda 2006, zajrzyj do jej watku, zaraz go poszukam.

to moje były jakieś mało kłopotliwe :) kilka lat temu miałam właśnie taką sytuację u babci , kotkę przejechał samochód po pewnym czasie okazało się , że osierociła małe. Z 5 przeżyło 2.... karmiłam mlekiem krowim ( nawet mi nie przyszło do głowy, że są jakieś specjalne wynalazki) . mleko podgrzewałam i aplikowałam kroplówką( nie wiem jak to się dokładnie nazywa- w kropelkach do oczu jest taki specjalny dozowniczek). Kotki przeżyły:)

Gość Stasiek co lubi anaI.....
nie wiem jak to się dokładnie nazywa- w kropelkach do oczu jest taki specjalny dozowniczek) zakraplacz :D

Gość a dlaczego kocica umarła
chcę to wiedzieć?

Gość agati2006
Moja kocica zostawiła małe i nie ma jej dobe karmie je mlekiem Bebilon mojej córki strzykawka ale nie wiem po ile im dawać?? Nie miauczą czyli chyba nie sa głodne . Nie chce ich przekarmić więc jeśli ktoś wie to prosze o odp. Ile razy na dobe i po ile karmić millitrów 3 tygodniowe kociaki???

Gość rodowod
nie dawaj im mleka dla ludzi/niemowlat bo beda mialy problemy z brzuszkami, kup mleko w proszku dla kociat w zoologiku

Gość rodowod
a po jedzeniu trzeba im brzuszki masowac

Gość aga- co robic
Mam pod opieką trzy 2-tygodniowe kociąta. Ich matka zgineła karmię je mlekiem takim zwyklym ze sklepu masuje brzuszki... co jaki czas powinnam to robic?? Prosze o rade!!

Gość seszelka
masowac po kazdym nakarmieniu, ale nie karm krowim mlekiem, kup im kocie mleko w proszku, poczytaj ten watek, jest tu duzo porad

Gość mraał
ja tam karmiłam krowim mlekiem tylko z niewielką ilością cukru i przeżyły ; )

Gość ojsssssssss
moja kotka zginela tydzien temu,7 tygodniowe kociaki ostawila, wiem ze sa duze, ale od tej pory nazywam je dziecmi i troche sie martwie gdy ktorys przepada, wiem ze pewnie wleza pod kola tak jak matka alenicnie dam rady zrobic:( male powoli sie przyzwyczajaja do mnie

Gość r555
sa takie buteleczki ze smoczkiem w zooogicznych

Gość nie wiem czy tak sie da
Czy jest możliwe,aby wykarmić kotki od 1 dnia ich życia?

Gość gość11111111
Napewno nie dawaj krowiego mleka , ja nie wiedząc , że małe kotki go nie tolerują , karmiac jednego zdechl mi na rekach :(

Gość Kosmooosik
sama miałam taką sytuację kilka miesięcy temu, ja podawałam im specjalistyczne mleko, zamawialam w sklepie http://apetete.pl/ małe powinny byc jeszcze przy matce, więc nic innego nie możesz im podać

Gość jolantagość
ja dzisiaj kupiłam specjalne buteleczki do karmienia kociąt w sklepie weterynaryjnym kociak ma 3tygodnie i matka przestała go karmić bo spodziewa się następnych kociąt a smoczki dla niemowląt poraszka są zaduże.

Gość gość
cyckami swoimi

Gość gość
Można zadzwonić do weterynarzy i zapytać. Zazwyczaj w aptece przy gabinetach weterynaryjnych mają mleko dla kociąt.