Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Coffee_And_Biscotti

PROGRAM WIOSENNY - MINUS 30kg - START ! Razem raźniej

Polecane posty

Dzień 1 : waga 95kg wzrost 165cm cel : waga 65kg do końca roku 2009 wspomaganie: 5 wizyt tygodniowo w centrum fitness + meridia 10 ( pod kontrolą lekarza - zaleciła mi pani ginekolog) + dieta ( dużo warzyw i owoców, woda mineralna, stop jedzeniu po godz 19.00 )+ najważniejsze (!) własna motywacja

Gość zalamana do***
Witam,ja z mila checia bym sie dolaczyla,ale niewiem jak zaczac jakas normalna diete, juz rozne probowalam ,ale zawsze najdluzej tylko tydzien moge wytrzymac a potem spowrotem wracam do swojego poprzedniego odzywiania,co zawsze daje efekt odwrotny od mojego oczekiwanego.. ostatnio bylam na warzywno-owocowej,jadlam raz dziennie przed poludniem,wytrzymalam tydzien czasu,schudlam 3,5kg przez ten czas,ale kiedy zaczelam jesc normalnie to spowrotem nabralam te kg..

Ja się nie chcę katować żadną dietą w sposób ortodoksyjny że coś wolno a czegoś absolutnie nie. Chcę sprobować żywić się po prostu duzo zdorowiej niż obecnie: jeść ciemne pieczywo, wiecej zieleniny, pić mineralna zamiast słodzonych soków i napojów, zrewolucjonizować "staropolskie" obiady z kopcem ziemniaków i gęstym sosem jakie lubi pan Mąż na lekkie obiadki i kolorowe sałatki. Nie wiem czy to dobre jeść raz dziennie - ja bym też długo nie wytrzymała. Jeśli o mnie chodzi to wolę mniejsze porcje za to kilka razy dziennie by brzusio miał poczucie sytości - nie później jednak niż po 19.00 - żeby się tłuszczyk nocą nie odkładał. Nie mam problemu z odstawieniem słodyczy - tych nawet nie lubię, może za wyjątkiem ciasta i włoskich ciasteczek do kawy ;) Najbardziej cierpię na późnowieczornym jedzeniu ( ... poźne kolacje jak się wraca z pracy czasem po 20.00 ) i głupim podżeraniu w "międzyczasie" albo dlatego że w pracy ktoś np. "ma urodziny i dziś całe biuro ma zaserwowane ciasto".

Pytałam co Was motywuje do odchudzania ?? Mnie motywuje stan zakochania kiedy "chce się chcieć" i chce się pięknieć ( motywacja pozytywna ) i wizyta w sklepie z odzieżą, gdzie najpierw muszę zrobić selekcję i wybrać to w co się mieszczę a dopiero później szukać to co mi się jeszcze względnie podoba ;( (motywacja "negatywna" jeśli można to tak ująć). A dodatkowo jeszcze chcę poczuć poprawę kondycji ogólnej - koniec z zadyszką przy wchodzeniu na pięterko - czas na górskie eskapady z duzym zapasem energii :)

Gość kot na szpilkach
powinno sie brac zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. powodzenia

Gość do czwrwca
czy ja mogłabym do was dołączyc...od 3 dni jestem na diecie :)

Gość ZMOTYWOWANA_22
JA chętnie się przyłączę:) wiek 22 lata wzrost 174 cm waga 92!!!!!!!!!!!katastrofa

Gość maripozap
puk puk

U mnie na śniadanko grahamka z pastą jajeczną własnej produkcji ( jajko na twardo+chudy twarożek+przyprawy) + micha kolorowej sałaty. W międzyczasie poszła butla mineralnej i paczka kiełków, teraz szykuję rybkę na obiad. Rano ćwiczyłam w domu ( dziś mam wolne :) cuuuudnie ! ) wieczorem spacerek i wyjazd na siłownię troszkę poćwiczyć na maszynach - jakoś poza domem bardziej się potrafię zmobilizować.

Zmotywowana_22 --> Żadna katastrofa, poza tym to tylko stan przejściowy ! My jesteśmy piękne wewnętrznie, mamy tylko troszkę za obszerny futerał dla tego wewnetrznego piękna, ale PRACUJEMY NAD TYM :P

Hej moge sie dopisac?Waga 93 kg i 112 cm wzrostu.Za duzo kilogramow po pierszej ciązy,zaczęłam od poniedziałku cwiczenia i dietę mż ale waga nie spada.Brałam niedawno Zelixę 10 i schudłam 4 kg ale na tym stanęło.Teraz czekam na zamówiona lineę.

No pewnie :) Witaj Guniu ! Jak Wam minął dzień moje Panie 🌻 ? Właśnie wróciłam z siłowni, wypompowana ale very happy! :) Ale muszę się do czegoś przyznać... chodzą za mną placki ziemniaczane, chodzą i nęcą :P taką mam ochotę zrobić je jutro na obiad, z jogurtem naturalnym, mmmmmmniam.... No nie będzie łatwo się oprzec takim pokusom ohh.. :(

Gość to ja też się przyłączę
jeśli można :) zaczełam dwa tygdnie temu - 84 kilo, wzrost 168 dzis - 81 nigdy szczupła nie byłam ale po ciązy strasznie przybrałam - wczesniej trzymałam sie jako tako 70 kilo, a do porodu szłam ważac prawie stówe! siedziałam na zwolnieniu sporo czasu i niczego sobie nie odmawiałam :) i efekty są :)

aha, waga docelowa 65 kilo

witam was wszystkie, jeśli moge to dołączam do was bo tak jak wy mam nadwage, może nie jakąś tam gigantyczną ale walcze z nią od nie dawna, będe sie odzywać zazwyczaj wieczorami jestem na diecie mż, dodatkowo zażywam Zelixe, ćwicze 30 min dziennie, 5 małych posiłków staram sie jeść o tych samych godzinach i dużo wody mineralnej (lubie z cytryną)

Dzieńdobrerek Dziewczyny :) Jak się wstawało ? Z tego co czytam już kilka z nas ma celownik ustawiony na 65 kg ! No i z przyjemnością czytam o pierwszych sukcesach: Ania 5 kilogramów, \"To ja też się przyłączę\" 3 kilo w dół . Super !!! Czyli jednak można !!!

Dzień 2: waga 95 i narazie ani drgnie :( Ale sie nie załamuję i tak łatwo się nie zrażę ! Dajcie znać czy jesteście na forum, a ja lecę zaparzyć kawkę ! I tak sobie pomyślałam - chyba jestem staroświecka jak na swoj wiek - ale chyba byłoby mi łatwiej i przyjemniej gdybyśmy mogły zwracać się do siebie imionami a nie nickami... co Wy na to ?

Gość Rucola
witam, ja zacelam juz w srode,wiec chetnie sie przylocze, rowniez na zdwej diecie, noi miary tez mam podobne:/ pozdrawiam

witam :) ja się pojawię wieczorem, zaczernię a na imię mam Kasia :) widze ze anuleczka startuje dokladnie z takiej wagi jak ja i taki sam cel na horyzoncie - fajnie bedzie porownywac dokonania pozdrawiam

hejoł! dołączam do was! wiek - 28 lat waga - 99 kg cel: magiczne: 65kg wzrost - 171 jestem miesiąc po porodzie (ale niestety nie karmię),nie mogę jeszcze ostro ćwiczyć - jestem po cesarce. wkrótce uderzę do lekarza po receptę na meridię, 6 lat temu brałam po pierwszej ciąży i schudłam 30 kg, a teraz w ciąży nadrobiłam kilosy, ale przecież one są do stracenia, Trzymam za was kciuki a wy trzymajcie za mnie!