Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katoliczka1988

moj chlopak jest ateista...

Polecane posty

Gość katoliczka1988

mi to nie przeszkadza, ale boje sie przyszlosci... chcialabym wziac slub koscielny on nie ma chrztu... z reszta nawet jesli daloby sie to jakos zalatwic to nie wiem czy on sie zgodzi na slub... nie rozmawialismy jeszcze o tym... co ja mam dalej robic?? :(

Gość Glupie gadanie
Jak to nie ma chrztu, a moze mial Barmicwe?

Gość katoliczka1988
probowalam... ale za kazdym razem jak zaczynam cos mowic na temat wiary to sie robi taki dziwny... jednym slowiem nie chce o tym rozmawiac :(

Gość trtrtrw
jak ci to tak bardzo przeszkadza to go zostaw. znajdzie sobie normalna dziewczyne i nie bedziecie sie meczyc razem.....

jeśli Ci to nie przeszkadza to nie rozumiem w czym masz problem?? Ja też jestem ateistka, a jednak ślub kościelny mam, mój mąż że tak powiem nalegał, a ja sie zgodziłam i jakoś z tym żyję :P

I ma rację! Skoro związałaś się z ateistą to niestety pożegnaj się ze ślubem kościelnym.Mój mąż też wiedział, że nigdy nie będzie ślubu kościelnego. Zrozumiał i zaakceptował mnie taką jaka jestem. Chcesz szacunku - szanuj!

Ja mam ślub kościelny, chociaż jestem ateistka, może jego też sie jakos da namówić jesli Tobie tak bardzo na tym zależy. Musisz z nim o tym pogadać, długo jestescie razem?

Gość mozna wziac
mozna wziac slub koscielny, jesli jedno jest ateista! tzn. dla ciebie to bedzie sakrament, a dla niego uroczystosc. o i wszystko.

Gość Glupie gadanie
Daj mu mocna w pysk i powiedz ze jak cie kocha to musicie wziac slub

Gość mozna wziac
mowicie ksiedzu jak jest i mlody nie powie "tak mi dopomoz". zreszta pisal o tym ks. malinowski w "zanim powiesz kocham".

Gość sakrament
w takim wypadku jest nie ważny!!!!

Autorko, a czemu nie bierzesz pod uwage opcji, ze tego slubu nie bedzie, bo on go nie chce? Jedno z was musi ustapic, nie rozumiem, dlaczego zakladasz od razu, ze on.

Istnieje taki ślub! Niewierzący wtedy musi zadeklarować, że nie będzie utrudniał wychowania dzieci w wierze.

Co to za ateista, który nie będzie utrudniał wychowania w wierze? I nie chodzi mi o jakiś głupi bunt, tylko o przekazywanie swojego światopoglądu.

Gość kiszona
Ha ! ja tez mialam chłopaka Ateiste [zaledwie jeszcze tydzien temu] no i nie mial nic przeciwko ze chodze do koscioła a jesli chodzi o ślub to planowalismy cywilny Pozdro :*

Gość katoliczka1988
ja nie mowie ze tem slub musi byc. poprostu chcialabym tego. ale jesli on powie nie to zrozumiem i uszanuje. tylko boje sie ze moi rodzice wtedy go nie zaakceptuja. oni sa strasznie religijni... i maja zasady. on jest dla mnie bardzo wazny i nie bede nalegac na slub koscielny bo nie chce go stracic.porosmawiam z nim tylko tym. ale co ja mam powiedziec rodzicom?

Gość zmieniam zdanie
Biedny chłopak. Jeszcze nie ma ślubu , a już ma przesrane u teściów :-o

Gość katoliczka1988
polubili go ale jak sie dowiedzieli ze jest ateista to sie tak na niego uwzieli.. do mnie sie nie odzywali ponad 2 miesiace jak im powiedzilam ze kocham go i nie zostawie go tylko dlatego ze jest ateista

Gość Laurka23
jezeli jemu nie przeszkadza, ze Ty jestes katoliczka, to moze nie bedzie mu przeszkadzalo, jezeli w takiej wierze bedziesz wychowywala dzieci.... bo zawsze opcja jest slub jednostronny, tyle ze on obiecuje, ze nie bedzie przeszkadzal j.w.

Gość katoliczka1988
jak napisalam wczesniej nie zalezy mi na slubie tak jak na nim, ale mam rodzicow jakich mam i boje sie ze nie zaakceptuja tego i strace z nimi kontakt... ale juz postanowilam... bede z nim ze wzgledu na wszystko. kocham go i jest dla mnie najwazniejszy. napiszcie co o tym myslicie, czy dobrze robie??