Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werrranda

zmiana smoczka AVENT z mniejszego na większy-problem!

Polecane posty

Gość werrranda

moja doi avent ma 4 mce ,są przedziały od 0-3, od 3-6, i od 6-18 niechce smoka od 3-6 a ma 4 mce czy na siłę jej wciskać czy poczekac jeszcze? moze jeszcze ma za duzy?

Wyjścia są dwa: albo zostać przy tym,którego teraz używacie,albo po prostu dawać większego i nie ustępować dopóki się dzieciątko do niego nie przyzwyczai.Na początku będzie trudno,ale podejrzewam,że tylko kilka dni.Powodzenia!

Gość werrranda
dzieki

ja bym poczekala, jezeli za szybko jej leci moze sie zakrztusic :( sprobuj za jakis czas, te 0-3 sa duzo miekksze niz 3-6 i moja mala tez od razu nie mogla sie przestawic

Gość werrranda
chodzi o uspokajajacy smok

o sorki, nie zauwazylam :) jezeli tak, to podawalabym odpowiedni do wieku, z czasem sie przyzwyczai a jak odrzuci to jeszcze lepiej, nie bedziesz miala problemow potem z odstawieniem smoczka ;)

Moim zdaniem,lepiej się te kilka dni wymęczyć,niż dawać długo zbyt mały smoczek,bo wiecie jak to jest.....potem wady zgryzu itd.

Gość werrranda
dzięki dziewczynki

Ja też miałam taki problem. Używałam (a właciwie córka używała :-) smoczka AVENT 0-3 i w 4 miesiącu próbowałam \"przestawić\" córkę na większy smok taki 3-6 Niestety okazał się za duży... Po prostu był przez małą wypluwany, z resztą wystarczy porównać te smoki - rzeczywiście różnica jest duża. Z pomocą przyszła miła kobietka ze sklepu z art dziecięcymi :-) Okazało się że są smoki AVENT 0-6 i taki też właśnie zakupiłam :-)