Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sieee boje

prosze o opinie osoby ktore zazywaly BROMERGON

Polecane posty

Gość tak sieee boje

wczoraj lekarz przypisal mi Bromergon na wstrzymanie laktacji jednak boje sie go zazyc bo juz raz bralam i wymiotowalam dr zaproponowal zebym brala najpierw po 1/4 tab a pozniej przeszla na 1/2 czy taka mala dawka nie spowoduje zadnych rewelacji?

ja brałam kiedyś na obniżenie poziomu prl i dawka 1/4 tabletki powodowała straszne mdłości i wymioty :( ale u Ciebie nie musi tak być.

Gość tak sieee boje
zdziwiona a jaka dawke zazywalas?

Gość sadasdas
jeżeli będzie Ci niedobrze i nie przyzwyczaisz się to jest jeszcze inny lek - Parlodel. Niby skład ten sam, ale przynajmniej u mnie jest zdecydowanie lepiej tolerowany. Ja biorę 1/4 na noc i 1/2 na dzień.

ja brałam bromergon -ale na wysoka prolaktyne.Gin kazał mi pierwsza tabaletke wziac w weekend aby nast. dnia nie musiec isc na zwolnienie zpowodu zlego samopoczucia.Aha- i tuz przed snem

Gość tak sieee boje
sadasdas a bromergonu jaka dawke bralas,ze bylo zle?

pierwszą dawkę przyjmowałam jeszcze w szpitalu 1 tabletkę rano i wieczorem jedną, pielęgniarki ostrzegały mnie o złym samopoczuciu ale miałam to szczęście że wszystko było ok. brałam to miesiąc, pod koniec chyba po pól tabletki

Gość tak sieee boje
ja w szpitalu tez dostalam tabletke i po niej mnie mdlilo a w rezultacje zwymiotowalam potem bylam strasznie slaba i prawie zemdlalam no ale trzeba sie tez liczyc,ze bylam zmeczona porodem i nie spalam 2 doby... po tych rewelacjach dostalam recepte na Dostinex i zazylam 2 tab po 1/2 i bylo ok z tym,ze nie do konca podzialalo na laktacje i nadal leci mi mleko mam nadzieje,ze po 1/4 tab bromergonu bedzie dobrze tak jak radzicie wezme na noc

ja przez rok brałam 1/2 tabletki dziennie na obniżenie prolaktyny, która wzrastała po MTC i czułam się normalnie, nic mi nie dolegało

Gość tak sieee boje
dzieki! musze byc dobrej wiary ale juz troche sie uprzedzilam do tego leku i odczuwam lekki strach:(