Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za co spotkał mnie taki los

NIE CHCĘ JUŻ DŁUŻEJ BYĆ KOBIETĄ

Polecane posty

Nie chcę juz dlużej byc kobietą. Dlaczego? Powodów jest wiele. Przytoczę zaledwie kilka z nich. Pierwszy i najbardziej powszechny to oczywiście dyskryminacja. Wszędzie. Weźmy np; pracę. Dlaczego kobiety zarabiają mniej niż mężczyźni na tych samych stanowsikach? Dlaczego mobbing spotyka je częściej niz męzczyzn, nie wpominając juz o molestowaniu seksualnym w pracy? Spójrzmy na sytuacje codzienne. Dlaczego kobiety mają gotować i sprzątać? Powiecie ze tak nie jest? otóż jest! w większosci domow kobieta jest traktowana jak sprzątaczka/praczka/zmywaczka/kucharka... nawet reklamy środków czyszczących są adresowane do kobiet. Dlaczego? czy męzczyzna nie może umyć garnka albo wyprac sobie koszuli SAMODZIELNIE? na koniec dorzucę juz te najmniej chyba wazne powody, aczkolwiek dla mnie męczące. Comiesięczne bóle brzucha i 7 dniowe krwawienia mnie wykańczają... nie mam sily na nic. i teraz niech mi ktos powie dlaczego facet nie musi tak cierpiec?

Gość bo baby som gupie

Gość vvika_
ponieważ został stworzony na obraz i podobieństwo Boga

ty masz aż tyle powodów do cierpienia, a facetowi wystarczy jeden zwany miękka faja by skoczyć i rozstać się z żywotem :D:P

Gość MaMaMaaa
MASZ RACJE !!!! www.gdybytylko.blox.pl

NIgdy nie czulam sie dyskryminowana z tego powodu ze jestem kobieta - musze powiedziec ze wrecz przeciwnie. Okres? No coz... Mysle, ze faceci by nie byli w stanie go przezyc :P

Gość azaharka mara
poprzedni komentarz bardzo dobrze obrazuje kto tak naprawde jest glupi. faceci sa glupi. i dla nich nie ma czegos takiego jak równość. na boisku, na ulicy... wszędzie muszą byc pierwszi miec najlepsze miejce. Kupują sobie drogie samochody zeby zrekompensowac braki w mózgu.

Gość azaharka mara
chodziło mi o komentarz zaraz po poscie autorki!

Gość azaharka mara
a nie ten od petycjuję. swoja drogą masz fajnie petycjuję ze cie nikt nie dyskryminuje. pozdrawiam :)

tez o tym slyszalam. ciekawe jak takiemu facetowi ten samochód pomoże w łóżku.

Gość Biblijny znawca
Post ktory mowi o podobienstwie do boga jest mylny. To nie FACET zostal stworzony na podobienstwo boga tylko CZŁOWIEK. kobieta to tez człowiek i tez jest stworzona na podobienstwo boga.

Gość Biblijny znawca
tak a propo; bog najpierw stworzyl faceta i uznał ze cos mu nie wyszlo... spróbował drugi raz i stworzyl kobiete - ulepszony model

Gość racja123
racja,

Gość womannaa
tez nie chce byc woman

Gość A ja sobie tak myśLę Że......
FEMINISTKA

a biblijny coś tam idioto nie , nie nie Kobieta musi cierpieć bo to ona dała się skusić wężowi i na kusiła Adama taka jest prawda. I Bóg pokarał kobiety tym że od teraz będą rodzić w bólu co nie rozerwanie łączy się z cyklem menstruacyjnym

Gość womannaa
a dlaczego wszystkie kobiety maja cierpiec za glupote ewy? to nie fair moim zdaniem

życie jest nie fair i co masz jakiś pomysł żeby to zmienić, pogódź sie z tym albo się zabij

Gość qasdeaa
ale rada :/

Gość azaharka mara
są tu w ogole jakies zalety/?

Gość yousunrise
ja tam lubie robic pranie ....to mnie relaxuje... bez jaj :O:O on scieli lozko, robi sniadania, czasem gotuje. To jesli chodzi o mezczyzn bo ja tam uwielbiam zajmowac sie pracami typu wymiany zarowek latanie ze srubokretem, tak ze wręcz nie dopuszczam go do takiej pomocy w domu, Ale jesli chodzi o prace to popieram. kiedys i ja i moj przyjaciel ( pracowalismy razem) odmowilismy wykonania zadania po tym jak szef nas chcial okiwać. Ja wylecialam on został.

Gość biduś dziduś
A ja nie chce byc dluzej juz facetem bo nie moge byc soba . zewszad cisnienie facet musi byc taki i sraki , twardy, rzeczowy, konkretny , wiedziec czego chce , miec dlugiego fiuta , dobrze zarabiac. mam to gdzies jestem przeciwienstwem tych cech i to mnie wkurza ze jak czytam potrzeby kobiet to strasznym stereotypem wieją . wole byc kobieta chyba. wbrew pozorom w dzisiejszych czasachbyc facetem to masakra .

Gość yousunrise
jak sie ma normalna kobiete ktora ceni Cie i kocha takim jakim jestes to facetem byc nie jest zle :D:D!

Gość biduś dziduś
taaaa a gdzie takie ? przegladam ogloszenia kobiet i jestem zalamany . tyle w temacie . gratuluje twojemu mezowi jesli kierujesz sie akceptacja tego jakim jest czlowiekiem a nie facetem ( czytaj twardziel ktory sie toba opiekuje ). ja szukam partnerki/przyjaciela.

Gość yousunrise
no akurat my mamy to szczescie ze jestesmy wielkimi przyjaciolmi, kochankami i partnerami zyciowymi i w kazdej kategorii jest nam rewelacyjnie. Szczerze mowiac nie dostrzeglam wielu takich par ale wydaje mi sie ze podstawą jest nie szukać jakos na sile. Samo przyjdzie. bo jak mozna kogos kochac i go nie akceptowac:O ?... to nie jest milosc przeciez...

Gość yousunrise
odnosnie ogloszen - zadna normalna kobieta nie oglaszala by siebie na prawo i lewo. Więc proponuje zaprzestac.