Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 10101010

teściowa

Polecane posty

Gość 10101010
mam problem bo moja przyszła teściowa i teść mnie nie znoszą!Ale tak dosłownie uważają, że jestem złą partią dla ich syna , że jestem przemądrzała i nic nie dam sobie powiedzieć ja mam poprostu swoje zdanie i nieumię udawać , że deszcz pada jak ktoś na mnie pluje co robić żeby ich do siebie przekonać

Gość widocznie aż tak bardzo
NIE UMIEM przede wszystkim... A swoich rodziców też tak traktujesz jak przyszłych teściów, czy tylko teściom pokazujesz jaka niezależna jesteś? Może troszeczkę się opanuj i wykaż odrobine szacunku dla rodziców swojego faceta. Niezależnośc pokazuj zanjomym a niekoniecznie starszym ludziom

Gość 10101010
ale ja ich bardzo szanuję tylko oni są trochę zacofani i wogule nie zauważyli, że mamy 21 wiek.

Gość może coś z tej strony
szanujesz ich, to szanuj równiez ich poglądy i nie polemizuj.

Gość 10101010
no dobrze powiecmy, że chcę napeawić stosunki między nami ale teraz to nie mam pomysłu jak?

Gość MEjjjjjjjjjjSON
przecież z nimi nie będziesz układała sobie życia więc ich unikaj

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
widocznie aż tak bardzo NIE UMIEM przede wszystkim... A swoich rodziców też tak traktujesz jak przyszłych teściów, czy tylko teściom pokazujesz jaka niezależna jesteś? Może troszeczkę się opanuj i wykaż odrobine szacunku dla rodziców swojego faceta. Niezależnośc pokazuj zanjomym a niekoniecznie starszym ludziom masz racje!niezaleznosci nie powinno sie w ten sposob okazywac.czasem trzeba posluchac tych starszych!zreszta teraz wiekszosci mlodych mezatek i przyszlych mezatek w taki sposob jak ty sie zachowuje.spusc z tonu dziewczyno.chyba ci nie ubedzie?

Gość MEJSON
najlepiej przytakuj a i tak zrobisz po swojemu :D sprawdzona metoda

Gość widocznie aż tak bardzo
ile ty masz lat? ja rozumiem, że można robić błędy, ale nie aż takie... Piszesz, jakbyś od pół roku uczyła się polskiego. Zwracasz uwagę, że teściowie zacofani, a ja odnoszę wrażenie, że zjadłaś wszystkie rozumy i chcesz pouczać innych sama będąc zacofaną

ZNAJOMYM przede wszystkim nie zanjomym Bardzo dobrze że masz swoje zdanie , to się bardzo liczy. A Ty weżmiesz ślub z facetem ,nie z jego rodzicami ,więc wazniejsze co myśli on. Szacunek do teściów , starszych osób TAK , ale nie robienie wszystkiego pod czyjeś dyktando.

Gość 10101010
niekoniecznie się z tym zgadzam! nie uważam się za pępek świata ale nie jestem też aktorką i nie umię grać dobrej synowej chociaż ich podejście do życia jest tak zacofane, że ciśnienie mi skacze do 120

Gość 10101010
kurcze wasze zdania są tak podzielone, że kompletnie nie mam pomysłu na poprawienie swojej reputacji w oczach teściów

Gość skontakktuj
się z tym co na drugim topiku ukatrupiła w drodze klątwy teścia - wszystkie problemy ci się rozwiążą

2 pytania podstawowe: Jakie na ten temat ma zdanie twój przyszły mąż i po czyjej zazwyczaj staje stronie ? Czy po ślubie będziesz mieszkała z teściami czy osobno?

ja mysle ze jezeli sa zacofani i maja zdanie takie jakie maja i dotyczy to ich spraw to nie powinnas nawet sie wypowidac, jesli dotyczy to twojego zycia z przyszlym mezem masz prawo wyrazic swoje zdanie, ale oczywiscie zachowujac odpowiedni ton i szacunek

jak juz mowil tu ,ktos powinnas szanowac starszych[ja tez ci to radzilam]a nie robic czegos w stylu ,,na zlosc odmroze uszy,,zobaczysz ze jak zaczniesz sie z nimi liczyc oni cie zaczna postrzegac inaczej i jak mowilam nie okazuj ludziom ze czujesz sie od nich lepsza bo tak nie jest!nikt nie jest lepszy od kogos drugiego.oni sa juz starsi i maja prawo miec swoje dziwactwa!

Gość 10101010
dzięki tylko, że ja NIE CHCĘ SIĘ ICH POZBYĆ TYLKO ŻEBY ALBO MNIE ZAAKCEPTOWALI ALBO DALI NAM ŻYĆ NORMALNIE BEZ KAZAŃ

Gość 10101010
mój narzeczony nie wnika za bardzo twierdzi, że lepiej wysłuchać a i tak swoje robić.No i nie planujemy mieszkać z teściami

chcesz sluchac mlodych mezatek to sluchaj.twoja sprawa.ale widze ze nic z tego co ci napisalam nie weszlo ci do glowy...szkoda.

twoj facet ma sporo racji...

Gość 10101010
ok dzięki za wypowiedzi tylko , że ja potrzebuję konkretnie co mam zrobić żeby to naprawić tym bardziej, że rodzina mojego narzeczonego ciągle do niego wydzwania i namawia żeby mnie zostawił bo ciężkie życie go czeka. co mam zrobić żeby zapomieli i dali mi szansę?

Gość a ja sie zapytam
a na czym dokladnie polega to ich zacofanie? jakies konkretne przyklady moglabys podac?

kazdy mowil. ci zebys byla mila ale jak grochem o sciane...posluchaj starszych od siebie moze?

Gość nie rób nic
wszystko samo się rozwiąze .

Gość 10101010
pomocy!

Gość 10101010
no dobrze ale czy bycie miłym wszystko załatwi

Gość nie rób nic
bycie miłym nie załatwi wszystkiego ale wiele zmieni .

Ludzie !!!!! CO wy mówicie ?? Szacunek a i owszem , ale dziewczyna nie może całkowicie się podporządkowac i przytakiwać. A co jak dojdą dzieciaki i teściowa zacznie się wtrącac w ich wychowanie? Ma pozwolić? Do aaaaaaaaaaaaa nie jestem taką młodą mężatką (13 lat po ślubie), przez 6 lat mieszkałam z teściami , więc wiem co mówie. Kiedy wyprowadzilismy sie wreszcie , to dochodziło nawet do tego że mamusia przychodziła prawie codziennie i sprawdzała mnie( tj zaglądanie do garnkow co gotuje czy aby jej synuś nie umrze z głodu, szperanie po szafach itp) Tak więc szacunek jak mówiłam tak , ale zarazem robienie po swojemu.Nie ma nic gorszego w młodym małżeństwie niż wtracanie sie teściów i narzucanie się . Konkretnie to bądż soba , niczego nie udawaj , może jak masz troszkę niewyparzony dziubek to sie powściągnij.No chyba że ty taka straszna cholera czy zołza jestes cio??????????????????????????????

Gość 10101010
po co mi to wielkie dzięki chyba wiesz co mówisz