Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona onaaa

Ciężki oddech u córki!

Polecane posty

Gość Zmartwiona onaaa

Moja mała (7mcy) trochę kaszlala pediatra kazała podawać tamtum verde, deflegmin, cebion, biodacyne, w przypadku gorączki panadol i euphorbium do nosa! Dziś mała ma ciężki oddech i ewidentnie coś jej chrumka, ale nie wiem gdzie, bo nos wydaje się zupełnie czysty. Może dostaje złe leki, żadnego syropu itp. Martwię się o ten oddech

jesli corka gorzej oddycha to idz z nia jeszcze raz do lekarza - u takich maluchow stan zmienia sie z godziny na godzine.

ja tez polecam wizyte u lekarza ja z corka bylam w piatek u lekarza i niby miala maly katar-tylko krople przypisane nie wychodzilam z nia z domu , w sobote wieczorem zaczela dziwnie oddychac, tak jakby z trudem, szybciej, cos jej swiszczalo maz pojechal z nia do lekarza, okazalo sie ze ma podejrzenie zapalenia pluc! szybkie skirowanie do szpitala, przeswietlenie i na \"szczescie\" tylko obustronne zapalenie oskrzeli :-/ w 1 dzien taka zmiania z mala w szpitalu bylam ponad tydzien :-/ miala 6 miesiecy

koniecznie idz jeszcze raz do lekarza; tak jak wyzej ktos pisal u dziecka objawy potrafia zmienic sie z godziny na godzine; trzeba malutka jeszcze raz osluchac...

kobieto na jakies odp jeszcze czekasz? napisalysmy Ci ze masz zabrac mala i jechac do lekarza albo zamowic wizyte domowa widzisz sama jak moze sie to zle skonczyc kto wie czy gdybym ja nie czekala jeszcze jednego dnia to nie skonczyloby sie zapaleniem pluc a moja mala np nie goraczkowala wogole, wiec myslalam ze to nic powaznego a okazalo sie ze jest bardzo powaznie

Gość Zmartwiona onaaa
To 'up' wysłało się samo, zamiast odśwież wysłała się ponownie ost. wiadomoość. Wezwaliśmy lekarkę do domu, bo wystraszyły mnie odpowiedzi. Osłuchowo czysto, gardło w lepszym stanie, ale ze względu na ten oddech antybiotyk - zinnat. Sama nie wiem co o takim leczeniu myśleć? Mała apetyt ma za trzech i non stop zadowolona, ale antybiotyk podawać będę, bo co zrobić? :(

Gość a ja napisze wam jak jest
nie sluchaj tych co pisza aby nie podawac leku. to lekarz decyduje a nie glupia baba z kafeterii. moja corka miala zapalenie oskrzeli w wielu 4 miesiecy, dostala antybiotyk w zawiesinie i jej przeszlo. Jak lekarz kaze dac to dac bez dyskusji, chyba ze chcesz aby dziecko wylądowalo w szpitalu.

do cooo- wiesz, dokrztalc sie zanim zaczniesz sie wypowiadac na temat antybiotykow, akurat cefalosporyny to jedne z najbezpieczniejszych antybiotykow, szczegolnie dla dzieci... co cie upowaznia do wydawania tego typu opini??? czyzbys studiowala farmakologie??? a moze leczylas Zinnatem setki dzieci i masz wiele doswiadczenia z tym lekiem??? podaj prosze sprawdzona dane na temat szkodliwosci Zinnatu, chetnie poczytam...

Gość nigdy tak nie mów
A który antybiotyk jako działań ubocznych nie ma biegunek? NO rzeczywiście odkrywcze :P :D

Zinnat jest antybiotykiem??? naprawde??? no po prostu odkrycie miesiaca! gratuluje! bylas w stanie mnie zaskoczyc bo co prawde zdalam egzamin z farmy na piec a tego ze Zinnat to antybiotyk nie wiedzialam... \"Nie ma bezpiecznych antybiotyków\" - a gdzie ja napisalam ze jest bezpieczny? napisalam ze jest jednym z najbezpieczniejszych, czytaj uwaznie... wszystkie leki moga dawac skutki uboczne, nawet wit C, ze juz o aspirynie nie wspomne... poza tym co proponujesz jesli dziecko ma np. zapalenie oskrzeli czy pluc? leczenie homeopatia? biopradami? i jeszcze raz podaj zrodlo swoich danych... nota bene musze powiedziec moim zaprzyjaznionym pediatrom na oddziale ze przeczytalam na kafeterii jakie to te cefalosporyny sa straszne i ze leczac Zinacefem wyrzadzaja straszna krzywde dzieciom...

Gość Zaniepokojona onaaa
Dziewczyny mam inny problem. Nie mam doświadczenia z chorobami tak małego dziecka i nie wiem czy tak może być: jak mała leży na brzuchu to po deflegminie i antybiotyku cały czas kaszle a jak oklepuje to już w ogóle! Brzmi to jakby coś miało się odklejac. Taki atak kaszlu i jak ja biorę to aż takie glutki lecą z buzi. Nie wiem czy dopuszczać do takiego kaszlu? Dobra jest taka reakcja na leki?

do autorki - dobrze ze odkrztusza, im wiecej wypluje tym lepiej, oklepujac ja robisz drenaz oskrzeli; skoro jest wydzielina to znaczy ze bylo prawdopodobnie zapalenie oskrzeli, a chrapanie bylo od zalegajacej wydzieliny, ateraz leki zaczely dzialac wiec wydzielina sie odrywa