Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziiiiiiutka

Ciąża

Polecane posty

Gość junia922
boze dziewczyny. wpadam w paranoje, hcyba;( nie wiem co zrobic... doradzcie mi... minelo 9 dni od stosunku... a ja wariuje w 6 zrobilam test i nic nie wykryl ale to za wczesnie ;(( co mam zrobic mam dopiero 17 lat

Gość fasolka...
nie martw sie na razie!!!!zaczekaj,jak bedzie Ci sie spoźniać to wtedy po kilku dniach zrób test...

Gość anetha
Do ziiiiiiutka: Na pewno wszystko wydaje ci się straszne i trudne ale będzie dobrze. Ja zaszłam w ciąże jak miałam 17 lat. nie było łatwo. Każdy rodzic przeżywa zawód w takiej sytuacji bo na pewno czego innego chciał dla dziecka. Ja juz patrzę na ta sytuację z tej strony, ze strony rodziców mój syn ma juz 9 lat. Ale po lekkim szoku przejdzie im. Mi było dane być z facetem, który stał się potem moim mężem a teraz planujemy drugie dziecko. Skończyłam studia. Powiem tylko że nie było łatwo. Wiele przeszkód do pokonania. Ale pamiętaj, ze jak sie uprzesz to wszystko ci sie uda. Wiele zalezy od ciebie. A jak facet palant to masz szczęście że cię od siebie uwolnił. Powodzenia

Gość zrobillam badanie krwi na
dzisiaj powtorzyłam badanie , wynik jest wiekszy----1,81 w srode był 1,74 co myslicie

Gość asiczka lisiczka
Idź do apteki i kup test ciążowy. Badania hcg wykonuje się dopiero od 4 tygodnia, z tego co wiem.

ktory test ciazowy wykaze ciaze jesli hormonu odpowiadajacego ciazy jest mniej niz testy moga wykazywac?

Może po prostu zaczekaj jeszcze z tydziń i zrób test i jak wtedy wyjdzie pozytywny to dopiero zrób betę albo od razu idź do gin.

Gość asiczka lisiczka
nie wiem. Pisałam wcześniej jako honoratka82. Po zrobieniu domowych testów poleciałam do lekarza, a on powiedział, że badanie hcg może zrobic dopiero w 4 tygodniu, a potem dostałam okresu :( Samoistne poronienie :(

Gość asiczka lisiczka
może w 3 tygodniu... Ile Ci się spóźnia?

okresu nie mam od 3 miesiecy

czy hormon ten moze tak wzrosnac w ciagu jednego dnia

Gość asiczka lisiczka
jeśli nie masz tyle czasu okresu, to wynik badania byłby bardzo wysoki!!

Gość zazdoszcze
tym ktore juz moga sie cieszyc ze ju za 9 miesiecy beda sie tulic swoje Malenstwa:( ja juz tak dlugo czekam dzis albo jutro powinnam dostac @ zyje nadzieja ze nie dostane ale pewnie znowu bedzie tak samo:( czekam na to tak dlugo a latka leca...........

hormon ten wzrosł dokładnie o ok40%, czyli tak jak podaja ze wzrasta 66% w ciągu 48 godzin

Gość tomi99
ziiiiiiutka !!! Chciałam Ci tylko powiedzieć, że zasranym obowiązkiem Twoich rodziców jest to żeby Cie teraz wspierali i pomogli!!!!!!!

Gość asiczka lisiczka
NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji) Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml 10 DPO ---- 5 - 50 12 DPO ---- 10 - 100 14 DPO ---- 20 - 200 16 DPO ---- 40 - 400 18 DPO ---- 70 - 800 20 DPO ---- 140 - 1600 22 DPO ---- 180 - 3200 NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP --- 5 - 50 mIU/ml 4 LP --- 5 - 426 mIU/ml 5 LP --- 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP --- 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP --- 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP --- 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP --- 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP --- 3,640 - 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

Gość tomi99
do ziiiiiiutka !!! Dla mnie jest to nie pojęte, jak rodzice moga tak traktować swoje dzieci, bez względu na wszystko, nie martw się!!!wszystko się ułoży, wczesniej czy pózniej!!!! Pozdrawiam Cie serdecznie i jeszce raz nie denerwuj się bo teraz Twoje zdrowie i dziecka są najważniejsze

Gość tomi99
odezwij się jeszcze ziutka

Gość asiczka lisiczka
coś mi sie ucięło: kobiety nie w ciąży:

Gość asiczka lisiczka
kobiety nie w ciąży:

Gość asiczka lisiczka
no co jest!! coś się chrzani to forum! kobiety nie będące w ciąży mają poniżej 5. może podajesz wynik w innych jednostkach?

Gość ziiiiiiutka
tomi99--> wiesz co moi rodzice są naprawdę specyficzni i nie potrafią zrozumiec tego wszystkiego

nie macie racji , wynik poniżej 5 we krwi tez wskazuje ciaże jestem w pierwszym tygodniu moj wskaznik tego hormonu we krwi to 1,81 i z kazdym dniem rosnie by w 3 tygodniu osiagnac powyzej 5 byłam u lekarza nie chce tej ciazy ,

Gość gohafiona
cześć Ziuutka:-)jak samopoczucie...dzidzia Ci daje o sobie znać?pozdrawiam:-)

Gość tomi99
do ziiiiiiutka ja to rozumiem że twoi są specyficzni ale powinni sobie uświadomić pewne rzeczy,np. że ich dziecko nie jest do spełniania ich ambicji, tylko jest odrębnym człowiekiem który żyje odrębnym w pewnym sensie życiem. Pozatym powiem Ci że na początku będzie Ci bardzo ciężko to wszystko ogarnąć, reakcje rodziców, nauczycieli itp.ale jak urodzisz SWOJE dziecko to będziesz najszczęśliwszą osobą na tej ziemi. A czy im juz powiedziałaś? jak już będziesz po rozmowie z nimi to się odezwij, a póki co TZRYMAM KCIUKI!!!!!!!

Gość ziiiiiiutka
gohafiona--- nie jak na razie nic mi się nie chce i cały czas śpie :) innych znaków nie ma:/ tomi--- powiedziałam im.... w ciągu miesiąc mam znaleźc sobie mieszkanie i sie wyprowadzic :( jak na razie pracuje wiec dam sobie rade... wynajmę jakieś małe mieszkanie... ale jak urodze to nie wiem jak to bedzie ;(

Gość gohafiona
to jak szkołe przerwałaś?żeby pracować?a jak ojciec dziecka powiedziałas mu?na studiach miałabyś łatwiej z dzieckiem...może rodzice zmienia zdnie i nie bedziesz musiała niczego wynajmowac:-)w jakim mieście mieszkasz?jak nie chesz pisac miaasta to wojewodztwo chociaz napisz:-)

Gość samasobie
wiesz, moja znajoma dostała po twarzy gdy jej mama dowiedziała się o ciąży. teraz babcia szaleje za małą, więc może u Ciebie też się to jakoś ułoży jeszcze. może jakoś przetrawią i zaopiekują się Tobą. nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, żeby z własnego dziecka rezygnować

Gość ziiiiiiutka
nie chodzę do szkoły... ale pracuje co drugi dzień popołudniami i wieczorami... nie powiedziałam ojcu dziecka bo ciągle nie odbiera... mieszkam koło Wrocławia

Gość ziiiiiiutka
znaczy miało byc, że chodzę do szkoły :)