Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziiiiiiutka

Ciąża

Polecane posty

Gość niechcąca
autorko, bardzo Ci wspołczuję. ja bym zrobiła inaczej, ale to dlatego, że po prostu nigdy nie chce mieć dzieci, bez względu na wiek i status majątkowy. Jeśli chcesz urodzić, musisz się spróbować dogadać z rodzicami, może nie będzie tak źle. A ten dupek będzie płacił alimenty, więc nie ukrywaj w żadnym wypadku przed nim, że będzie ojcem, jeśli będzie chciał być z Toba ze względu na dziecko, ja bym odmówiła, i kazała mu tylko płacić, i od czasu do czasu zająć się dzieckiem. Wiem, że to trudne. ale mimo wszystko nie Ty pierwsze, nie ostatnia, a ludzie jakoś sobie radzą, prędzej czy później wszystko sie ułozy

Gość halkaaa
ziutka teraz musisz byc silna.test pozytywny i teraz juz nic nie zmienisz trzeba sie cieszyc i pomyslec nad przyszloscia

Gość ziiiiiiutka
no ta przyszłośc to kolorowa mi sie nie wróży... tak dzwoniłam do niego i znowu cisza:/

tylko napisz jak sie sprawa potoczy bo bede sie zastanawiać jak sobie poradziłas...chciałabym zobaczyc jego mine:-)napisz co rodzice Ci powiedzą...ale podżadnym pozorem nie osuwaj bo to bedzie 1000razy gorsze od tego co jest teraz....

Gość niechcąca
normalne życie jest gorsze do tego teraz niepewnego i stresującego? hmmm.

Gość ziiiiiiutka
normalnie odechciewa mi się życ :( ale teraz muszę mam dla kogo...

Gość halkaaa
ziutka dasz rade:)nie bedzie latwo ale na pewno sobie poradzisz.rodzice na pewno nie beda zadowoleni ale z czasem oswoja sie z ta mysla ze zostana dziadkami.

Gość przeciez napisala ze 21
hej przeczytalam caly topik Ziuta nie martw sie bedzie dobrze moi rodzice tez mowili mojej siostrze ze jak zajdzie w ciaze to nie ma czego szukac a jak sie dowiedzieli o ciazy to juz bylo zupelnie inaczej moja siostra urodzila majac 18 lat jej corka byla oczkiem w glowie dziadkow :) (teraz ma 11lat ) ja mialam prawie 20 jak urodzilam synka ale juz bylam samodzielna mieszkalam z chlopakiem ale nie wazne zobaczysz rodzice zaakceptuja ta sytuacje porozmawaiaj z mama zobaczysz ze ci pomoze w koncu jestes jej coreczka :) i tez nawet majac 31 lat ciaza tez wzbudzila w niej wielkie emocje jak w kazdej z nas :) sama jestem mama i wiem jak sie kocha dzieko :) a jesli chodzi o ojca dzieka to ja powiem ci ze kiedys tez mialam taki "zwiazek" mialam 15 lat z tym ze nie zakonczyl sie ciaza ale chlopak sie zakochal we mnie na zabuj :P heh zstawilam go po 3 latach heh a i z moim mezem tez bylo tak ze to ja pirwsza sie zakochalam on nie po jakims czasie dopiero sie zakochal a dziecko juz bylo pozniej planowane :) i kocha nas nad zycie :) jest cudownym ojcem :) wiec moze sie ulozy wszystko kochana uszy do gory :) jak chcesz pogadac podaj gg odezwe sie :*

Gość halkaaa
przeciez napisala ze 21 a Ty skad jestes?:) mysle ze ziuta powinna z kims porozmawiac z kims kto ja zrozumie i wesprze:)

Gość przeciez powiedziala ze 21
ja mieszkam w UK ale chetnie pogadam i pomoge jesli bede mogla :)

Gość halkaaa
o miwszkasz w UK TO MAM KILKA PYTAN:) jak tam z praca slyszalam ze nie za ciekawie ale moze cos sie zmienilo?zastanawiam sie nad wyjazdem i dlatego pytam.bylabym wdzieczna za odp:)

Gość przeciez napisala ze ....
kochana z praca NADAL NIE ZA CIEKAWIE JAK SIE zna jezyk dobrze i ma duzo cierpiwosci to sie znajdie ale nie jest tak hop siup :( chcesz wyjechac do kogos czy tak na wlasna reke?

musze teraz zmykac jak chcesz to pisz na gg 4567017 wieczorkiem ok 20 Pozdrawiam :)

Gość zrobillam badanie krwi na
obecnosc hormonu ujawniajacego ciaze, wynik to 1,74 jest to drugi tydzien po stosunku, czy oznacza to ciaze,

nie nie oznacza ciaza jest powyzej 5 ale musisz jeszcze sprawdzic jakie normy ma twoje labolatoruim !!

w laboratorium powiedzieli ze prawdopodobnie to ciaza dodatkowo mam bole brzucha

czy ginekolog jest w stanie okreslic czy to ciaza, moze to dopiero 1-wszy tydzien

tak jest w stanie okreslic ale jakie masz normy na winyku podaj mi je

tydzien 3 --- wartosc 5,8-71,2

bo tak wygladaja normy beta hacg chyba ze laboratorium ma inne ale wynik pozniej 5 nie oznacza ciazy :( Normy beta-HCG tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7-8 7,650 - 229,000 8-12 25,700 - 288,000 13 -16 13,300 - 254,000 Normy hcg Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

prosze napisz mi 3 tydzien ---------5,8-71,2

mozesz ewantualne zrobic kolejne badanie za 2 dni powinno sie podwoic wtedy mozesz mowic o ciazy ale wynik pozniez 5 nie oznacza ciazy :(

co mam ci napisac 3 tydzien 5,8-71,2 cyli wynik 1,7 niemiesci sie w normach czyli ciazy brak :( a nie mozesz byc w pirwszym tyg bo w pierszym tyg mialas @ w 2 tyg moglo dojsc do zaplodnienia a w 3 tyg powien byc wynik od 5,8-71,2 rozumiesz?

powiedzieli mi ze dla nich to jest on podwyzszony , ze moga to byc pierwsze dni ciazy

przykro mi :( ja sama czekam na 2 kreseczki juz 5 cykl wiec wiem co czujesz nie martw sie w koncu sie uda :)

skoro tak powiedzieli to super jest nadzieja :) zrob kolejne badanie za 2 dni powinno byc widac juz czy to ciaza czy nie trzymam kciuki :)

nie chce byc w ciazy

odnioslam wrazenie ze chcesz :o zaczekaj spokojnie powiennas na dniach dotac @ tak ? wynik pozniej 5 nie oznacza ciazy wiec spokojnie

nie mialam miesiaczki od 3 miesiecy , po przejsciach wskutek stresu