Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w tarapatach

czy da sie ukryc ciaze przed pracodawca?

Polecane posty

Gość w tarapatach

W piatek dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i to 4 miesiecznej!!!!!! Szok. Nie mialam zadnych objawow, przez 3 cykle mialam normalnie miesiaczki czy krwawienia, dopiero teraz zaczela mi sie spozniac. Jedyne co wydawalo mi sie nie tak, to ze jakos dziwnie powiekszal mi sie brzuch mimo, ze nie objadalam sie (jadlam tyle co zawsze). Najgorsze jednak co bedzie w pracy. Jestem sama na zastepstwie dziewczyny co poszla na macierzynski i nie wiadomo czy wroci. Szef ostatnio wspominal o umowie nz czas nieokreslony, powiekszeniu personalu a tu takie cos. jak sie dowie teraz ze oczekuje dziecka wkurzy sie!!!! Czy znacie sposoby by sie nie dowiedzial o ciazy? Jak ukryc powiekszajacy sie brzuch?

Gość saleminka8
szczerze to nie da się tego ukryć,a co zrobisz w dniu porodu i po porodzie...? Musisz powiedzieć i potem iść na L4

Gość pani ladne
najpierw idz na L4, a potem mu powiedz:)

Gość dorcia33
Wiesz,ze mozesz nie dostac becikowego?Sa nowe przepisy.

Gość bukaa
Moja koleżanka tak ukrywała ciążę - przychodziła wcześnie do pracy, siadała za biurkiem i strała się żadko zza niego wychodzić. jej byo latiwej ukryc, bo to bya zima, więc maskowała się luźnymi swetrami.

Szczerze mówiąc mi się też wydaje , że raczej ciężko Ci będzie ukryć ciążę??!! Najlepiej weź zaświadczenie od lekarza o ciąży-jak je dostanie to nie będzie miał już prawa Cie w jakikolwiek sposób zwolnić z pracy i wtedy dogadaj się z nim jak długo dasz jeszcze radę pracować i wtedy już pracuj:) Bo nie ma co oszukiwać i ukrywać brzuszka, bo to może tylko zaszkodzić Tobie a już przede wszystkim maluszkowi!!! Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia:)

Gość tinturintu
nie da sie ukryc na dluzsza mete...przeciez mozesz w pracy zle sie poczuc ,zemdlec.. poza tym bedziesz miala problem z wyplata becikowego nawet Twojej syt

Trudna sytuacja, ale nie bez wyjścia. Z tego co piszesz to ten twój szef chyba jest całkiem ok skoro coś wspomina o kolejnej umowie. Ja na twoim miejscu pogadała bym z szefem bo to jedyne wyjście w tej sytuacji. Ciąży do końca ukrywać się nie da, kiedyś będziesz musiała powiedzieć i myślę że im później tym gorzej. Niestety na umowie na zastępstwo nie chroni cię kodeks przed zwolnieniem i szef nie ma obowiązku cprzedłużyć ci umowy, ale może jak byś pogadała a do tej pory się sprawdzałaś w pracy to ciąża nie będzie dla niego jakąś straszną przeszkodą. Powodzenia

Gość mlllaaa
4 miesiac i nie wiedziałas ? prawdopodobnie nie dostaniesz becikowego ....nowy przepis dostaja go te ktore maja karte ciazy od 12 tc