Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona--pomóżcie

Już nie mam nadziejii na ratowanie małżeństwa

Polecane posty

Kalambaka a ty już po rozwodzie ?? gdzie ja mam z tym isc zupełnie nie wiem co mam robic on powtarza że rozwodu mi nie da chyba ze mu córke oddam a tego nigdy nie zrobie

spoko, mój też tak powtarzał :) Ale wystarczyło w zupełności wezwanie policji i zgłoszenie gróźb karalnych pod moim adresem :) to dla sądu jest wystarczające mimo że sprawa i tak została umorzona. Nie bój się go, dziewczyno, nic Ci nie zrobi. I nie zabije się również. Wiem z doświadczenia. Będzie Ci tylko utrudniał życie, ale to da się przeżyć:) A poza tym Twoja sytuacja jest zupełnie podobna do mojej... dlatego mówię: uciekaj i nie zmarnuj 15 lat życia tak jak ja...

Ja jestem dopiero 4 lata po ślubie i teraz to wiem że o te 4 lata za dużo.

a widzisz, a mnie się rozwód uprawomocnił dokładnie w 15 rocznicę ślubu:) i była to najwspanialsza jego rocznica :)

powiedz mi jeszcze jak wezwałaś policje to ten twój maż był przy nich spokojniejszy? Bo jak ja pojechałam na policje powiedziec o tym to on powtarzał że musi ż żoną porozmawiac i sobie wyjaśnic i niema sprawy. ale też mi groził , czy ja musze miec na to jakieś dowody że mi groził ??

Ja nie miałam dowodów, więc sprawa została umorzona. Ale to wystarczyło, żeby się raczej uspokoił. A potem już tylko pozew o rozwód i byle szybko... Bo taki typ tak ma - jeśli Ty nie będziesz konsekwentna, to on Cię zniszczy psychicznie, będzie przepraszał, kombinował, wracał, szantażował, że ze sobą skończy... ja raz nawet jechałam na pogotowie...tylko się okazało, że pan przedawkował środki przeciwbólowe, a nie nasenne, i nic mu nie będzie... a wieszanie się i inne takie to była norma...

Ja koniecznie muszę się z nim rozwiesc, tylko najoierw potzrebuje wsparcia najbliższych bo bez tego nie wiem czy sobie poradzę Ale będę silna. A do rozwodu jakie muszę miec dowody :?:

zrozpaczona--pomóżcie zajrzę tu jutro, jeśli jeszcze będziesz chciała pogadać, a teraz muszę znikać, bo rano zawożę dzieci do szkoły :) A ty, kochana, na razie się uspokój i połóż się spać, wiem, że to niezbyt łatwe, ale jakoś spróbuj :) dobranoc :)

zapewniam Cię, że poradzisz sobie i bez wsparcia... wiem z doświadczenia...tylko lepiej by było, jakbyś nie doprowadziła się aż do takiego stanu... możesz napisać do mnie na maila, jeśli masz ochotę, ale nie zawsze mam czas od razu odpisać - joanna.biuro@vp.pl

dzięki za wszystko, i niby to kropla w morzu a dla mnie tak wiele już mi dużo lepiej ja też idę spać bo rano córkę do przedszkola też zawoże. Dobranoc a z maila napewno skorzystam nie obiecuje ze już jutro ale w najbliższym czasie.

Gość georgia28
PRZECZYTAJ UWAZNIE Odnosze wrazenie ze doszło do przestepstwa, mamy jednego meza :P. Teraz serio, te sam przypadek, tez mam głownie kolegow, te same akcje, taka praca. Odeszłam w styczniu 2008, rok bujania sie bo kiedy chciałam złozyc pozew "zabijał sie". To osoby słabe psychicznie, kiedybrakuje argumentow dochodzi do przemocy, kiedy sie oddalasz i nie ma szansy na przemoc, szpiegowanie,( do dzis jezdzi pod oknami mojego mieszkania). Kiedy wszystko sie konczy czas na wzbudzanie litosci. W maju mam termin rozprawy i mam zamiar wygrac. Zostawiłam wszystkie dobra materialne zabrałam dziecko z ktorym pozwany ma dobry kontakt i mojego starego kochanego mercedesa:). Robi problemy ale wygram. Nie chce niczego, zostawiłam dom ktory razem kupilismy i zarabiam na wszystko sama od poczatku ale mam szanse na wolnosc. Jesli potrzebujesz porady prawnej i nietylko zostaw maila, chetnie pomoge.

Faktycznie bardzo podobna sytuacja jak byśmy pisały o tym samym "mężu" Ja chetnie skorzystam z porady prawnej rudzia76@wp.pl Teraz już zmykam spac

autorko wspolczuje, moze i nie masz dowodow na to, ze jest przemoc i znecanie sie, ale masz przynajmniej smsy, ze chce popelnic samobojstwo. Jak dziewczyny pisaly, zglos to na policje, moze sie chociaz uspokoi z szantazowaniem cie. Dobrze byloby miec wsparcie od rodziny, ale i bez tego dasz rade.

Gość pimp_
LUDZIE!!!! Pisac to wy sobie mozecie co chcecie,ale dopoki nie przeczytamy co ma do powiedzenia jej maz,to cale te pisanie o kant doopy mozna potluc. Z powazaniem.....wasz pimp_

logiczne jest, ze nie przeczytamy co ma do powiedzenia jej maz. Do kazdego topicu moglbys sie w ten sposob przyczepiac, bo zawsze problem opisuje jedna ze stron :O

Gość czarownica heksa
Witajcie:) Zrozpaczona jakieś zmiany u Ciebie ??

witajcie czarownica heksa u mnie bez zmiam, nie wróciłam do niego mieszkam nadal u rodziców, on cały czas pisze dzwoni żebym do niego wróciła, zebym mu wybaczyła ale ja milcze.

Gość czarownica heksa
czyli tak jak obstawialiśmy nic sobie nie zrobił. I nie zrobi. Może Ty dla spokoju powinnaś zmienić numer telefonu?? Po co ma Cię denerwować??

niestety numeru telefonu nie mogę zmienic, mam taką pracę że moje wszystkie klientki mają mój nr, telefonu. Znowu dzwonił i chce przyjechac poroznawiac, pewnie znowu coś wymyślił.

Gość czarownica heksa
Nie odbieraj z czasem mu się znudzi. Po co masz się męczyć ?? Dasz sobie radę jestem tego pewna:)

Gość amfibiaaaaaaa
dziewczyny mogę o cos zapytac??? jak uniknąć życia z takim typem??czy już na początku, przed ślubem były jakies "symptomy"? czy to dopiero później sie zmieniło?

Postanowiłam wrócic do tamtego mieszkania, teraz będe robiła wszystko żeby sie z nim rozwiesc a przede wszystkim pozbyc się go z tamtąd w końcu to mieszkanie mojej babci i on niema do niego żadnego prawa. powiedzcie czy dobrze robie Wracam chociaż ja a tym bardziej moja córka nie chce ale rodzice mi nie dają spokoju. ja tak bardzo bym chiała byc już szczesliwa miec to wszystko za soba.

Gość czarownica hekasa
Zrozpaczona jeśli on nie ma prawa do tego mieszkania to daj mu tydzien czasu aby sie wyprowadził zaznacz od razu ze po upływie tego terminu zgłosisz na policję ze nie chce się wyprowadzić. Meldunek ma stały jak się domyślam??? Moim zdaniem nie robisz dobrze bo on pewnie rozumie to jako objaw tego ze dałaś mu szansę. Amfibia to widać po jakimś czasie,chorobliwa zazdrość i chęć kontrolowania wszystkiego co robisz to pierwsze symptomy ze coś jest nie tak.

Gość zrozpaczona-pomożcie
Chyba musze tak zrobic jak piszesz, dam mu tydzień na to żeby się wyprowadził. Wróciłam do tamtego mieszkania ale nie śpie z nim w jednym łózku, prawie z nim nie rozmiawiam, on jest dla mnie teraz taki miły, ale wiem że to tylko chwilowe, poźniej będzie to samo.

Gość czarownica heksa
Moim zdaniem nie masz innego wyjścia. Bo będzie się przymilał jak jasna cholera a jak już odpuścisz to znów będzie robił jak poprzednio i nie będzie to miało sensu. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam