Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnna

CZY TO CIAZA

Polecane posty

Gość annnnnna

Kochanie sie w trakcie dni plodnych przy braniu tabletek moze byc niebezpieczne. Czy lepiej w te dni tego nie robic bez dodatkowego zabezpieczenia?

a czy wiesz po co i na co i jak dzialaja tabletki?? bo mnie sie wydaje ze nie wiesz baaa nawet jestem tego pewna tabletki hamuja owulacje wiec o jakich ty dniach plodnych gadasz :|

Gość annnnnna
wiem do czego sa tabletki i wiem ze przy ich braniu nie ma owulacji( niejasno sie wyraziłam). Tylko chodzi mi o ten procent w ktorym one nie dzialaja i sie boje:( sama sie nakrecam:(

Skoro piszesz \"Czy lepiej w te dni tego nie robic bez dodatkowego zabezpieczenia\" to znaczy, że nie wiesz. W jakie te dni? podczas brania tabletek dni płodne nie występują a w przypadku zaburzenia we wchłanianiu tak czy siak stosujesz dodatkowe zabezpieczenie, o tym informuje ulotka. Przeczytaj ją a wszystkiego się dowiesz.

Gość annnnnna
Czytałam juz ulotke duzo razy...biore regularnie i nie bylo zadnych zaburzen (typu wymioty itp.) Tylko kobietki kochane ja i tak sie boje ze one nie dzialaja. Wiem ze to glupie:(

Gość żeby mieć pewność
że w ciąże nie zajdziesz musiałabys stosowac dodatkowe zabezpieczenie przez cały czas brania, bo tych dni nie am, a raczej byc nie powinno. Tak czy inaczej nie wyliczysz je. Jeśli owulacja zajdzie to równie prawdopodobne jest że będzie na poczatko opakowania, jak i w w srodku lub na końcu, a może w przerwie. wszystko zależy od tego co poszlo nie tak i kiedy, że tabletki straciły swoje działanie. Więc albo wierzysz i nie zabezpieczasz się wcale, albo nie wierzysz i musisz zabezpieczac się zawsze bo nie wiesz kiedy ta owulacja 1 na 100 będzie....

Gość annnnnna
Czyli ze jesli bierze sie regularnie i nie bylo zadnych niepokojacych wydarzen to bedzie wszystko ok...mam nadzieje.

Gość annnnnna
A wy wierzycie w dzialanie tabletek ktore bierzecie?

tak wierzymy :| sa badania potwierdzajace ich skutecznosc wiec czemu ktos ma nie wierzyc, mozesz byc tym okolo 1% nie wiem chyba 0.3% ktore zajdzie podczas brania no ale bez przesady nie ma co sie martwic, poza tym jesli uprawiasz sex to zawsze powinnas sie liczyc z tym ze zajdziesz w ciaze, jesli nie chcesz zajsc to poprostu nie kochaj sie