Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalolaaa

moj synek nie chce jesc Bebilony pepti-co robic?

Polecane posty

Gość lalolaaa

nie wiem co mam zrobic zeby sie przekonal do tego mleczka? moze ktoras doswiadczona mama mi podpowie...

Gość to może teraz ja się wypowiem
dokładnie, zmień mleko

Gość Jeśli ma podawać Bebilon
Pepti, to nie ma na co zmienić. Ew. Nutramigen, Który jest jeszcze gorszy. A jak długo próbujesz z Bebilonem i czym karmiłaś wcześniej?

Jeśli podajesz Bebilon Pepti tylko profilaktycznie, w razie alergii to może warto jednak sprawdzić inne mleko...

Gość lalolaaa
synek ma alergie i jest caly wysypany wiec bebilon pepti jest konieczny wczesniej karmilam Nanem i mu smakowalo probowalam mu podawac 4 dni ale strasznie malo go jadl wiec na 2 dni wrocilam do nanu zeby podjadl i pani dr kazala mieszac nan z bebilonem i bylo jeden dzien ok a teraz znowu nie chce za duzo zjesc:O nutramigen podobno ohudny

oj to rzeczywiście jest problem...

Gość lalolaaa
kurde nie wiem co teraz czekac troche?

musi się przyzwyczaić do nowego smaku. dawaj ten bebilon. na początku będzie malutko jadł, ale z czasem coraz więcej i więcej. możesz dawać mu częściej. nawet jak zje 5 czy 10 ml to będzie dobrze. nie bój się dziecko samo się nie zagłodzi. będzie jadł po troszeczce ale naprawdę się przyzwyczai.

Dodaj do bebilonu pepti troche cukru. Np. lyzeczke na cala butelke. Podawaj tak kilka dni, np. tydzien. Potem stopniowo zmniejszaj ilosc cukru az do zera. Dziecko sie przyzwyczai.