Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka86

wprowadzanie kaszki, kleika... proszę o radę

Polecane posty

chciałabym odświeżyć temat. , moja córcia skończyła 4 miesiące, jest karmiona mieszanie (i piers i mleko modyfikowane) chce zaczac wieczorem zageszczac jej czyms mleko... ale niewiem od czego zaczac... kaszka, kleik?? mieszac z mlekiem czy od razu samo?? jak wy robilyscie???

Gość eeeeeeee tam
najlepiej kleik na swoim mleku

Moja jest na piersi, pewnego dnia po prostu dałam jej kaszkę do spróbowania, dużo i tak nie zjadła na pierwszy raz

Gość nie ma co na nią najezdzac
ja dodawalam do mleka, teraz daje jej pol na pol mleka i kaszki. Tylko w butelce. Za rzadkie to jest aby dawac lyzeczką. Tylko smoczek musi miec wieksza dziurke.

Ja zaczęłam od kleiku kukurydzianego Nestle, on już jest z mlekiem modyfikowanym. Na noc oczywiście. Później ryżowy, kaszka tylko czasami w dzień.

Gość eooooooooooo

Gość mam takie pytanko....
a dlaczego chesz wprowadzic kaszki czy kelik - czy dziecko sie nie najada i budzi sie w nocy ? ja dopiero zageszczalam odkad skonczyla 6 mc - wczesniej nie bylo takiej potrzeby . jak miala 4 mc to spala mi juz 10 h nieprzerwany sen

Gość mam takie pytanko....
jesli to tylko twoje widzimisie to badz pewna ze dziecko ci szybko utyje - bo dziekco 4mc ma malo jeszcze ruchu , a własicie w ogole

Gość kkkkkkkkkkkk
moj synek też skonczył 4 mies , zaczęłam mu podawac kaszkę o smaku jabuszkowym z moim mlekiem . Dziecko powinno poznawać nowe smaki . Widze , że mojemu synkowi to słuzy . Nie rozumiem pytań typu czemu chcesz podawać , dziecko nie najada sie twoim mlekiem ? A dlaczego nie ? Ja podaje mu lizaczki , a dzisiaj lyżeczkę jogurtu waniliowego pitnego . Autorko zdaj sie na swoj instynkt , nie bierz do siebie tych wszystkich '' cennych '' rad .

Gość MATYLDKA
Kleik kukurydziany Nestle jest bez dodatku mleka !! Ja daje mojej córce ( skonczyla tez 4 miesiac ) na noc 210 ml mleka modyf zageszczonego dwoma lyzeczkami kleiku kukurydzianego.