Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ateistka 1967

RELIGIA TO WIRUS ATAKUJĄCY LUDZKIE UMYSŁY !

Polecane posty

Gość ateistka 1967

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Richard Dawkins

Gość Popieram 100
tak to cała prawda

Gość nie prawda
:-o

Gość każdy o tym wie
Wiara religijna zniechęca do samodzielnego myślenia powoduje podziały i niesie wiele innych niebezpieczeństw.

Gość wierzący w pambuka bez kleru
Religia jest pełna przemocy nielogiczna nietolerancyjna nierozerwalnie związana z takimi pojęciami jak; rasizm ustrój plemienny czy bigoteria; zakorzeniona w ignorancji i wrogo nastawiona do wszystkich prób poznawczych pogardliwa wobec kobiet i narzucana dzieciom Bóg nie jest wielki. Jak religia wszystko zatruwa.

Gość nie prawda
dzięki religi łatwiej się żyje

Gość rozumny człowiek
prawdziwe poczucie dobra i zła nie ma nic wspólnego z religią

Gość nie prawda
gdy jest się wierzącym nie trzeba bać się kataklizmów

Gość prawdziwy ateista
Być ateistą to żaden wstyd. Wprost przeciwnie: wyprostowana postawa, która pozwala spoglądać dalej, powinna być powodem do dumy - bo ateizm prawie zawsze świadczy o zdrowej niezależności umysłu… Wiele jest ludzi, którzy w głębi duszy wiedzą, że są ateistami, ale boją się do tego przyznać nawet własnej rodzinie, a niekiedy nawet samym sobie. Boją się po części dlatego, że samo słowo ‘ateista’ starannie obudowano najgorszymi, najbardziej przerażającymi skojarzeniami… Jeżeli ludzie tak często nie dostrzegają ateistów, to dlatego, że wielu z nas nie ma odwagi się ‘ujawnić’… Być może potrzebna jest jakaś masa krytyczna, by uruchomić reakcję łańcuchową

Gość prawdziwy ateista
Odkryłem, że całkiem dobrą strategią, gdy ktoś pyta mnie, czy jestem ateistą, jest uświadomić mu, że on również jest ateistą, wszak nie wierzy w Zeusa, Apollona, Amona Ra, Mitrę, Baala, Thora, Wotana, Złotego Cielca ani w Latającego Potwora Spaghetti. Ja po prostu poszedłem o jednego Boga dalej

Gość prawdziwy ateista
Dowodem na to że żyjemy w państwie wyznaniowym jest podpisanie konkordatu wprowadzenie do wszystkich uroczystości państwowych elementów religijnych i duchowych. Poza tym święcenie dosłownie wszystkiego co się da łącznie z poświęceniem tornistrów dla dzieci w jednej z warszawskich szkół. Kolejnym przejawem państwa wyznaniowego jest stosunek do homoseksualistów i lesbijek czy też zgorszenie możliwością wprowadzenia w Polsce prawa do eutanazji. Odnoszę wrażenie że za pomocą norm prawnych chce się zmusić wiernych do przestrzegania pewnej określonej moralności – poprzez na przykład utrudnianie rozwodów czy też wprowadzenie religii do przedszkoli

Gość Anna 23lata Stolica
Przeczytajcie biografie Ojca Pio i Dziennik siostry Faustyny ! .............i wtedy wypisujcie te rzeczy :(

Gość anty teolog
"Ludzie ograniczeni a przy tym fanatycy(zwłaszcza religijni) stanowią plagę ludzkości. Biada państwu w którym tacy ludzie mają władzę. Są nietolerancyjni i pozbawieni wszelkich skrupułów. Uważają że cały świat kłamie a tylko oni mówią prawdę" — Mikołaj Gogol

no wkocu jakis temat dla mnie :] ja juz od kilku lat jestem ateistka (jak bylam mlodsza to jeszcze babcia czy ciocia wpajali mi ta wiare) ale kiedy skonczylam 13 lat i zaczelam bardziej sama myslec to wiem w co wierze a w co nie. i napewno nie w boga

Gość anty teolog
"Człowiek rozsądny dostosowuje się do świata. Człowiek nierozsądny usiłuje dostosować świat do siebie. Dlatego wielki postęp dokonuje się dzięki ludziom nierozsądnym" — George Bernard Shaw

Gość ateistka racjonalistka
Anno 23 letnia ze stolnicy, jesteś totalnie zmanipulowana przez katolyckich guru.

najwiecej ludzi wierzacych to sa ludzie slabi psychicznie.. nie moga pogodzic sie np ze smierc bliskiej osoby, ze to poprostu prawa natury a nie ze "bog tak chcial", i wszystko co im sie zle stanie to zawsze ten tekst i ze bog mial w tym jakies cele ze tak sie stalo.

Gość ks. Stanisław
Przez te wasze teksty stracę kolejnych wiernych i z czego ja będę się utrzymywał, chyba mnie z torbami chcecie puścić.

Gość życze wam siły i lajtu
na całe zycie ,umrze wam dziecko ,matka ,bedzieice chorzy ale co tam ważne w nic nie wierzyć,szkoda gadać

Gość to oburzające
modki znają wasze hasła do nicków i mogą robic co chcą

a co ty niby wierzacy to twoi bliscy nie poumieraja ?? smiech na sali normalnie . ja jestem nie wierzaca a w zyciu szczesliwa bez pomocy boga

Gość lek. ginekolog xxx
miałem pacjentkę, która długo nie mogła zajść w ciążę ale udało mi się ją wyleczyć i kiedy się okazało, ze jest zapłodniona to zamiast mi podziękować za skuteczne leczenie, powiedziała do mnie, że to zasługa boga bo dała pieniądze swojemu plebanowi ...

Gość Anna 23lata Stolica
Czytacie rózne ksiazki,to i przeczytajcie te. Tak zwyczajnie;) Na poczatek polecam dziennik Siostry Faustyny bo mozna go fragmentarycznie poczytać..."przekartkować" Pozdrawiam

Gość ateista obserwator
sekta katolicka jest typową grupą psychomanipulacyjną działającą na zasadzie piramidy z watykańskim guru na czele, sutanniacy potrafią tak manipulować poddanymi, że ci pod wpływem prania mózgu są zdolni przyjść do sutanniaka zamkniętego w drewnianej budce i donosić mu nie tylko na innych katolikanów ale też na siebie samych a to jest zjawisko gorsze od faszyzmu

Gość ateistka racjonalistka
do Anny 23 letniej ze stolnicy, jesteś totalnie zmanipulowana przez katolyckich psychomanipulacyjnych guru.

kosciol to jest instytucja przede wszystkim zarabiajaca. tak jak pisal lekarz ginekolog - pacjentka jest przekonana ze pleban jej to wymodlol i nastepnym razem jak bedzie miala problem to da plebanowi jeszcze wiecej a ten sobie zarobi na naiwnych ludziach

Gość annodomino
Idziecie ulicą w srogą zime i widzicie w bramie malenkiego kotka. Serca was rusza i zabieracie go do domu,weterynarz,karmy,zwirek i kuwetka...Pokoliscie tego pupila całym sercem,a on niestety ma wolna wole i wcale was nie lubi....odchodzi z podwinietym ogonem.

Gość Polski racjonalista
Zrozumcie tych katolników, oni przeszli tak silne pranie mózgu, że nie są wstanie pogodzić się z prawdą bo wpajano im te poglądy od dzieciństwa często w sposób perfidny jak zastraszanie czy szantaż emocjonalny, trzeba im tylko współczuć.